Keskustelut Puukauppa Finnpulp

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 282)
 • Tolopainen

  Sehän sopii, ensin myydään tärkeimmät vientiyhtiöt ulos ja sitten yleislakkoon. Liittopomojen kannattais hiukan katsoa, että missä maksajat. Helteellä ei ole palkkarahoja eikä kovin paljon liikkumavaraa. Suomalaisilla on jo liikaa etuja ja palkkaa.

  Nuakka

  On änkyrävihreet pirut pesiny joka paikkaan! Ja sarjavalittajat saa uutta intoa tästä, yritäppäs jatkossa ottaa kivi aineksia, puuta rannoilta tai suolta, rakentaa navetta tai sikala…  Saattaa tosiaan olla ulkolaiset investoijat vähissä kun tämmöisiä päätöksiä tehdään ja loppuaika lakkoillaan. Hoitajatkin pyytävät 100 miljoonaa lisää Marinilta, toki tekevät tärkeää työtä, mutta tyhjästä on kohta paha nyhjästä.

  Kuitupuunkasvattaja

  Tässä Finnpulpin hallinto-oikeuskäsittelyssä on epäily korruptiosta, jossa ei liiku raha. Viittaan vain samalla aiempiin korruptiokeskusteluihin.

  Mutta jos aate painaa napajuristeilla, niin nimenomaan korruptiosta on kyse. Valitettavasti moni metsästä leipänsä saava on tämän korruption uhri.

  Virkamies

  KHO:n Kuopion sellutehdaspäätös vie pohjan pois ainakin Paltamon sellutehtaalta.  Jos AVI myöntää luvan, tulee Hallinto-oikeus tai KHO kumoamaan luvan.

  Kemijärven luvasta on tehty useita valituksia. Kuopion perusteella hallinto-oikeudella ei taida olla muuta vaihtoehtoa kuin kumota lupa. KHO tulee sen ainakin tekemään.  Samasta asiata tuskin annetaan erilaisia päätöksiä.

  Kemin luvan valituksien ratkaisut lienevät arvoitus.

  sitolkka

  Kohteet ja tehtaat eivät ole samanlaisia, joten ihan hyvin voi tulla erilainen päätös. Vähän ihmetyttää miten nykyaikana ei pystytä jätevesiä käsittelemään niin hyvin, että ne ei pilaa vesistöjä. Olisiko tehdäs pitänyt suunnitella vain huonomman vesistön ääreen missä likaantuminen ei niin enää näy.

  Nimetön

  On järkyttävän paljon pienellä porukalla päätäntävaltaa. Ainakin sähköautoin maahantuonti pitäs heti lopettaa, köyhtyvällä Suomella tai Suomalaisilla ei ole moisiin varaa.

  A.Jalkanen

  Miksi Paltamo ei voisi toteutua? Onko sekin suunniteltu järven rantaan? Miksi tehdasta ei voisi toteuttaa paikkaan jossa on vedenottoa varten pienempi järvi, vai onko prosessiin menevän veden laatu tärkeä seikka?

  Metsäkupsa

  Finnpulpin tehdashankkeen tyssääminen on valitettavaa,mutta itselle vain syy oli yllätys.Kuten olen aikaisemminkin kirjoittanut,Suomeen nousee korkeintaan yksi uusi suuri biolaitos.Jos ei lupaviidakkoon kaadu,niin Metsä-Groupin Kemin tehdashanke on se toteutuva.Kiinalaiseen rahaan luottavat hankkeet ovat tällähetkellä paremminkin utopiaa.

  Nimetön

  Anneli.. Miksi Paltamo ei voisi toteutua? Onko sekin suunniteltu järven rantaan? Miksi tehdasta ei voisi toteuttaa paikkaan jossa on vedenottoa varten pienempi järvi.  Hämmästyttävää….Paltamo taitaa olla Kallavettä isomman järvenrannalla.

  Kumikettu

  Paperi- ja prosessiteollisuuden raakaveden laadulla on yleensä merkitystä. Vaikka vuosien mittaan on pystytty sulkemaan vesiprosesseja puhdistamalla ja kierrättämällä, tarvitaan raakavettä jatkuvasti nykyäänkin, väittäisin.

  Mitä puhtaampaa ja kirkkaampaa raakavesi on, sitä vähemmän sitä tarvitsee käsitellä, sitä halvempaa tulee tehtaan vedenhankinnasta ja sitä parempaa tulee tuotteen laadusta.

  Siksi tehtaat sijaitsevat jonkin huomattavan vesistön äärellä.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 282)