Keskustelut Metsänhoito Energiapuut

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 85)
 • Energiapuut

  Merkitty: 

  Hei,

  voisko joku neuvoa, mitä teen hakkuutähteille, jotka eivät nyt kelpaakkaan kenellekään? Kaadoin n. 2 ha alueelta kuusivaltaisesta metsiköstä puut syksyllä 2020 ja oksia tuli valtavat kasat. En ole kasoja peitellyt, kun vasta vuoden vaihteessa kasoihin vielä kerättiin oksia. Myynnin ensikertalaisena en osannut sopia puun kaatajien kanssa oksien keruusta ja poisviennistä. Noudatin vain heidän antamia neuvoja. Kasa sijaitsee  hyvän mökkitien varrella.

  Lämmin kiitos neuvoista jota otan kiitollisuudella vastaan.

 • Koivunkaataja2

  Menee muuten  massivisia toisenlaisen energiamuodon tuotantokappaleita torpan ohi viimekesäiselle paloalueele.

  Pisimmät siivet liki kaheksankymmen metrisiä.

  Puuki

  Tuontipuun tulon tyrehtyminen lisää kotimaan puun korjuuta suurimman kestävän hakkuumäärän rajoille. (uutiset) .     Mutta jos ja kun tehdään hakkuita harvennusrästialueilta, niin eihän siinä niin käy. Kestävyydessä On eroa siinä mitä metsien hakkuita lisätään.  E-puun korjuuta siis lisää harvennusmetsiin niin kestävyys ei vaarannu.

  Hiilitasekin paranee jatkossa kun harvennusrästit tehdään. Tukkipuun kasvun lisääntyminen lisää pitkäaikaisia hiilivarastoja.

  Apli

  Nyt toivottavasti nähdään vihdoinkin kuitupuulla sen todellinen arvo, eli kuka sitä haluaa ja mihinkä hintaan.. kuitupuuta on paljon poltettu mutta poltetaanko jatkossa? Jos kun venäjän puu korvataanko kotimaisella ja mitä siitä halutaan maksaa vai suljetaanko tehtaita, nyt se nähdään..

  Per Ä Reikäs

  Hakkuu tähteiden(jutun) keräilijälle

  Toista kilometriä pitkän yksityis metsänomistajien jo pahoin lähes umpeen metsittyneen metsäautotien aikoinani raivasin, rankapuut, risut, vesat, pajut, oksat kaikki verrattain isoiksi kasoiksi kooten tien ojien päälle, oletin kysyntää olevan ja biowatilla ajettava kone

  No miten vittu olla

  Pyysivät ajelemaan isompaan yhteen kasaan

  No sitä voinu tehrä, maksun puolelle menisi siirtely kasaukset

  Sielläpä mätänevät viellä tänäkin päivänä risu kasat

  Muillekin tarjonnut, tuette ne tee

  Että silleen parempi maas kuin Pirun suus

  jees h-valta

  Ei pitäisi alkaa sellaiseen johon ei kykene. Kuka niitä vesoja sieltä yksitellen käy nyppimässä tien varsilta. Vain per….tä tuollaiset ajatukset. Kuten olettaa saattoikin.

  Per Ä Reikäs

  Jessi pässi taida selvästikään suomea

  Kasat isoja kymmeniä kuutioita

  Mutta kun ole hakkuu alueilta, tuet evätty hakkuri yrittäjiltä rahalla osta.

  Biowatti tosiaankin mainosti rekkaansa, joka hakettaa suoraan kyytiinsä, haketin+kuormatila

  🖕

   

  Per Ä Reikäs

  Toki muita haketus kauppoja on onnistuneesti tehtynä nimenomaan Biowatin kanssa, että silleen nii

  Per Ä Reikäs

  Risut nyt sikseen oikeeta tätä päivää

  Iso Arska Terminaattori puhuu näin

  https://youtu.be/wQy0OdqYbGI

  Piiiitkän pöyrän päässä tutisee jo

  Puuki

  Risut kannattaa levitellä metsiin biolannotteeksi ,   jos ei kelpaa e-puukäyttöön.  Itse olen levitellyt tienvarsipinoista koivuja joita yrittäjä ei aikomuksistaan huolimatta käynyt hakemassa jälkikäteen pois.  Niistä saa hyvää  maalahopuita ja pesiä esim. hömötiaisille,  kun nostaa pystyyn puita vasten.  Jos jäävät ojiin lahoamaan niin haitaksi ne niissä on.

  Swarzenekkeriltä hyvä puhe videolla.

  pystykorvat

  Voin kertoa että hyvin se energiapaju palaa. Typpiyhtiön muinaiset henkilökunnen viljelypalstat otettiin pois viljelystä mukamas palstoilta löytyneen perunaankeroisen takia ja semmoinen suunnilleen hehtaarin palanen vuosikymmeniä viljelty ja  liki ilmaisella apulannalla ( henkilökunta sai ostaa ns. jätelantaa joka oli esimerkiksi hihnoilta varissutta  tai rikkoutuneista säkeistä peräisin olevaa, sinänsä täyttä tavaraa halpaan hintaan) lannoitettua  peltoa. Yhtiö istutti siihen energiapajua. Kun sitten  Kemira myi  alue   henkilökunnan eläkesäätiölle joka tietysti sai siihen rakennuskaavan ja  myi sen sitten Satolle  kerrostaloalueeksi niin useita vuosia kasvanut pajukko lyötiin nurin ja kasattiin poisvietäväksi.Vikkelänä ja nokkelana miehenä minä pyysin erästä puukuljetuksia mökkitienoiltani Ouluun kuljettavaa rekkakuskia viemään paluukuormana  lastin noita liki kuitupuun kokoon kasvaneita pajuja minulle   mökkitien varteen. Kyllä niillä useamman vuoden sauna lämpeni ja löylyä taatusti piisasi.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 85)