Keskustelut Puukauppa Energiapuun tienvarsihinta

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 90)
 • Energiapuun tienvarsihinta

  Mitähän on karsitusta hakepuusta maksettu eri alueilla? Kysyntä ainakin täällä länsirannikolla tuntuu olevan hyvä ja hinta jokseenkin kohtuullinen 22-25€ per motti. Ostajien mukaan hinta tulee nousemaan syksyä kohden, mutta tuskin yli 25€ mennään paljon. Tietysti puulaji ja puiden järeys vaikuttaa hintaan sekä energiapuukasan koko tienvarressa.

 • capo

  Harrastelijalle:
  Jos kulut teosta ja lahikuljetuksesta on 16-18 EUR/m3 ja tienvarsihinta 20-27 EUR/m3, niin mo:lle jaa bruttona 2-11 EUR/m3.
  Tuosta 30 % vero pois, niin mo:lle jaa kateen 1,4-7,7 EUR/m3.

  jees h-valta

  Aivan oikein capo ja siksi se onkin aivan oiva tapa laittaa metsänalku kasvukuntoon. Kuin että maksaisi vieraalle saman raivauksesta. Eli nettohyöty on tuplat siitä.

  topintam

  Ei kai se paha treeendi ole jos 25% hinnannousua pukkaa vuodessa. 20eur olisin vailla kiinnolle kaikkine karvoneen seuraavasta laakista. Kaikkiaan 200kiintoa sitten penkalla. Ostomies ainakin aiko tulla raatille.

  Kokopuukorjuu onkin sitten herkkua,,pohjat 30kiintoo päivässä mootorisahalla siitä pitäs parantaa jos persaus kestää. Ihan risukkoon en ole puskeutumassa mutta kemerat päälle ja niks naks.

  700 eerua pitäs päivässä taikoa tuloja menojen ollessa alta satasen. Siinäpä sitä urheilun juhlaa.

  Pähkäilijä

  Urakoitkos ulkopuolisille Topi? 30 mottia alle satasella tien varteen tekis alle 3.3€/m3. Tai jos tuossa on pelkkä teko niin kyllä sekin käy, järjestän ajon itse.

  Voisin tarjota seuraavan ensiharvennuksen sinun tehtäväksi kokorunkona kun hinta tuntus olevan kohdallaan.

  topintam

  Enpä urakoi muille, omissakin metsissä riittää rassaamista.

  Ymmärsit vähän väärin tuon satasen kulut, se on siis omia kulujani (metsäkone+polttoine+saha+bentsa+auto/ päivässä) kun hankintana yritän jyrsiä puuta tienvarteen.

  Se ei sisällä työtä. 700-100=600 päivässä pitäs jäädä sitten meidän jaettavaksi veli valtion kanssa. Eihän sitä päivästä toiseen jaksa, mutta on mukava haastaa itsensä silloin tällöin.

  Täälä on jossain syövereissä varmaan se viimesyksyinen energiapuujumppa + kustannuslaskelma. Siinä viimevuoden pohjat joista parantaa.

  Pähkäilijä

  Paljonko se on ”pähkäilijä” karsitun ja kokopuun korjuun hintaero -kun noin tunnut tietävän ?
  Lähetetty: 07.05.2013
  Lähettäjä: harrastelija
  #######################

  Tän päivän Metsälehdessä sivulta 12 bongattu

  ”Karsitun rangan korjuun yleistymiseen kokopuun korjuun sijaan on Marttilan mukaan syynä korjuuolosuhteiden lisäksi se, että energiapuun laatu paranee, tuki mottia kohti parempi sekä KORJUUN KUSTANNUKSET PIENEMMÄT.

  Kokopuukorjuuta käytetään edelleen pieniläpimittaisten metsiköiden korjuussa, jossa rungon koko on alle 50 litraa”

  Tuosta noin äkkiseltään laskemalla alle 50 litaisen metsikön motokorjuuta + ajoa ei saa alle 20 eurolla, joten kokorunkojen suhteen sitten summa on enemmän. Mikäli kokorungosta saa 25€ kuutiolle ja saanto on 30 kuutioa hehtaarilta tuleehan siitä tuloja jopa kymppejä.

  Jos kohde on aikoinaan raivattu lähtee sitten ensiharvennukselta hehtaarilta satasia ja koko metsä kasvaa vielä 10 vuotta pitempään ennenkun on tarvetta tehdä ajouria.

  arttuu

  Tiedä häntä kuinka äkkiä vaikuttaa energiapuun hintaan muttei vaikuta taas(kaan) kauheen hääviltä turvekesältä. Ukkoskuuroja päivittäin ja ens kuus alkaakin sitten taas oleen jo yökosteutta. Sääliksi käy turvesonneja 100 000€:n rattoreillaan. Jo kolmas paska kesä putkeen.

  jees h-valta

  Kyllä niitä pähkäilijä ihan satasia tulee e-puukohteeltakin tällä hetkellä täällä suunnalla hehtaarilta. Jopa enemmän kuin ensiharvennukselta. Ja se ensiharvennuksen antikin on osittain juuri ajourien luokoa.

  Pähkäilijä

  Jees H-Valta, kokeiles keskustella otsikon aiheesta, eli mitä kuutiolle maksetaan. Maailmaa syleilevät ”satasia hehtaarille” vastaukset eivät palvele ketään.

  jees h-valta

  Suht sama se kuutiohinta on kuin kuidullekkin. Oli pystyyn tai vaakaan. Mutta saanto vain on ainakin omissani sen verran e-puulle parempi ettei kuidun hinta edes enää pysty kilpailemaan kokohehtaarituotoksella.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 90)