Keskustelut Luonto Haapa

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 62)
 • Haapa

  Hyvä puu lisääntymään ja kahisee lehret tuulissa kivasti, tarttis se kyllä muutakin hyöty käyttöä, kuin tikkojen kolopuina vain lahota 🐦🐿️🦨

 • Puuki

  Kyllä se noin pittää tehdä.  Eli kuori ja jälsi vain kokonaan pois vähintään n. 20 cm matkalta. Voi tehdä m-sahallakin. Toimii hyvin kun tehdään ajoissa.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Mökillämme haapa vesoi helekutisti silloin kun sitä ei kaulattu vaan kaadettiin suoraan.

  Tolopainen

  Aina meillä on haavat kaadettu ilman kaulamista. Kyllä hirvet hoitaa haapavesakoiden torjunnan. Vai onko joku nähnyt metsässä, että haavat säästyisi hirviltä, sellaista ei tapahdu.

  jees h-valta

  Visalle edelliselle: Kunhan nyt sinne naapuriin joku tulisi eli myynnissä koko meitin ylänaapurimökki. Aikansa siinä räpelsi pääkaupunkiseutulaispari jonka touhusta ei tullut uutta eikä vanhaa. kaikki jäi aina kesken. Jopa ruohonleikkuu. Jokunen leikkurikin siinä tuhoutui. Ei vain osattu mitään. Nyt paikka on rajusti ylihinnoiteltuna pudonnut jo listoilla käytännössä ikimyymättömiin. Haapani ovat tuoneet mukavaa näkösuojaa jo sinällään ankeaan aidantakuseen. Joka sekin me laitettiin väliin kun ei viittitty katella surkeita. Nämä haapojen kalvajat voisivat miettiä ihan selvää elämän jatkumoa puussa. Jos puu vioittuu tai kaatuu tai katkeaa on vesominen selvä tulos siitä. Ainoastaan havupuut eivät veso. Koivukin vielä kolmesta metristä katkaistuna alkaa alapuolelta vesoa uutta kasvua. Myrkyttäjät löytävät ne omasta terveystiedostaan Omakannasta ikääntyessään. Turhaa ja tyhmää touhua kaikenkaikkiaan haapojen tuhoamisvimma. On kuin omaa koipeaan sahailisi kun haapaa kiusaa. (elämänpuuta pitää kunnioittaa)

  Puuki

  Miksi sitten itse aiot kaataa kokonaisia haapametsiköitä nurin , jos jo muutaman haavan kaulaaminenkin on jo noin vaikea rasti ? Jätä pystyyn vaan kaikki monimuotoisuusmetsiksi kehittymään.

  Haavat on säilyneet hirviltä hyvin esim. luontaisesti syntyneessä haavikossa pellon kupeella ja aikomus on jättää ne pystyyn.  Haapoja kaulataan siellä missä niiden vesomisesta on haittaa havupuiden tai muiden puulajien kasvatukselle.

  Visakallo Visakallo

  Jesse ei minua usko, mutta muille voin kertoa, ettei koivuntaimikon kasvatus tahdo oikein onnistua, jos sen seassa kasvaa haapavesaikkoa. Haapojen haju houkuttelee hirvet paikalle, ja siinä samalla tahtoo sitten koivutkin saada kyytiä. Täysin puhdas koivikko houkuttelee vähemmmän hirviä ruokailemaan.

  Rukopiikki

  Keskutelun aloitus viittasi käsittääkseni haavan hyötykäytön pohdintaan ja lehtien mukava kahinakin mainittiin. Siitä huolimatta keskustelu päätyi äkkiä siihen miten nämä puut saataisiin tapettua!?

  Kuitupuunkasvattaja

  Rukopiikiltä hyvä palautus.

  Haapahirsi eristää hyvin ja on hyvä materiaali ainakin pienrakennuksiin, saunoihin yms. Latopuuna myös käytetty. Paanumateriaalina oikein hyvä. Käyttö Suomessa mekaanisessa puunjalostuksessa pientä piperrystä, mutta piristävä poikkeus muun puunjalostuksen ohella.

  Sen verran rankasti hirvieläimet syövät haapaa, ettei varsinaisille metsäalueille synny enää haavikoita. Rankapaksuinen syömätön haapa on harvinaisuus.

   

   

   

  Jätkä

  Kuitupuunkasvattaja. -Tarvitsetko rankakokoista haapaa, jossa ei ole hirven aiheuttamia vikoja? Kyllä sitä löytyy enemmän ja vähemmän. Vaikka myyntiinkin, kunhan hinnasta sovitaan.

  Kuitupuunkasvattaja

  Kiitoksia Jätkä ehdotuksesta. Tällä hetkellä työnantaja ei käytä haapaa eikä harrastushommissakaan ole lähiaikoina tulossa haapaprojektia.

  Mutta lehtipuiden mekaaninen jatkojalostus on hieno juttu ja toivoisin käytön lisääntyvän, vaikka pientä piperrystä onkin.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 62)