Keskustelut Metsänhoito Glyfosaatti voi vaarantaa terveytesi

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 89)
  • Glyfosaatti voi vaarantaa terveytesi

    Tämän päiväisen (22.3.) Kalevassa olleen jutun mukaan maailman terveysjärjestö WHO arvioi glyfosaatin aiheuttavan syöpää ja kertoo sen altistavan erityisesti imusolmukesyövälle. Yksi tunnetuimmista glyfosaatti-tuotteista on amerikkalaisen Monsanton valmistama Roundup.
    Glyfosaatin haitalliset vaikutukset perustuvat kansainvälisen syöväntutkimuskeskuksen tekemiin tukimuksiin 2000-luvulla Ruotsissa, Kanadassa ja Yhdysvalloissa.

    Aivan kuten DDT-myrkyn kohdalla aikoinaan myös glyfosaatin valmistajat ovat jättäneet perusteelliset tutkimukset tekemättä ihmisille, jotka altistuvat aineelle.

    Käsittääkseni myös metsänhoidon yhteydessä glyfosaatin käyttö on yleistynyt Suomessa. Olisikohan jo viranomaisten aika ohjeistaa aineen käyttöä hieman tarkemmin?

    Roundup-tuotetta valmistava Monsanto pitää WHO:n arviota virheellisenä.

  • r.ritva r.ritva

    Miksi sitä täydellistä myrkkyä on tai olisi käytettävä.Mikä on se syy?Joku sanoi,että muutoin hirvet.Eikö se olisi luonnollisin tie osa hotaa metsiä ja pusikoita.
    Syöpä on melkoinen uhka joka sen on lähellä kokenut.Toivoisi,että mm.tuo saataisi tuhottua eikä sitä,että metsää säästyy kun sinne ehdoin tahdoin myrkkyä ruiskutetaan.
    Tottahan Monsanto tekee kaikkensa,että saisi mahdollisimman paljon myytyä tuotakin tappajaa.
    Olen sitä mieltä,ettei näitä tuotteita pidä luontoon missään päästää.
    Kertokaapa mistä glyfosaatti tehdään.Siis tuote seloste näkyville.

    koivunkaataja

    Jesselle; tuskinpa glyfosaattia ykityinen metsänomistaja turhaan levittää metsään ja mitä MTK tähän kuuluu.

    Metsätien perusparannuksessa esitin Otsolle että jätetään harvakseltaan mäntyjä tien laitamille ettei pusketu.Eipä käynyt kaikki pois ja MYRKYTYS kahdestiMCPAlla(vaaralisempi kuin glyfosaatti).

    Visakallo Visakallo

    Maailman parantaminen on usein aika huvittavaa.
    Täälläkin sama henkilö on ollut kieltämässä glyfosaattia jo vuosien ajan, mutta kertoi käyttävänsä palautumisjuomanaan olutta, jonka happamuutta säädellään valmistusprosessin aikana lipeällä.

    Aimo Jortikka

    Eihän glyfosaatin käytössä tarvi muuta kuin kumisaappaat ja kemikaalinkestävät käsineet. Ei suojainohjeissa muuta mainita, siis hengityksen suojeluun ei ole erityisiä vaatimuksia kun käytetään ohjeen mukaista annostelua..

    tervas tervas

    Glyfosaatti on nyt nostettu ryhmään IARC 2A, todennäköisesti syöpää aiheuttava aine. Aikaisemmin ollut ryhmässä IARC 2B, mahdollisesti syöpää aiheuttava.

    Samaan ryhmään 2A glyfosaatin kanssa näyttää kuuluvan esim.:
    *vuorotyö, johon liittyy vuorokausirytmin häiriö, on ihmiselle todennäköisesti karsinogeeninen ”(IARC luokka 2A)”
    *Ultraviolettisäteily
    *Dieselpakokaasu

    Astetta vakavammaksi katsotaan syöpää varmuudella aiheuttavat luokan 1 aineet esim:
    * tupakansavu
    * asbesti
    * bentseeni

    Valmetilla ajellessakin hengityssuojaimet päähän ettei tule pakokaasun hiukkasille altistusta! Toistaiseksi molempien vaarallisuudesta on samanlainen näyttö… Bensiinipäästöt on vasta 2B luokassa, mutta ehkä hankintaa sahatessakin kannattaa jo harkita hengityssuojainta 🙂

    Toimittajilta toivoisi enemmän aiheen avaamista. Minusta tämän uutisen perusteella ei ole syytä paniikkiin metsässäkään.

    Edit: Lisätään vielä että IARC:n mukaan maailmassa on yksi turvallinen aine, ’kaprolaktaami’ 🙂 Kuuluu ryhmään 4 ”ei todennäköisesti aiheuta syöpää”.

    Panu Panu

    Voi olla, että noita ohjeita tullaan päivittämään uuden tutkimustiedon valossa. Tosin en nyt tiedä johtuuko syöpäriski ihoaltistuksesta mutta ei sen hengittäminenkään terveelliseltä kuulosta.

    jees h-valta

    Monenlaista seliseliä näkyy täällä. Mutta kun metsäkäyttö on TURHAA niin miksi riskeerata omaansa ja muiden terveyttä?
    Helppoja selityksiä on helppo kehitellä mutta kun oikeasti ei ole kyse muusta kuin laiskuuden ihanteen jatkumosta. Pitää saada HELPOLLA metsä kasvuun. Sohvaperunat täällä seliseliryhmää!
    Itse ei ole tullut vielä tähän päivään mennessä mieleenkään moinen lotraus. Vielä kuvottavammaksi tekee jos joku sepittää että onhan ollut vaarallisempiakin aineita. On kyllä ja on kaikki muutkin tavat olleet vaarallisempia. Ja niihin vaaroihin on vammauduttu työkyvyttömäksi ja kuoltu. Jos joku harva on selvinnyt ja täällä sitten kehuskelee että olenpa pahempaakin nähnyt voi sanoa että on turhaa näköjään sivistys ja asioiden kehitys yhteiskunnissa. Kun se ennen oli niin paljon parempaa. Yhteiskunnan nykytila ei kestäisi päivääkään sitä määrää sairaushoitoa mitä oli silloin kun ihmiset siihen vanhaan hyvään aikaan järjesti. Terveyskeskusten ja sairaaloiden nurkat täynnään ihmispoloja.

    Rane

    Ihan hyvä että glyfosaatin metsäkäytöstä keskustellaan.
    Otetaanpa kuitenkin toinen näkökulma.Nimittäin maailmalla viljaa ei juurikaan kuivata kuivureilla vaan se pyritään puimaan niin tuleentuneena ettei kuivausta tarvita.Tarpeeksi tasaiseen ja aikaiseen tuleentumiseen päästään ruiskuttamalla tuleentumisen aloittanut kasvusto glyfosaatilla.Eli tähkät sumutetaan tällä myrkyllä.
    Käytännössä kaikki tuontivilja ja tuontileivonnaiset on käsitelty näin.
    Suomessa tämä oli kiellettyä kunnes EU:n vaatimuksesta se sallittiin.
    EVIRAN mukaan glyfosaattiruiskutusjäämistä ei ole vaaraa ihmisille.
    Kuitenkaan myllyteollisuus ja rehuteollisuus eivät osta glyfosaattiruiskutettua viljaa kotimaasta,Tämä on viljelysopimusten ehtona.Rehuteollisuus ilmeisesti epäilee että glyfosaattijäämät voi aiheuttaa terveyshaittoja tuotantoeläimille.
    Ihmiset kuitenkin saavat syödä pieniä määriä glyfosaattia tuontiruoassa.
    Otapa tästä sitten selvää.

    suorittava porras suorittava porras

    Kuinkas torjutaan juolavehnä ilman glyfosaattia ? Ennen käytettiin avokesantoa vaihtoehtona . Usein jälkimmäinen vaitoehto epäonnistui saaden tilanteen vain pahenemaan . Pelto alkoi tuottaa vähemmän ja tuotettua satokiloa kohden oli käytettävä enemmän työtä ja konevoimaa .

    Haapa , metsän rikkaruoho , tarvitsee tehokkaat lääkkeet . Glyfosaatti oikein käytettynä (ei lotrattuna) on hyvä sellainen . Sipaisu kantoon tai taskutus , niin vot !
    Torjunta-aineiden käytön vähentyminen näkyy huolestuttavasti nuorten metsien kehityksessä . Puuta korjattaessa on polttoaineen kulutus jopa kaksinkertainen korjattua kuutiota kohden siellä missä taimikonhoito/vesakontorjunta on jäänyt tekemättä . Löytyy nimittäin verrokkikohteita , jotka on käsitelty esim. glyfosaatilla .Metsän kasvu on lähtenyt hyvin käyntiin ja puuta on tuplaten päinvastaiseen esimerkkiin verrattuna . Lisäksi vaikutus on pysyvä . Kasvatuskierron aikana voi säästyä satoja litroja ”löpöä”/ha , kun käytetään litra glyfosaattia oikeaoppisesti .

    MaalaisSeppo

    On olimassa runsaasti aineita, jotka tunnetusti aiheuttavat syöpää ja myös useita aineita, jotka on luokiteltu mahdollisesti syöpää aiheuttaviksi.

    Ehkä yleisin syöpää aiheuttava aine on hienojakoinen kvatsi, joka ehkä vielä syöpääkin useammin tappaa ihmisiä silikoosiin. Altistumista tapahtuu mm. kaivoksilla, kalliomurskaamoissa ja timanttien hionnassa. Valistunut arvaus on, että esim. kivihiileen pojautuvassa energiantuotannossa kuolee ja sairastuu huomattavasti enemmän ihmisiä kuin atomienergian tuotannossa tuotettua energiayksikköä kohden. Tässäkin ketjussa atomivoiman syöpäriskiä pidetään merkittävänä. Eiköhän kivihiilivoimalat hakkaa atomivoimalat tässä suhteessa mennen tullen.

    Syöpävaarallisille aineille työssään altistuvat henkilöt merkitään ASA-rekisteriin. Paradoksaalista on, että ASA -rekisterissä olevat henkilön sairastuvat syöpään keskimääräistä harvemmin.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 89)