Keskustelut Metsänhoito Energiapuun tarve lisääntyy Suomessa

Tämä aihe sisältää 85 vastausta, 23 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Puuki 3 kuukautta, 3 viikkoa sitten.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 85)
 • jees h-valta

  Onhan tuo luonnollinen jatkumo koska hiilitouhut alkaa loppua kunhan Helsinkipiipertäjät vielä malttavat siitä luopua. Viimeisenä tietenkin mutta eihän heillä peppu saa kerrostalossa viiletä.

  suorittava porras suorittava porras

  Kuinkahan käy , jos  ollaan laajemmin tätä mieltä :”Hallitustenvälinen ilmastopaneeli ei anna tukea bioenergian käytön lisäämiselle.”

  ….ja Lahdessakin käytetään vain hakkuutähteitä ja teollisuuden sivuvirtoja.Pystystä kerättävästä energiapuusta ollaan hyvin hiljaa.

  Tarve siis saattaa lisääntyä , mutta onko energiapuu kotimaasta lähtöisin onkin jo toinen juttu.

  Visakallo Visakallo

  Suorittava kirjoittaa kyllä nyt omiaan. Muutama satatuhatta mottia sitä pystypuuta on jo Päijät-Hämeen alueen metsistä ostettu ja niiden korjuuta tehdään koko ajan. Siinä meikäläisen tuhat mottia on vain pieni kökkönen. Mikä tässä energiapuu asiassa suorittavaa kaihertaa? Onko siihen joku henkilökohtainen syy?

  jees h-valta

  Kyllä L&T ainakin on hyvin taas porskuttanut ja täällä lähetti juuri minullekkin paikallinen Kumeko Forest kirjeen halusta tehdä pystykauppaa e-puusta. Aika valtava määrä on tavaraa Mäntyluotoon menevän Meri-Porin tien varressa. Tavaraa on ja todella paljon. Ruokkii paikallisia lämpövoimaloita. On kokonaan oma korjuuketju jolla tekevät. Työväkeäkin jo pilvin pimein. Kokoajan palkkaavat lisää. Kurkkaahan suorittava heidän kotisivujaan. Sieltä vielä voisi aueta uusi sarka sinullekkin.

  Jätkä

  Harveri voisi ehkä tehdä uuden tulemisen, kunhan sitä hieman päivitettäisiin. Se alkuvaiheen kompastuskivenä näkisin olleen ohjaajan seisominen maassa ja koneen aika huima hinta.

  Tuollainen uusi taistelukone vaatii paljon rahaa tuotekehittelyynsä, eikä Harveri päässyt nollasarjoistaan ja prototyypeistään eteenpäin oikein millään, kun määrärahat loppuivat.

  Timppa

  Meillä ei ole myyty yhtään energiapuuhakkuuta.

  Mielenkiintoista oli tietää millainen Visakallon tyypillinen kohde oli ennen hakkuuta, mikä poistuma ja mikä tulos hakkuun jälkeen

  Jätkä

  Jos metsää on hoidettu niinkuin pitääkin, ei siellä energiapuuta ole. Taimikosta, joka on päässyt hieman ptkäksi, eli ylitiheyttä on, mutta poistuva puusto ei täytä muuntipuun mittoja.

  On eri asia, jos energiapuusta saa suunnilleen saman kuin kuitupuustakin / kiinto. Silloin sen voi antaa tulla metsään – vaan ei olla.

  Sille totuudelle, että metsähehtaari pystyy kasvattamaan vain rajallisen määrän puuta, ei mahda mitään Jeessikään 5000 r/ha pusikossaan.

  Visakallo Visakallo

  Kylvönänniköitä ne ovat enimmäkseen olleet. Joitakin koivikoita myös.Koneellinen energiapuuensiharvennus tehdään n. 20 vuoden iässä. Poistuma jakaantuu karsitun kuitupuun ja karsimattoman kokopuun kesken, ollen yhteensä alle sata mottia hehtaarilta. Hakkuun jälkeen puuta on pystyssä samalla tavalla kuin yleensäkin ensiharvennuksen jälkeen. Seuraava harvennus on kymmenen vuoden sisällä. 15 vuotta on meillä näitä tehty. Monta kuviota on jo harvennettu toisen kerran, eli tukkimetsiä jo kasvatellaan.

  jees h-valta

  Esim. tämä Kumeko Forest mainostaa ja painottaa että kuitu ja tukki tehdään tarkasti talteen e-puuhakkuussa eli aivan samoilla elkeillä he kilpailevat. He vain myyvät nuo ylimäärät hyvällä hintaa eteenpäin. Ilmeisesti. Mitä olen nähnyt niin hyvä kalusto ja nuoret osaavat kuskit puikoissa.

  mettämiäs

  Muistelen, että Visakallo kertoili joskus aikaisemmin metsiensä 80 %:n tukkiosuudesta kiertoajalla (saatan toki muistaa väärinkin). Pysyykö em. tavalla korjatuissa kohteissa kiertoajan tukki-% edelleen vastaavalla tasolla?

   

   

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 85)