Keskustelut Puukauppa Bisnestä pienkoneella?

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 69)
 • Bisnestä pienkoneella?

  Näettekö arvon palstalaiset minkäänlaista ansainta-/liiketoimintamahdollisuutta pienmetsäkoneella (Kinetic, Alstor tms.) tehtävissä ensiharvennuksissa ja muissa nuoreen metsään, vesakkoihin yms. liittyvässä touhussa?

  Allekirjoittanutta kiinnostaa ajatus varhaisesta ”eläköitymisestä” ja alan vaihdosta edellä kuvatun puuhailun pariin. Vähän tuolla hommalla pitäisi kuitenkin tienatakin.

 • Itämaan ihme

  Kolleegalla on traktorissa harvesteripää. Kerran kävin katsomassa työskentelyä, hankinta hintaan nähden ei aiheuttanut itsessä ainakaan ostohalukkuutta.

  En tiedä olisiko järkevämpää etsiä paikallinen koneyrittäjä ajamaan puut ja manuhakkuuna tekisi palstan puut? Näin tuli viime talvena asiakkaalle tehtyä.

  Jätkä

  itämaan ihme. Jos itsellä kuntoa, taitoa ja aikaa on riittävästi, hyvän M-sahan kanssa, oikeaa menetelmää käyttäen hakkuulla pärjää, varsinkin kun sitä tekee omassa metsässään. eli hankintatyönä.

  Tulokseen voi laskea A: alustan raivaus, joka kannattaa tehdä vasta hakkuun aikana.

  B: Pitkän rangan antama työn tuottavuuden lisääntyminen.

  C: Jäljelle jäävä – paras mahdollinen metsä.

  D: Kunnolla suunniteltu ja toteutettu ajouraverkosto.

  Kannattaa ottaa opikseen ne seikat, joilla ammattilaiset on toteuttaneet vaastaavat leimikot. Mm se, että keruu-ajourat eivät saa olla pitkiä. Varsitie voi olla vaikka kuinka pitkä, kunhan se on valkattu kovalle maalle jne.

  Ajokonehenkilöksi sellainen, jonka työnjälki on saanut kiitosta. Kun hän lisäksi on tehokas, niin kustannus jää pienimmäksi mahdolliseksi.

  AMMATTIMIES AMMATTIMIES

  MINÄ OLEN TEHTYT VIELÄN,JONKIN VERTAN VIELÄN HAKUU HOMAAKIN.ON OLTUT ERIKOISUS KOHTEITAN,KUIN E1 OLE KONEELAN MAHTONLISTAN TEHTÄ.HYVIN ON PÄÄSTYT PALKOLEN KUIN,ON SAATUN TAKSAT KOHTILEEN.MONIT KOVAT NEUVONTELUT,ON KÄYTYN TAKSOSTAN.VAIN MINÄ OLEN AINAN SANONUT,SEN VIINMESEN SANAN.KUIN SITÄ HUIPUN TYÖN LAATUJA,E1 TÄNÄN PÄINÄVÄ HALPANLA SAA.JOSKUN ON ISÄNTÄ LÄHTENTYT,PAIKALTAN HUUTON KANSA SEKÄN,AUTON OVET ON PAUKUEN.VAIN ON SOITELTUT,ILTASENLA ETÄ KYLÄ SE TAKSA SOPII,ALIOATA VAIN SE TYÖN MAA.SEKÄN KUIN ON KYSYMYS ERIKOISUUS,KOHTE NIIN.ON PITÄÄ OLTA TIETOSA,SE AJON KONE KUSKI,JO ENEN KUIN SAHA KÄYNTISTETÄÄN.KUIN JOS ON TOHELO,KUSKI NIIN.SE ON PITÄÄ HUOMIOITA,KUIN AJON URIA TEHTÄÄN.KUIN ON NÄHTYN VUOSIJEN,VARELAN MONIN LAISTA KUSKIA JOILEKIN E1,TUNTU MIKÄÄN PAANA RIITÄVÄN.

  Berza

  Monenlaisia ammattimiehiä näkyy olevan täällä kirjoittajienkin joukossa 🤔

  huski

  Ei.

  Puuki

  Tähän ketjuun jatkoksi sopii ruåtsalaisten uusin pienkone keksintö korjuupuollelle, eli drone- harvesteri.   Kannatavuudesta ei voi paljon sanoa, kun ei ole vielä tietoa koneen hinnasta eikä käyttökuluista.       Päätarkoitus lienee saada märkien ja muiden hankalasti korjattavien harvennusten teko mahdolliseksi.

  suorittava porras suorittava porras

  On viisasta jättää ne puskat luonnontilaan ,joiden korjaaminen ei normaalimenetelmin onnistu. Luonto kiittää ja hiilijalanjälki pienenee ainakin siinä ,että tuottamattomattomien rakkineiden kehittely pysähtyy viimeistään suunnittelupöydällä. Metsiin käypäistä rautaa on tarjolla aivan riittävästi. Puuttuu vain osaavia käyttäjiä ja toisaalla työtilauksia.

  Marjametsä

  Isäntälinjan metsäkoneita saa jo 50te ja alle, kuosissaan oleva kone on ihan eri sarjan tekopeli verrattuna pienkoneisiin, ovat kuitenkin suunnilleen samassa hintaluokassa. Jos koneella ei pääse ojan yli, ei sillä metässä tee yhtään mitään.

  jees h-valta

  Laittaahan ne isotkin koneet puuta alle. Ei sillä metsätyössä mitään merkitystä ole miten oja ylittyy. Muutaman kuitupuun pudotus ojaan ja hakkuun jälkeen kasalle.

  Lasse

  Oikea tapa ylittää oja on kun puidaan ensimmäisenä riittävästi puita ojaan ja vasta sitte ajetaan ojan yli niin pysyy oja auki hakkuun jälkeenkin.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 69)