Keskustelut Metsänomistus Eurovaalit

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 112)
 • Eurovaalit

  Merkitty: 

  15.5. alkaa eurovaalien ennakkoäänestys. Vaalikoneitakin on jo avattu. Pidän eurovaalia erittäin tärkeänä, sillä siinä ratkaistaan lähetämmekö europarlamenttiin lauman Suomensyöjiä vaiko -puolustajia. Suurimmat vahingot Suomelle kun tehdään EU-vaikuttamisen kautta.

 • jees h-valta

  Hyvää matkaa Lauralle vaan! Ei tarvitse tiukentaa yhtään kantaa, kyllä meillä Venäjän kanssa on juttuun tultava ja otettava järki käteen ja lopetettava pakotteet. Viimeistään silloin kun EU:sta muutenkaan paljon jäljellä ole. Eikä siihen aivan moninaita vuosia mene enää. Muistaakseni aika huomattava määrä suomalaisia on tällä kannalla että pakotteet olisi hyvä purkaa ja alkaa täysmääräinen kaupanteko jälleen. Varsinkin maanviljelijät hyvinkin tätä mieltä.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  KK. Hakkuukielto tuli yksityismaille: Metsähallituksella ei ole FSC-sertiä.

  Kalle Kehveli

  Eikö ne valtionmaat olleet niitä porojen ruoka-vasomispaikkoja?

  Tolopainen

  Eli suomalaisilla pitäisi olla vähemmän oikeuksia kuin ns. alkuperäiskansoilla, joka on täysin keksitty nimitys. Kun johonkinpäin Suomeaa tehdään tietä tai rautatietä, siinä ei jokaisen toiveita huomioida, vaan linjaus tehdään ja maa tarvittaessa pakkolunastetaan. Eiköhän valtion maille Lappiin yksi junanratakin vielä sovi. Porotalous on enemmän harrastustoimintaa nykyaikana, lähinnä ajan haaskausta, kun voisi tehdä jotain hyödyllisempääkin.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Porotalousalueen yksityisillä maanomistajilla ja poroilla on aika pahojakin yhteentörmäyksiä viljelyksille ja pihoille tehtyjen vahinkojen vuoksi ja lisäksi ihan konkreettiset liikennetörmäykset. Esimerkiksi pihansa he joutuvat aitaamaan, eli itse aidan sisään ihan kuin jeesin haapaviljelmät. Poro myös muuttaa Lapin ekologian toisenlaiseksi kun jäkälää ja lehtipuuta ei ole niin paljon kuin luonnontilassa olisi. Jäämeren radan vaikutuksia voi vain aavistella. Ainakin siitä tulee massiivinen metsäkato joka olisi hyvä kompensoida metsittämällä toisaalla Suomessa.

  harrastelija harrastelija

  Poromiesten ja -naisten elinkeino on käsittääkseni heille elämisen muoto. Eläminen on meille monellekin kyllä todellakin ”ajan haaskautta”. Ennemmin minäkin luontoihmisenä elän mieluummin luonnon keskellä ja ehdoilla kuin notkun jossakin yöbaarissa pellit kiinni.

  Mitenkäs se lappalaisten vastaus meni lantalaisen kysymykseen ajankäytöstä: * mitäs te oikein täällä teette?

  Naa – kesällä kalastellaan, porostellaan ja rakastellaan! Entäs talvella?

  Naa – talavella kalastelu jää vähemmälle 🙂

  Rane2

  Siis loppuuko poronhoito jos rakennetaan yksiraiteinen junarata?

  Rane2

  Ilmeisesti porot kerkiävät alta pois mutta itse saamelaiset jäävät radan alle.

  mehtäukko

  Kyllä valtion sisällä sen veroa maksavilla kansalaisillaan on oltava verrannollinen kohtelu. Oikeudet ja velvollisuudet tasapuolisesti.

  Onnenonkijat, jonnin joutavat matkalaiset ja rikolliset on oikeutus torjua. Käsittämättömintä on antaa näitten lurjusten luikertelu omien hädänalaisten ohi!.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Jäämeren radasta seuraa metsäkadon lisäksi haittoja porotaloudelle, eli paliskuntien laidunalueiden rajat joudutaan määrittelemään uudelleen. Tämä siksi, että rata olisi varminta aidata, jotta vältyttäisiin porouhreilta jotka säikyttävät turistit. Matkailu ja rahtiliikenne hyötyvät, ilmastokin kiittää koska Koillisväylää käyttäen rahtimatka Kiinasta ja Kiinaan lyhenee. Tätä taustaa vasten rata kannattaisi linjata Kemijärven kautta.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 112)