Keskustelut Luonto Haapa

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 62)
 • Haapa

  Hyvä puu lisääntymään ja kahisee lehret tuulissa kivasti, tarttis se kyllä muutakin hyöty käyttöä, kuin tikkojen kolopuina vain lahota 🐦🐿️🦨

 • Tolopainen

  Tämä oli yllätys, että Jätkältäkin löytyy haavikkoa. Ilmeisesti Jessen esimerkki vaikuttanut ja pitää hintaakin saada, jos myy rankoina. Saahan niistä vitosen kiinto pystyyn. Lehtipuuta pitäisi kasvattaa mutta onnistuu nykyisin huonosti sattuneesta syystä. Tämän nyky-yhteiskunnan pitäisi päättää, mitä se oikein haluaa. Jos halutaan isoja palkankorotuksia, se vaatii toimivaa taloutta. Niitä ei oikein suojelualueiden tuotoilla makseta. Minulle on jäänyt epäselväksi, mikä on tavoite, kyllä se pitää kertoa myös tupopöydässä, jos halutaan panostaa enempi suojeluun ja vähemmän tulonlisäyksiin. Ahneuden suosiminen pitää lopettaa ja perustaa suojelua ja tulojen pienentämistä vaativia etujärjestöjä. Ei se hyvältä vaikuta että perustetaan hyvinvointialueita ja johtoon palkataan henkilöitä 17k€/kk. Ei tämä edistä luonnonsuojelua. Lisäksi se ei nopeuta kenenkään hoitoonpääsyä.

  Puuki

  Hyvä kirjoitus edellä.  Nyt kun uusi sotealue-jako tulee, niin loppuu ruoan valmistus ja jakelukin monilla alueilla vaikka on keittiöt  kunnossa  ja jakelu vanhuksille ym. tarvitseville toiminut hyvinkin lisäten työmahdollisuuksia ym. win-win- tilanteita.    Se on varmaan sitä priorisointia. Mutta tod.näk. ei pääty kovin hyvin, jos jätetään hyvin toimivat , jo testatut käytännöt syrjään .

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Siinä vaiheessa kun sähkön hinta alkaa olla euroja per kWh, on selvää mitä puulle kannattaa tehdä jos siihen pääsee käsiksi. Maaseudun puulämmitteinen talo on silloin jälleen kehityksen etulinjassa.

  Metsuri motokuski

  Tuohon voi mennä aikaa. Nyt kwh tunti taitaa olla 16 sentin paikkeilla sähköpörssissä, kun olkiluoti 3 seisoo. Toukokuussa taisi olla reilu 8 senttiä. En usko että euron hintoja nähdä vielä pitkään aikaan.

  Puuki

  Huippuhinnat on nyt n. 60 snt/kWh.  Viikon keskihinta vähän yli 20 snt. Kyllä kannattaa klapeja tehdä varastoon vaikka haapapuistakin vaikka niiden kuivuminen voi olla melko hidasta.

  MaalaisSeppo

  Kyllä halkopilke kuivaa yllättävän nopeasti. Hyvä saunan lämmityksessä etenkin kesällä.

  Energiapuuksi kannattaa tehdä hankintana. Itsellä järeitä haapoja liikaakin. Syksyllä osan niistä kaadan energiapuiksi.

  Jätkä

  Puuki:”Huippuhinnat on nyt n. 60 snt/kWh. Viikon keskihinta vähän yli 20 snt. Kyllä kannattaa klapeja tehdä varastoon vaikka haapapuistakin vaikka niiden kuivuminen voi olla melko hidasta.”

  Jos DA-Harjavallan puheet pitäisivät paikkansa, niin Haapaklapitkin pitäisi nyt peitellä, ettei liikaa kuivu syksyyn mennessä. Menee tyypin mukaan lämpöarvoa  haihdunnan mukana taivaan tuuliin.

  Per Ä Reikäs

  Tämän haavaan vaikka joka vuosi niitä en, niin eukus vain lisääntyy ja hyvä niin, tartte virolaisia halpis tekijöitä puitani istuttelemaan, kun luontaisesti tulee ilman tukiaisiakin

  jees h-valta

  Jätkä maalailee taas sekojaan. Minä mitään klapeja vielä pariin kuukauteen peittele. Ilmoja hiukan syssyn mittaan katellaan. Parhaimmillaan taisi olla joulukuu kun laitoin vasta pressun päälle. Silloin alkoi uhkailla lunta enkä viittinyt päästää klapeja jäätymään kiinni toisiinsa. Tässä on vain kyse keskuslämmityskattilan toiminnan ymmärtämättömyydestä niin Jätkällä kuin joillain muillakin. Jos on piippua lähemmäs kymmenen metriä ylöspäin saa aika huonoa olla puu jos se ei aika helpolla pala. Mökillä on monesti kevään parhaat klapit alettu poltella ison kuusen alla olevasta klapipinosta. Päällimmäisten jälkeen niin täyttä tavaraa kuin vain klapi olla voi.

  jees h-valta

  Mitä haapaan tulee sen uusi tuleminen on jo käytännössä varmaa. Lehtipuu ja nopea kasvuinen. Nyt sille lajille on käyttöä monipuolisesti ja siksi olen aika tyytyväinen tämän menon suhdanteeseen. Ensimmäiset noin 20,00/m3 meni liian halpaan vielä mutta seuraavissa on hinta jo kohdallaan.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 62)