Keskustelut Puukauppa Bisnestä pienkoneella?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 69)
  • Bisnestä pienkoneella?

    Näettekö arvon palstalaiset minkäänlaista ansainta-/liiketoimintamahdollisuutta pienmetsäkoneella (Kinetic, Alstor tms.) tehtävissä ensiharvennuksissa ja muissa nuoreen metsään, vesakkoihin yms. liittyvässä touhussa?

    Allekirjoittanutta kiinnostaa ajatus varhaisesta ”eläköitymisestä” ja alan vaihdosta edellä kuvatun puuhailun pariin. Vähän tuolla hommalla pitäisi kuitenkin tienatakin.

  • Puu Hastelija

    Uskoisin homman toimivan hyvin tuolla ”varhainen eläköityminen + puuhastelu” linjalla. Vähän pitäisi tienatakin tuo vastaan sen kipukohdan, kuinka vähän on riittävästi.

    Lisäksi maasto ja lumi rajoittaa herkästi pienkoneella ryskäämistä. Ehkä pienemmällä riskillä ja pääomalla pääsee raivaussaha/moottorisaha ketjulla kunnostamaan ihmisten pieniä palstoja ja vähän tienaamaan. Hommaa vaikka käytetyn pienen ajokoneen tai traktori+kärry yhdistelmän, jos koneella haluaa touhuta. Tai kaivuri (energiapuu, laikutus, ojat, ajourat).

    Ehkä tässä järjestyksessä voisi suunnitella koneketjun kasaamista, mutta mielellään siten, että pinkka olisi tähän varhaiseen eläköitymiseen siirryttäessä siinä kunnossa, ettei tarvitsisi tienata vähääkään.

    Jos ei vaikka huvita.

    jpjulku jpjulku

    Olisiko tilaa saarikohteilla?

    suorittava porras suorittava porras

    ….ja ympäristöteot voisi aloittaa siitä, että ei osta joutavia romuja nurkkiin pyörimään. Tämä on ollut valitettavan monen pienkoneen kohtalo pian omistajan alkuinnostuksen hiipumisen jälkeen.

    Tolopainen

    Miten se alanvaihto voisi olla noin yksinkertaista, jotta ilman kokemusta lähdetään toisesta ammatista eläkeiän kynnyksellä ajelemaan jotain lelua metsässä. Suosittelen jotta pysyy erossa metsäkoneista ja säästää rahaa sijoitusrahastoihin, ne tuottaa paljon paremmin kuin leikkikalut metsätöissä.

    mehtäukko

    ”…saa niitä keppejä noukkia kyytiin kohtuuttoman kauan…siis satojen tuhansien Ponssella..” Nyt on perusasiat vähän hukassa.

    Se että usean kymppitonnin lelu laitetaan hyvin vaihtelevaan maastoon sillä, että on saanut rullaharvesterin ”kiinni”, on tienaamaton paikka. Tuntihinnalla ei kukaan maksa sellaisia summia. Puut menisivät ilman ja vielä muutama kymppi joka motille työllistämistukea.

    Visakallo Visakallo

    Suomessa on yksityisteitä kaikkiaan noin 360 000 km. Näistä pysyvän asutuksen käytössä olevia noin 90 000 km, rakennettuja metsäautoteitä arviolta 120 000 km sekä muita autolla ajokelpoisia metsä- ja mökkiteitä on noin 110 000 km. Näiden lisäksi on vielä huomattava määrä pääasiassa kiinteistökohtaisia kevyempirakenteisia ajouria, piha- ja peltoteitä, yms.

    Löytyisikö yksityisteiden tienlaitojen kunnostamisesta työsarkaa? Osa yksityisteistä on hyvin hoidettuja ja niiden laidat niitetään/murskataan säännöllisesti, mutta sitten ovat ne tiet, joiden laidat olisi ensin hoidettava siihen kuntoon, että koneellinenkin hoito onnistuisi jatkossa. Pitäisi käyttää raivaussahaa ja lisäksi poistaa myös liian suuriksi päässeet puut. Kalustoksi riittäisi raivaussaha, moottorisaha ja traktori jossa on kuormaaja ja kärry.

    mehtäukko

    Työsarkaa voi ollakin, mutta aloituksen Kinetikit ja Alstorit voi unohtaa. Sellaisilla leikkiminen ei palvele ketään.

    Tavalliseen tienvarsien pusikoiden nitistämiseen kustannustehokkain on traktorisovitteinen vesakonmurskain. Työ etenee, satoi tai paistoi, eikä hämärä tai pimeys hidasta.

    Gla Gla

    Konehommien ongelmana on kustannusrakenne. Koneelle ei paljon tuntihinnasta jää, kun vähennetään kuskin kulut. Ison koneen suorituskyky on paljon parempi kuin pienen, mutta pienen tuntihintaa ei ole varaa pudottaa tarpeeksi. Pienen koneen työstä maksajia ei ainakaan talousmetsästä löydy, raivuri on kustannustehokkaampi tapa kunnostaa rästikohteita. Muutenkin kun työt on rästissä, omistajalla ei maksuhalukkuutta ole.

    Pienen koneen hyöty on kyseenalainen, kun ajouran leveys on ainoa ero lopputuloksessa. Siitäkin osa häviää kasvureaktioon eli enemmän fiilispohjainen juttu on yrittää pienellä koneella töitä tehdä. Mutta jos taskussa on koneen + trailerin + vetoauton verran ylimääräistä rahaa, ihan hyvän harrastuksen tuosta voi saada. Harrastuksethan saa maksaa. Itse opettelisin raivaamaan ja koittaisin löytää raivaustöitä. Jos joku haluaa manuaalihakkuun kun raivuri ei riitä, miksei sellaistakin voisi tehdä. Tilaa sitten ajokoneen urakoitsijalta. 50 cc raivurin 225 mm terällä saa kuitenkin 10 senttiset rungot helposti nurin, joten pieni metsäkone on suhteettoman tehoton siihen nähden.

    Puuki

    Keskikokoinen ”kalapuntari”moto kävi putsaamassa n. 1,5 km metsäautotien vieruksia.  Molemmat sekä yrittäjä että mo oltiin tyytyväisiä.  Muutaman kympin maksoin pitkänmatkan kuljetuslisää.   Onnistuisi ehkä pienkoneellakin mutta en tiedä onko niitä työmaita riittävästi .

    Puuhastelija

    Niin, harvassa taitaa olla ne kohteet missä pienkone olisi vielä kun parempi kuin iso. Kinetikeillä yms. Hankintahintakin on sen verran korkea, että työtuntihinta asettunee johonkin maataloustraktorin ja moton väliin. Töitä pitäisi olla varsin paljon, että saa koneen maksettua. Mukavahan tuommoisilla olis varmasti touhuta, mutta taloudellisesti voi olla äärettömän vaikeaa saada kannattavaksi ja palvelun ostajat tyytyväisiksi.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 69)