Keskustelut Metsänomistus EU:n Metsien suojelutavoite

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 205)
  • EU:n Metsien suojelutavoite

    Maaseudun Tulevaisuus Lehti tänään: Kolmannes Eu:n maapinta-alasta on suojelusuunnitelman piirissä. Tiukasti suojeltuja alueita tästä tulisi olla 10%.

    Ensisijaisina suojelukohteina luonnontilaiset primäärimetsät sekä vanhat metsät jotka pitäisi vetää pois käytöstä ja suojella. Lisäksi suojeltavien listalle on nostettu suot ja turvemaat.

    Eli nykyinen Natura 2000 laajenisi kovinkin mukavasti. Eikös EU:n alueella ole Natura-ohjelman mukaisia alueita jo 25%. Tiukasti suojeltuja maa-alueista tällä hetkellä kolmisen prosenttia.

    Jotenkin tuntuu että FSC:n HCV-merkintä on alustava pohja tälle.. Ainakin kuvittelisin että samoja alueita hyvin pitkälle.

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Natura-alueilla on erilaisia suojelutavoitteita ja rajoitteet sitten niiden mukaan. Eivät ole totaalisuojelun alueita.

    Visakallo Visakallo

    Suomessa metsien suojelukäsite on tiukempi kuin muissa EU-maissa. Tämä on kokonaan suomalaisten itsensä aiheuttamaa. EU ei ole sitä meiltä velvoittanut, eikä voisikaan sitä tehdä.

    Visakallo Visakallo

    En ole ennustaja, mutta vuoden kuluttua EU:lla ja Suomellakin on aivan toiset puheen- ja päätöksenteon aiheet kuin nämä metsiensuojeluohjelmat.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Voi olla että joihinkin pyrkimyksiin tulee hidastusta ellei jopa takapakkia. Turpeen energiankäytöstä en luopuisi koskaan täysin – huoltovarmuus tulisi säilyttää.

    Tosin nyt on nähty että tukevaan on mahdotonta varautua täysin. Ilmastonmuutos etenee ja yhden skenaarion mukaan yhden asteen nousu tekisi jo yhden miljardin ihmisen olot sietämättömiksi. Paljon afrikkalaisia maahanmuuttajia tulossa, niin paljon, ettei pidättele mikään. Kaikki peltoala tarvitaan taas mutta ehkä niillä ehtii yhden puusadon kasvattaa.

    mulle

    Suomi ainoastaan pienenä maana voi antaa suuren esimerkin koko maailmalle ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi,metsät suojeluun ja kaikki vihertämään uusin istutuksin.

    Gla Gla

    Huoli afrikkalaisista on aiheellinen, mutta miten suomalaisten metsien lisäsuojelu sitä ehkäisisi? Ilmastonmuutosta ehkäistään vähentämällä fossiilisten raaka-aineiden käyttöä. Tilalle tarvitaan uusiutuvia ja se taas edellyttää puuston kasvun lisäämistä. Se ei tapahdu suojelukohteissa. Se tapahtuu entistä kestävämmilla ja tehokkaammilla metsänhoitomenetelmillä.

    mulle

    Meillä ole öljyä,mutta metsiä on suojella

    https://areena.yle.fi/1-2155799

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kestävyyden yksi tukijalka on ekologinen kestävyys joka ei toteudu jos lajikato jatkuu.

    Puuki

    Eikös se ekologinen kestävyys ja lajikadon vähentäminen toteudu samalla siinä määrin kuin se on metsien hoidosta kiinni, vaikka  talousmetsissä tuotettaisiin yhä enemmän puuta lisäämään uusiutuvia tuotteita ?   Molempia pitäisi saada ja saataneenkin.   On lisätty talousmetsissäkin lahopuuta , reunavyöhykkeiden jättämistä, luonnossa arvokkaiden haapojen ym. säästöpuiden määrää, vapaaehtoisten suojelualueiden perustamista (Metso-kohteet) , linnunpönttöjä ja eurokantoja metsiin jne.      Suomenkin luonnon ja metsien monimuotoisuuteen vaikuttaa myös esim. muuttolintujen olosuhteet ulkomailla; kemikaalinen lisääntynyt käyttö, verkkopyynti, (mikro)muovit vesilintukantoihin (joita voidaan korvata puuperäisillä tuotteilla) yms. asiat.  Niiden lintujen lajikatoon tai selviämiseen ei vaikuta juuri mitään vaikka koko Suomen metsät museoitaisiin.  Museointi tosin heikentäisi monen kotimaisen lajin selviämistä (ihmisten lisäksi).  Marjasadot vähenisi liiaksi.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Jos nyt on metsämaasta tiukasti suojeltua 6 % ja luku nostetaan 10:een ja sen lisäksi toteutetaan talousmetsien luonnonhoitoa niin ei voida vielä puhua laajamittaisesta museoinnista.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 205)