Keskustelut Metsänhoito FSC-standardin uudistaminen

Esillä 9 vastausta, 471 - 479 (kaikkiaan 479)
 • Petkeles Petkeles

  Tarkotatteko nuita Kiertotalousnetistä löytyviä matskuja kun puhutte oppikirjamateriaaleista? Ihmettelen jos Metsäteollisuus ry:llä ja vastaavilla puljuilla ei ole omia jaettavia materiaaleja joilla ei ole mitään tekemistä sen kanssa mitä koulussa opetetaan. Järkyttävää kouhotusta jos luulette että tuo on sama kuin virallinen opetusmateriaali.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Olen lukenut lasteni biologian oppikirjoja (yläasteen ja lukion) ja ei niissä mitään propagandaa ole ollut.

  Rane

  WWF:ltäkin löytyy ”opetusmateriaalia”.Kelle sitten onkaan tarkoitettu.Eihän nämä ilmaiseksi synny.

  Opetusmateriaalit – WWF

   

   

   

  Kurki

  Puuki: kierrätettävän ( 5-7 x ) pakkauskartongin käyttö vähentää saastuttavan muovin käyttöä jne.

  Tuon muovia korvaavan käytön lisäksi pakkauskartongin elinaika on jo niin pitkä, että siitä saataisiin jokin verran hiilineiluakin. Samoin papereissa nekin käytetään moneen kertaan ja sellu menee pääasissa papapereiden valmistukseen.

  Suomen puujalosteissa menee ulos ilmasta puiden sitomaa hiiltä 25… 30 milj.tn/v, joka myös on pitempi aikaista 5..7 vuotta tosin ei niin pitkä aikaista kuten puutavaran ja hirsien, mutta niistäkin voisi laskea hiilinielua.

  Nyt Luke laskee pitempiaikaisille puuteille vain 4,4 milj. CO2-tn/v päästöt.

   

  puunhalaaja

  Kirjoitin suoraan FSC:n suomen konttoriin ja kyselin lisätietoja tuosta linkin uutisesta. https://aijaa.com/4GAypn Minua kiinnosti tietää, että kuka siellä on mitannut ja mitä.

  Käyty viestien vaihto oli vähän yllättävä. Kvi ilmi, että ei tuolla Helsingin toimistolla kavereilla ole mitään tarkkaa tietoa mitä tuolla tapahtuu. Ei ne käy katsomassa tuollaisia paikkoja. Jouduin tavaamaan viestit moneen kertaan enkä sittenkään ole ihan varma ymmärsinkö esim. termin ”toimijan auditoija” oikein.

  Mutta siis ne jutussa mainitut mittaajat ovat olleet auditointiyrityksen edustajia, jotka valvovat että toimijat (firmat) toimivat sertin sääntöjen mukaan. Auditoijan nimeä ei mainittu, olisiko Tapio? Värriössä mitä ilmeisimmin gb:n ilmoituksessa oli kuitenkin jotain perää, sillä hakkuita ei ole käynnistetty. Toisin kuin esim. Sallassa?, jossa gb myös epäili sertin estävän hakkuut.

  Jos haluaisin tietää mikä tarkkaan ottaen tuolla Värriössä on tilanne, niin ainoa joka voisi vastata, on puun ostajat. Ne tietävät miksi ne eivät ole ostaneet puuta, miksi se ei täytä sertin ehtoja.

  Rane

  ”Ne tietävät miksi ne eivät ole ostaneet puuta, miksi se ei täytä sertin ehtoja.”

  Jaa?Sekavaa on.Tosin tällä hetkellä syy miksi yhtiöt eivät osta Värriön HCV-alueiden ulkopuolisista metsistä puuta on se kun Greenpeace on esittänyt koko yhteismetsän suojelua.

  Rane

  Liimatainen ei tuossa kerro onko kummankaan ”auditoijan” nimi Tapio mutta toinen on metsätalousinsinööri ja toinen metsänhoitaja.GP:n hommia.

  Vanhojen metsien hakkuut Sallassa ja Kuusamossa (greenpeace.fi)

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Auditointi-käsite tulee laatujärjestelmistä ja sillä tarkoitetaan todentamista. Periaatteessa GP voi tehdä FSC:n sisäistä auditointia mutta sertifikaatin virallisen ulkoisen auditoinnin (jonka tuloksista riippuu saako sertifikaatin pitää) suorittaa riippumaton yritys kuten Norske Veritas.

  Puuki

  HCV-metsissä joihin yhteismetsän alueita nyt kuuluu, löytyi siis paljon vähemmän lahopuuta eri toimijoiden tekemässä yhteisessä tarkistuksessa kuin GP:n omin päin tekemässä. No ei ole yllätys. Aiemmin GP kunnostautui levittämällä Euroopassa kuvaa Suomen Lapista isosta avohakkuualasta joka olikin  avosuo joka oli kuvattu talvella lumipeitteisenä.

  Viime vuonna hävisi tropiikissa 12,2 milj. ha metsää. Brasiliassa 1,7 milj. ha. Siellä olisi ymp. järjestöille sopivaa työsarkaa. Suomessa kun ei avohakkuu tarkoita samaa eli metsän hävittämistä.       FSC-sertipäälliköt  voisi  keskittyä myös venäjän e-puuhakkuisiin.  Isokokoista puuta tuodaan tänne ja niiden käyttö laitetaan kotimaisen metsänhoidon piikkiin miinuksena.

Esillä 9 vastausta, 471 - 479 (kaikkiaan 479)