Keskustelut Metsänhoito Energiapuut

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 85)
 • Energiapuut

  Merkitty: 

  Hei,

  voisko joku neuvoa, mitä teen hakkuutähteille, jotka eivät nyt kelpaakkaan kenellekään? Kaadoin n. 2 ha alueelta kuusivaltaisesta metsiköstä puut syksyllä 2020 ja oksia tuli valtavat kasat. En ole kasoja peitellyt, kun vasta vuoden vaihteessa kasoihin vielä kerättiin oksia. Myynnin ensikertalaisena en osannut sopia puun kaatajien kanssa oksien keruusta ja poisviennistä. Noudatin vain heidän antamia neuvoja. Kasa sijaitsee  hyvän mökkitien varrella.

  Lämmin kiitos neuvoista jota otan kiitollisuudella vastaan.

 • Sulli

  Ymmärtääkseni nyt on kyse myymättömästä kasasta. Varmasti maksettu kasa vielä tievarresta häviäsikin. Toivotaan että vielä menee.

  Jätkä

  Onko nuo hakkuutähteet sellaisella paikalla, että siihen pääsee haketus – ja kuljetuskalustolla ääreen? Vai onko ne kasoilla sillä hakkuualueella?

  Nuo roippeet eivät ole liian vanhoja – ovathan ne vasta yhden kesän olleet kasoilla. Onko kasat korkeita, vai vain matalia? Jos ne on kuormaimella kasattu, nii nehän voivat olla hyvinkin korkeita. Nyt olisi vielä hyvä aika ottaa ne hakkuriin, kun lumi on lumena ja se jäisi suurimmaksi osaksi läjän viereen.

  Puuki

  Kyllä ne vielä kelpaa kevään mittaan jollekin. Kuormatessa voi nosturin  kouralla vähän kopistella happamimpia pois, jos on tarvetta. Kerran myin tienvarresta koivukuitupinon joka oli jo ylivuoteinen aika reilusti ja kasvoi vähän sieniäkin . Ostaja kysy vain että onko miten paljon sientä ? Minä että ei haitalle asti vielä,  ja savon selluun päin se pino lopulta lähti.  Tulee sopivan pehmeää  vessapaperia kun ei ole liian kovaa puuta.

  Normandy

  Itse olen kerran joutunut kantojen kanssa samantapaiseen tilanteeseen. Hakettaja kävi hakemassa eli ei maksanut mitään, mutta läjät häipyivät. Eli oppirahoja tuli maksettavaksi.

  Tolopainen

  Yhtiöt eivät yleensä osta hankintana hakkuutähteitä. Jos joku yksityinen urakoitsija suostuisi nuo hakettamaan ja vesi pois. Voihan ne keväällä polttaa ja levitellä tuhkat lannoitteeksi.

  Pikkusieluinen Perkule

  > Ostaja kysy vain että onko miten paljon sientä ?

   

  Viime kesänä hakettaja kyseli vuosikausia aikaisemmin maksettujen kasojen paikkaa. Oli joku hankintakirjanpidon loppusiivous menossa.

  Mahtaako noin vanhoissa kasoissa olla paljoakaan lämpöarvoa jäljellä, ihmettelin.

  Kasvaako horsmaa vai koivua? Kumpaakin on haketettu.

  Kalle Kehveli

  ”voisko joku neuvoa, mitä teen hakkuutähteille, jotka eivät nyt kelpaakkaan kenellekään?” 

  Mitä tästä opimme? Kannattaa tehdä kaupat aina ennen hakkuuta!

  Tolopainen

  Jos olisi myynyt MG:lle mitään ongelmia ei tietenkään olisi. Ei taida piensahat oksia kerätä.

  Tomperi

  Eikö ihmislle opiskelijoille opeteta enää ns perusasioita,  pieru haisee saharassa vaikka ois nahka housut  , energia haihtuu  ennen pitkää…mutta se ymmärtäminen että melu aiheuttaa jossakinn kohteessa lämpenemistä vaatii akateemista ymmärrystä

   

  metsätie

  Energapuusta paljon puhutaan, vaan hinta on minimaalinen. Ja vielä verotus. Myyjälle ei jää juuri mitään.

  Työpaikat vievät lähes kaiken, kun tekijöillä  ovat 20. 000 kiloiset koneet.  Giljotiinikoneita, joukkokäsittelyllä  on vielä melkoisen vähän.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 85)