Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 1,451 - 1,460 (kaikkiaan 2,293)
  • EU:n metsäpolitiikkaa

    Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

    http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

    EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

  • Tolopainen Tolopainen

    Voisko Visakallo itse selittää, miten niin pääsi käymään, että vaihtoi taloudellisesti turvatun ammatin tuuliajolle ja markkinavoimien riepoteltavaksi. Mikä oli syy tähän itsensä ruoskimiseen.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Komissio on ottanut sellaisen roolin joka ei sille kuulu ja parlamentti muuttunut kumileimasimeksi? Parlamentin ja ministerineuvoston pitäisi tehdä suuret linjat  ja direktiivit, komission puolestaan pitäisi olla EU:n hallitus, joka hoitaa toteutuksen tai vielä paremmin: delegoi toteutuksen jäsenmaille.

    Mitä tämä tarkoittaisi metsäpolitiikassa? Komissio voi tehdä asetuksia mutta ne ei saisi olla liian yksityiskohtaisia tai liikaa byrokratiaa lisääviä. Esimerkiksi taksonomian vaihtoehdoksi olisi riittänyt että määrätään yritykset tekemään ja tehostamaan esg-raportointia, jonka yksi sovellus on metsäsertifiointi. Noita raportteja lukemalla rahoittajat voivat päätellä onko toiminta kestävää ja rahoituksen arvoista.

    ESG tulee sanoista ympäristö, sosiaalinen, hallinto (environmental, social, governance). Ihan vanha kunnon kestävä kehitys siis, ja sitä varten kehitetyt mittarit kelpaisivat sijoittamiseenkin lähes sellaisinaan. Uutena on tullut ”donitsimalli” joka havainnollistaa sitäkin, että mikään kehityksen osa-alue ei saisi jäädä jälkeen tai kasvaa liian suureksi vaan kehityksen pitäisi olla tasapainoista.

    Kurki Kurki

    Juuri näin.

    Petkeles Petkeles

    Harmi vaan, että metsäsertifiointi ei ole minkäänlainen tae kestävästä metsätaloudesta. Korkeintaan kohtuullinen indikaattori siitä, että ”motteja riittää”.

    Puuki

    Metsälaki , ls-laki ja sertifiointi. Ne riittää.  Ei olisi 20+10% suojelukaan mikään tae kestävästä metsätaloudesta. Moni voisi tehdä esim. kestävän metsätalouden kannalta  sopimattomia  harsintahakkuita vääriin paikkoihin.   Tai kaavamainen 30-60 m vesistön suojakaista. Sekään ei takaa vielä kestävän metsätalouden onnistumista.

    Kurki Kurki

    ”motteja riittää”.

    Motit tuovat työtä ja verotuloja.

    Järjetön suojelu ei tuo mitään.

    Nykyinen suojelu riittää.

    Scientist Scientist

    Eikö FSCkään riitä? ESG asioihin kuuluu myös sosiaalinen oikeudenmukaisuus. Se tahtoo unohtua. Itse jonkin verran näitä asioita tuntevana tulee kyllä vaikutelma että monien yritysten ”vastuullisuus” puheet ovat aika paljon bluffia.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Sijoittajat ja rahoittajat haluavat takeita siitä, että rahat menevät heidän haluamiinsa kohteisiin. Ei haluta esimerkiksi rahoittaa lapsityövoimaa, sotateollisuutta tai ympäristön pilaamista. Jos itse sijoittaisin rahastoihin, esimerkiksi välttäisin maita, joissa on kommunistinen hallinto (Kiina ja Vietnam) tai epädemokraattinen (Venäjä).

    Varmaan osa seurannasta, raportoinnista ja viestinnästä on viherpesua, mutta tähän ei ole oikein muuta parannuskeinoa kuin parantaa kriteereitä ja lisätä avoimuutta tuloksista. Ei siis kävellä ulos sertitifioinnin työryhmistä vaan jatketaan työtä. Nämä ovat kuitenkin parempi kuin ei ollenkaan seurantaa.

    Sosiaalinen puoli ja oikeudenmukaisuus on mukana mutta se on ehkä kaikkein vaikein seurattava. Millä kriteereillä kuvataan esimerkiksi tulonjako, työpaikkojen säilyminen, tasa-arvo, työolot, työturvallisuus…?

    Scientist Scientist

    Olen ollut töissä juuri tällä viimeksi mainitulla sektorilla. Mietin esim onko uiguurialueen puuvillan boikotoinnilla enemmän haittaa kuin hyötyä uiguureille.

    Thaimaasta lapsityövoimaongelma poistui paljolti kun oppivelvollisuusikäraja nostettiin 12 vuodesta 15 vuoteen.

    Visakallo Visakallo

    Tolopainen: ”Voisko Visakallo itse selittää, miten niin pääsi käymään, että vaihtoi taloudellisesti turvatun ammatin tuuliajolle ja markkinavoimien riepoteltavaksi.”

    Markkinavoimat ovat kuitenkin helpommin ymmärrettäviä, sillä niillä on olemassa perusteet, toisin kuin nykyisillä ”ilmastovoimilla”. Taloudellisessa mielessä tein ehdottomasti oikean ratkaisun, enkä ole sitä kertaakaan katunut.

Esillä 10 vastausta, 1,451 - 1,460 (kaikkiaan 2,293)