Keskustelut Puukauppa Energiapuun tienvarsihinta

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 90)
 • Energiapuun tienvarsihinta

  Mitähän on karsitusta hakepuusta maksettu eri alueilla? Kysyntä ainakin täällä länsirannikolla tuntuu olevan hyvä ja hinta jokseenkin kohtuullinen 22-25€ per motti. Ostajien mukaan hinta tulee nousemaan syksyä kohden, mutta tuskin yli 25€ mennään paljon. Tietysti puulaji ja puiden järeys vaikuttaa hintaan sekä energiapuukasan koko tienvarressa.

 • kuusessa ollaan

  Nyt alkaa isohin voimalaitoksiin menevän energiapuun hinta laskea, sillä kivihiilen kannattavuus hakkaa sen selkeästi…lisäksi hake tarvitsee kaverikseen turvetta, jonka verotuskohtelu ja muut ongelmat vähentävät senkin käyttöä. Todella lantainen tilanne ja aiheuttaa melkoista ongelmaa kentälle.

  Juuri soittelin tutun kanssa, jolle oli ostomies tuskaillut tilannetta, eli ei pysty tarjoamaan energiapuuosuudesta sitä hintaa millä se liikkuisi metsästä, eikä yhtiöllä hirveätä hinkua edes ostaa. Kuitupuuksi kyllä kelpaa normimittainen tavara.

  suorittava porras

  … ei millään pahalla , mutta tästä olen jo muutaman vuoden varoitellut.
  Toivottavasti ei kovin moni ole suunnannut puuntuotantoaan merkittävästi energian suuntaan . Energiahuumasta on luvassa monelle ankara morkkis….

  kuusessa ollaan

  Energiapuun paras tulevaisuus on näillä näkymin (hiilen hinta ja liuskeöljyn&arktisen alueen kairaukset) paikallisissa voimaloissa, jotka tuottavat lämpöä. Eli samalla rahat jää kiertämään paikalliseen kulutukseen…

  Mutta silloin kun väännetään myös/vain sähköä, muut ovat kannattavampia…silloinkin tosin rahaa jää paikalliseen kulutukseen, eli raivaamattoman risukon reunalla hyytyneen metsänomistajan Salesta/Siwasta ostamien lohtu-keskioluen muodossa.

  Puun takaa

  Kauppalehden mukaan Helsingin Energialla on suunnitelma vaihtaa kivihiili pellettiin, mutta se mahdollisesti tuotaisiinkin ulkoa.

  kuusessa ollaan

  Juttelin taannoin eurooppalaisen kaverin kanssa, joka oli välittänyt pellettiä eurooppaan…kauhisteli suomalaisen pelletin hintaa, totesi balttian pelletin olevan keskieuroopassa paljon halvempaa, vaikka kuljetettaisiin rekoilla koko matkan.

  Puun takaa

  En tiedä, liittyykö suoraan Helsingin Energian kuvioihin, mutta Viipurin lähelle on tehty todella iso pellettitehdas.

  Raivaaja

  Tutulla ensiharvennuskohde joka hakattiin pystykauppana energiapuuksi. Osittain ihan järeää metsää. Pientä risukkoa ei ollenkaan. Sai 10 euroa kiinnolta. Minulle yllätyksenä tuli että tuo sisälsi 7 euroa korjuutukea. Eli ilman tukea sai 3 euroa kiinnolta.
  Pårrkele eihän tuosa ole mitään järkeä. Eihän noita kannata tehdä kuin hankintana. Jos ei tuohon pysty minä jättäisin hakkamatta. Jos 100 kiintoa tulisi niin nettona saisi 700 euroa. Parasta olisi vaan raivaamalla puut maahan tehdä ensiharvennus. Eipä tulisi ajouria joten säästyisi nekin puut myöhempään hakkuuseen. Kenties seuraava sukupolvi kiittää. Ja aina ei tiedä minkä tason motokuski sattuu olemaan niin ei pelkoa huonosta työnjäljestä.

  jees h-valta

  Taas tätä tyypillistä raivausintoilun ihannointia. Mielestäni on parempi saada kuin antaa rahaa. Yksinkertaistettuna. Jos saa kympin kantorahatuloa se oikeasti on sen kympin ja tekee sadassa motissa tonnin. Kun raivaat maahan et saa kuin kipeät paikat ja huonon kulkuympäristön. Lisäksi maksat vielä polttoaineet sun muut oheiskulut. Ja et saa työllesi senttiäkään palkkaa useiden päivienkin työstä. Minulla vertailu on selvä ja jos raivaajalla ontuu on se vain oma päänsärkynsä.

  Raivaaja

  Varmasti se on mukava rahaa saada. Mutta kun katsoisin komeaa 100 kiinnon energiapuukasaa ja vertaisin sitä saamaani 700 euroon niin tulisi mieleen että minut on ryöstetty. Ei sataset juuri lämmitä. Otetaan ne sataset korkojen kera sitten seuraavassa harvennuksessa takaisin niistä ajourista jotka jäisi raivauksen jäljiltä hakkaamati.
  Omassa metsässä minä tekisin hankintahakkuuna koska olen siihen vielä kykenevä.

  jees h-valta

  Muuttuukohan se raha sitten siellä ensiharvennusnimikkeellä jotenkin jalommaksi kun siellä saattaa olla sama summa samalta alalta?
  Kuitu harvennettuna nimenomaan ensiharvennuksella myös lähes lahjoitetaan mutta silloin se maistuu vissiin oikeammalta kantorahatulolta. Ehkä se pino sitten on siistimpi katella.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 90)