Keskustelut Tekniikka Diesel vai bensa?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 172)
 • Diesel vai bensa?

  Merkitty: 

  Biopolttoainetta jalostetaan puutuotteista. On tullut biodiel- ja etanolitehtaita. Mutta jääkö ja jos jää, niin millä aikataululla diesel-pienautojen valmistus kokonaan pois?

 • Tolopainen

  Toivottavasti ei koskaan, 1,6 turbodiesel on taloudellisempi kuin mitkään markkinoilla olevat bensakoneet ja vääntöä lähes tuplasti kuin näissä maitopurkin kokoisissa kolmisylinterisissä..

  harrastelija

  Kysymys onkin päästöistä ja ehkä niiden poistamisesta pakokaasuista. Bensakoneista tulee CO2, H2O palamistuloksia ja lisäksi CxHy-yhdisteitä. Dieselistä pahinta lienee NOx- ja pienhiukkaset.

  Dolmari

  <div class=”comment__meta bbp-sidebar-meta”>
  <div class=”bbp-reply-author”>Tolopainen<span class=”comment__time bbp-reply-post-date”>27.4.2017, 07:17</span></div>
  </div>
  <div class=”comment__content bbp-reply-content”>
  <div class=”comment__text”>

  Toivottavasti ei koskaan, 1,6 turbodiesel on taloudellisempi kuin mitkään markkinoilla olevat bensakoneet ja vääntöä lähes tuplasti kuin näissä maitopurkin kokoisissa kolmisylinterisissä..

  </div>
  Laitetaanpas vertailun vuoksi Skoda Octavia 1.6tdi vs. 1.0tsi.

  </div>
  1.6tdi (dieseli):

  teho:116hv

  vääntö:250Nm

  maantiekulutus: 4l/100km

   

  1.0 tsi (maitopurkinkokoinen bensakone):

  teho:116hv

  vääntö:200Nm

  maantiekulutus: 5l/100km

  Tolopainen

  Paras polttoaine polttomoottorille päästöjen kannalta olisi biomataani, mutta se ei käy valtiolle, kun verotulot romahtaisivat. Nykyisin tuontipolttoaineet ovat valtiontalouden kannalta lähes kotimaisia, kun kolme neljännestä myyntituloista menee valtiolle ja lisäksi autoveroa maksetaan miljardi yhteiseen kassaan politikoiden pelirahaksi.

  Tolopainen

  Laitetaan ulkomuistista Kia 1,6 turbodiesel teho 132hv, vääntö 300Nm.

  Jätkä

  Millaiset ovat pakokaasupäästöt, jos kyseessä on nykyaikainen dieselmoottori, kulutus n. 4 litraa ja polttoaine Bio-tuote, joka tehdään esim puusta?

  Kun tuntuu kuitenkin, että on paljon henkilöautoille myös sellaisia rooleja, joissa sähköauton käyttö täysipainoisesti on suhteellisen ylivoimaista. Esim. pohjois-suomi on melko tyyris rakentaa kattavasti latauspisteillä.

  Toisaalta pitää kuitenkin huomioida myös valtion kiristämä käyttävoimavero, joka nostaa kilometrikustannusta paljon, jos ajomäärät jäävät vain keskivertotasolle.

   

  Tolopainen

  Miksi ostaa nuhapumppuja, kun esim. 3008 pökö on dieselkoneella halvempi kuin bensakoneella. Päästöt ovat tietenkin dieselillä pienemmät ja luonnonvarojen kulutus vähäisempää. Jos Suomen kaikki henkilöautot olisivat nykyaikaisia dieseleitä polttoainetta kuluisi kolmannes vähemmän eli miljoona litraa.

  harrastelija

  Tuo on kyllä totta, että valtiolle fossiilisella pa:lla toimivat autot ovat niin hyvä tulolähde, että sen loppuminen tai väheneminen pitäisi paikata jollakin muulla verolla. Sosiaalimenot on Suomessa vedetty kyllä niin yläkanttiin.

  Volvolla kävin nuoren auton myyjän kanssa koeajolla ja hän oli sitä mieltä, että Volvo lopettaa pienten dieslautojen valmistuksen 4 vuoden sisällä!

  jees h-valta

  Dolmari kertoikin kaiken olennaisen joten jospa Toloppakin ottaisi kerrankin muidenkin kommentit huomioon kun asiaa kerran puhutaan. Dieselistä sitäpaitsi maksetaan ylimääräistä veroakin joten sen edullisuus alkaa näihin pieniruokaisiin bensakoneisiin olla lähes mahdoton yhtälö. Minusta dieselit häviää muutamassa vuodessa ja bensa/sähköyhdistelmät tulevat valtaamaan markkinat. Koska pipertäjät ja nyt autoteollisuuskin niin haluaa. Sillähän saadaan valtava kaupallnen sykli ja siitä ei autoteollisuus ole ollenkaan pahoillaan. Näemme paljon Mersunkin katumaastureita hyvin lyhyen käyttöiän autoina lähes autoliikkeiden hylkyinä muutaman vuoden päästä kun nykytrendi iskee kunnolla läpi.

  Tolopainen

  Olen aivan varma että nämä maitopurkin kokoiset koemoottorit eivät tule olemaan menestystarina vaan kallis kokeilu, joka ei pitkään jatku. On valitettavaa jos näihin sortuu.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 172)