Keskustelut Metsänomistus Avoimia kysymyksiä metsänomistajien kannalta MTK lle

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 119)
  • Avoimia kysymyksiä metsänomistajien kannalta MTK lle

    Metsänomistajat ovat hyvin kiinnostuneita MTK n kautta metsänomistajien edunvalvonnan järjestämisestä. Vaikuttaa, että MTK lla olisi kiinnostusta ryhtyä metsänomistajien edunvalvojaksi.

    MTK n rooli on tähän asti jäänyt hyvin epäselväksi metsänomistajalle.

    Koska MTK osallistuu tämän palstan kautta keskusteluun, kysynkin MTK lta avoimesti seuraavia kysymyksiä tiedon saamiseksi MTK toiminnasta. :
    -Mihin on perustunut MTK omasta mielestä oleva valtuutus toimia metsänomistajien edustajana
    -Miten suuri osuus MTK lla on jäseniä metsänomistajista
    -Katsooko MTK MHY n pystyvän tulevaisuudessa hoitamaan metsäpalvelujen tuottamisen metsänomistajille
    -Mikä tulisi olla MHY n osuus edunvalvonnassa
    -Miten MTK suhtautuu vapaehtoiseen jäsenyyteen ja maksuihin MHY n tai MTK hon, onko ne hyvä pitää erillään
    -Mikä yhteys on MHY jäsenenä olevilla metsänomistajilla ja MO- liitoilla
    -Mitä MTK tiesi kartelliaikana kartellin olemassa olosta
    -Jos tiesi, puuttuiko MTK kartellin lopettamiseen
    -Omistaako MTK metsäteollisuutta, miten paljon ja mitä
    -Mikä oli intressi tehdä hintasuositussopimuksia metsänomistajien ja teollisuuden välille
    -Mikä kanta on MTK lla hirvimääriin ja hirvikannan hoitoon
    -Onko MTK mielestä edunvalvonnassa tai metsäpalvelun tuottamisessa eturistiriidan mahdollisuutta MHY n ja metsänomistajien välillä
    -Onko MTK riippumaton poliittisista puolueista
    -Kokeeko MTK ajaneensa metsänomistajien etuja vilpittömän tehokkaasti
    -Paljonko on MTK väittämän metsäedunvalvonnan kulut ja miten ne rahoitetaan
    -Mikä on MTK jäsenmaksu, jos metsänomistaja liittyy MTK hon
    -Onko MTK ssa maanviljelijät ja metsänomistajat sekä maatalous ja metsätalous tasa-arvoisessa asemassa
    -Miten MTK aikoo hoitaa metsänomistajien edunvalvontaa ja miten MTK on suunnitellut tiedottavansa metsänomistajille metsänomistajien liittymisestä MTK hon ja milloin

    Pyytäisin Mikko Tiirolaa tai Juha Hakkaraista MTK sta tai muuta vastaamaan edellisiin kysymyksiin. Tiedon janomme on suuri.

  • 6tukki

    Ainakin minun on vaikea nähdä MTK:ta täysipainoisena metsänomistajien edunvalvojana. Jotenkin omituiselta tuntuu se, että MTK itse ajaaa itseään metsänomistajien edunvalvojaksi. Eikö tällainen edunvalvontatehtävä tulisi antaa jollekin organisaatiolle vain jos organisaatiolla on metsänomistajien selvä enemmistön tuki takanaan.

    Nyt näyttää siltä, että maataloustuottajien keskusjärjestö haluaa uuden metsälain puitteissa toimia myös metsänomistajien edunvalvojana. Missä vaiheessa metsänomistajien enemmistö on pyytänyt MTK:ta edunvalvojakseen?

    Miten järjestö, joka ei tosiasiallisesti edes halua vähentää hirvikantaa metsänhoitoa häiritsemättömälle tasolle, voisi toimia metsänomistajien edunvalvojana?

    MTK:n pää äänenkannattajan Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittajan tulisi ehdottomasti jäävätä toimintansa Metsästäjäliiton johtotehtävistä. Nykyisen kaltainen toiminta heikentää omalta osaltaan MTK:n uskottavuutta toimia metsänomistajien edunvalvojana.

    Metsä- ja mhy-lain muuttuessa metsänhoitoon ja edunvalvontaan tullenee melkoisesti muutoksia. Onkohan MTK huomannut oivan sauman kerätä järjestölleen uusia jäsenmaksutuloja metsänhoitoyhdistysten jäseniltä nimittämällä itse itsensä metsänomistajien edunvalvontatahoksi? Kuvaavaa on, ettei kukaan oikein tiedä, miten metsänomistajat voisivat valita edustajansa MTK:hon.

    mehänpoika

    Jesse ja 6tukki kirjoittavat painavaa asiaa Mtk:n sopivuudesta metsänomistajan etujärjestöksi. Ehkäpä soveltumattomuus syntyy siitä, kun Mtk:hon valitut edusmiehet eivät metsäasioissa oman tai läheisten tovereittensa harrastuksen vuoksi aja jäsenistönsä etuja. Ajetaan lähinnä harrastuksen etuja.

    Tämä johtuu johtokunnan jäsenten valintakäytännöstä, joka asettaa ehdolle lähinnä hirvimiehiä. Edusmiehet kaikille tahoille kun valitaan jo hirviporukoiden makkaratulilla. Oma mies pitää aina saada päättämään. Näin toimii valtakunnan tasolta johdettu hirvimafia.

    Riistapäällikkö on jo vuosikymmeniä sitten tuonut kentälle soluttautumisen merkityksen. Se on toiminut muuten hyvin, mutta lopputulos on ollut yhteiskunnan ja metsänomistajan etujen vastainen.

    Santtu

    Olen aktiivisesti seurannut MTK järjestön toimia pakollisen metsänhoitomaksun poistamiseksi kauan. Tulee tästä MTK järjestöstä mieleen, ei kai se ole se taustalla vaikuttava petollinen, johon hyväuskoiset metsänomistajat on jopa luottaneet? En ole keksinyt yhtään asiaa, jonka MTK olisi hoitanut metsänomistajien etujen takia.

    Miksi MTK on oikeutettu käyttämään metsänomistajien nimissä puhevaltaa mm. valtiovaltaa kohtaan? Mihin se perustuu, kun en keksi mitään syytä siihen.

    Kuusinen

    Pureutumatta sen enempää itse asiaan haluan tuoda yhden asian esille. Metsänhoitoyhdistykset yhtä yhdistystä lukuunottamatta ovat jo nykyäänkin sidoksissa MTK:hon Metsänomistajien liittojen kautta. Yhdistykset maksavat huomattavan jäsenmaksun Metsänomistajien Liitolle, jotka käsittääkseni ovat koko lailla osa MTK:n organisaatiota.

    Muistaakseni luin jostakin, että MTK on purkamassa Metsänomistajien Liittoja, kun mhy-laki muuttuu.

    Toivottavasti joku muu osaa kertoa tästä kuviosta lisää.

    Rane

    Hyvä ”santtu”.Syy siihen että MTK käyttää puheoikeutta valtiovallan suuntaan on että ei ole mitään muuta järjestöä joka siihen pystyisi.Syy siihen on taas se että sinä ”santtu” ja nimim.joukamo ette jostain syystä ole saaneet kasattua sitä surullisen kuuluisaa ”uutta ja riippumatonta ”metsänomistajien etujärjestöä.
    Mitä muuten sille projektille kuuluu?Ilmeisesti joukamon puoluesihteerikampanja on ikävästi viivästyttänyt sitä?

    Santtu

    Hallitus näkkyy vaan pystyssä pysyvän ja metsälakien sorvaus laillisuutta kohti alko eduskunnassa tänään.MHY laki tullenee syksyn mittaan harkittavaksi, mihin sitä tarvittaisiin?

    Gla Gla

    Joko MTK julkistaa antamansa kommentit lakiehdotuksesta? Se, että kerrotaan lain kelpaavan, kunhan se on laki metsäelinkeinon harjoittamisesta, on liian ympäripyöreä vastaus. Metsäradiossahan tätäkin kysyttiin, mutta mitään uutta tietoa ei saatu.

    Santtu

    Kumoamalla laki Metsänhoitoyhdistyksistä viiden vuoden päästä tai mieluummin heti käynnissä olevan eduskuntakäsittelyn aikana metsänomistajat pääsevät itse hallitsemaan omia metsänhoitoyhdistyksiään niin kuin normaaleissa muissakin yhdistyksissä yhdistykten osakkaiden kokous käyttää yhdistyksen ylintä valtaa.

    Toivottavasti valiokunta käsittelyissä nähtäisiin, miten tarpeeton Laki Metsänhoitoyhdistyksistä on ja lopullisessa eduskunnan käsittelyssä laki kumottaisiin tarpeettomana ja joiltain osin metsänomistajien oikeuksia loukkaava. Metsäpoliittiset tehtävät ei kuulu meidän metsänomistajien maksettaviksi, jos ne vielä sattuvat olemaan vastaan meitä metsänomistajia, kuin tähän asti MTK järjestö on seikkaillu Metsänhoitoyhdistysten sisällä Metsänomistajien liittojen avulla.

    Minä en ossaa eppäillä, että Metsänhoitoyhdistykset ei pärjäisi vapailla metsäpalvelumarkkinoilla. Metsänhotoyhdistysten tehokkuuden nosto on tärkeimpiä, mikä vaikuttaa Metsänhoitoyhdistysten pärjäämiseen tulevassa ja näin voidaan myös uskoa palauttaa Metsänomistajien keskuuteen, mikä horjui MTK järjestön sekaantuessa metsänhoitoyhdistyslaki prosessin kulkuun. MTK kannattaa metsänomistajien pitää kaukana, ettei vaan MTK pääse hallinnossa ajamaan omia etujaan.

    Metsänomistajien vaatimus koko lain kumoamisesta on otettu huomioon hallituksen esityksessä: Kuiten Hallitus esityksessään….
    Erityislain säilyttämisen tarvetta arvioidaan viiden vuoden siirtymävaiheen jälkeen. Tämä auttaa Metsänomistajia säilyttämään päätösvallan Metsänhoitoyhdistyksissä 🙂

    Viiden vuoden päästä laki on kumottavissa aivan luonnollisesti, jos ei nyt jo eduskunta käsittelyssä. Tämä on ehdottomasti oikeansuuntaista hallintovallan käyttöä lain avulla. Metsänomistajia ei lailla hallita, eihän muitakaan yhdistyksiä 🙂

    Metsänomistajille kyllä voi markkinoita palveluja, mutta ryöstöreissut tulee loppua! Ei ole MTK järjestöltä tullut mitään postia ikinä, miksiköhän?

    Santtu

    Suomi sijaitsee EU. maista pohjosimpana ja näin puuston kasvu on EU- alueen heikointa.

    Metsätalous elinkeinona vaatii Suomessa enemmän panostuksia puuntuotantoon kuin Euroopan eteläisimmissä maissa.

    Suomessa on kaksi alkutuotannon ammattia, metsätalousyrittäjyys ja maanviljelijä, mitkä kaipaavat yhteiskunnan tukea ilmastollisten vaikutusten vaikutuksesta maan tuottoon.

    Miksi vastaavasti metsätalousyrittäjyydelle MTK ei aja tukia ja ei muutenkaan huolehdi metsätalousyrittäjien elinkeinon pärjäämisestä, kuin maataloudelle vaikka MTK ilmoittaa niin olevansa metsätaloustuottajien edunajaja? Miksi metsätaloudelle ei makseta mm. metsätalousmaan pinta-ala tukea samoilla perusteilla kuin maanviljelijäkin saa tuotannossa olevalle pellolle tukea kansallisesti ja vieläpä EU- kautta?

    Mannviljelykselle MTK järjestä ajaa tuotantotukea, pinta-alatukea ja erityisiä luonnonhaittatukia ja muutakin, miksi ei metsätalousyrittäjälle?

    jees h-valta

    Pahasti tuntuu edelleen kauniista puheista huolimatta ettei MTK pahemmin metsänomistajia huomioi. Kyllä siellä maajussit omiaan ajaa ja metsät ovat lähinnä hirvijahtiin soveliaita harrastekenturoita.
    Kun maatyöt loppuu syssyllä on kiva lähteä vähän harrastelemaan metsään. Siksi hirviongelmakin elää ja voi näille harrastepiireille hyvin.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 119)