Keskustelut Metsänhoito FSC-standardin uudistaminen

Esillä 10 vastausta, 181 - 190 (kaikkiaan 190)
 • Haba Haba

  Aidan jollakin puolella on pohjaton tukiraha luukku. Onko se reaalimaailmassa?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Puuta ei voi myydä, kelpaako suojeluun?

  Ympäristöministeriöstä ei ole saatu ongelmat ratkaisevaa vastausta Inarin yhteismetsälle, jonka osakkaiden omaisuuden hyödyntäminen on estynyt viime vuonna syttyneiden suojelukiistojen takia. Yhteismetsä on valmis luovuttamaan maitaan määräaikaiseen suojeluun, jos saa siitä korvauksen. Tuorein tarjous menee Luonnonsuojeluliiton hallinnoimalle Hiilipörssille.

  Yhteismetsä tarjoaa Hiilipörssille 2 900 hehtaarin aluettaan suojeltavaksi määräajaksi kaikilta hakkuu- ja rakentamistoimenpiteiltä, metsäasiantuntija Vesa Väisänen tiedottaa yhteismetsän hoitokunnan valtuuttamana. (juttu tilaajille)

  http://www.lapinkansa.fi/inarin-yhteismetsa-odottaa-vastausta-ymparistomini/523842

  Visakallo Visakallo

  Jos yhteiskunta haluaa jotain suojella, sillä pitää olla siihen myös varaa.

  mehtäukko

  Onhan päivän selvää, että oikeusvaltion tinkimätön perusta on käyvän korvauksen peri-aate tuollaisissa asioissa. Jos siihen ei ole halua tai varaa, millä naamalla sitä vaaditaan itseltään maanomistajalta?

  Gla Gla

  Tähän saakka kaikki puolueesta riippumatta on samaa mieltä. Mutta kun aletaan hinnoitella asioita, alkaa eroja tulla. Miten esim. määritellään luontoarvot (suojeltu luonto vs luontoarvojen heikentyminen). Tuosta saadaan äkkiä laskettua, että jälkimmäinen on paljon kalliimpaa kuin suojelu. Kenen laskelma on oikea?

  Myös korvauksen käyvän arvon määrittely voidaan tehdä monella tapaa.

  Visakallo Visakallo

  Taitaa kovin suojeluinto taittua Suomessakin, kun rahakirstun pohja alkaa näkyä. Hallituksia kaatuu nyt Euroopassa, ja kohta sitä koetellaan Suomessakin. 20 miljardia on uutta velkaa otettu, mutta yhtään työpaikkaa ei ole vielä syntynyt.

  puunhalaaja

  Tuohon Annelin linkkaamaan juttuun kommenttia. Kyllä sitä puuta voi myydä, mutta ei sellaisille toimijoille, jotka haluavat fsc-tavaraa. Jos olen twitteristä oikein tajunnut, niin yhteismetsissä on tällaisista hcv-kriteerit mahdollisesti täyttävistä kohteista kerätty ainakin keloja polttoon, osa alueista hakattu kokonaan. Kun lahopuut on poissa, ei ehkä ole enää estettä myydä muita puita normaaliin tapaan.

  Ongelmallinen tilanne, ei tuollainen satoja vuosia vanhojen kelojen polttaminen ole järkevää. Toisaalta en pidä järkevänä sitäkään, että yhteiskunta lähtisi yhteismetsien ehdottamaan määräaikaiseen suojeluun. Mikäli kohteet ovat niin arvokkaita kuin on esitetty järjestöjen toimesta, pitää ne ostaa reilulla korvauksella pysyvään suojeluun.

  Haba Haba

  Onkohan kyseessä mediaseksikäs pahastuminen, havaittu että puiden korjuun ja kuljetuksen kustannukset enemmän kuin puiden arvo.

  Scientist Scientist

  Jos puut ovat aiemmin kelvanneet, niin miksi ei enää näille yhtiöille. Ympäristöjärjestön propagandan pelko ? Tuskin muusta kyse.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Isot asiakkaat vaativat FSC-sertifioitua tuotetta?

Esillä 10 vastausta, 181 - 190 (kaikkiaan 190)