Keskustelut Luonto Haapa

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 62)
 • Haapa

  Hyvä puu lisääntymään ja kahisee lehret tuulissa kivasti, tarttis se kyllä muutakin hyöty käyttöä, kuin tikkojen kolopuina vain lahota 🐦🐿️🦨

 • Visakallo Visakallo

  Aiheutin meilläpäin haavan kysyntäpiikin pienellä lirauksella Rounduppia. Aikaisemmin  kukaan ei ollut kiinnostunut lähellä tietä kasvavista melko järeistä haavoista. Tapoin ne taskuttamalla pystyyn. Nyt ne kuivuneet haavat haluttaisiin ostaa! Aluella oleva istutuskoivikko hyökkäsi samalla melkoiseen kasvuun, kun kilpaileva haapavesaikko hävisi kokonaan taskutuksen seurauksena.

  Gla Gla

  Kun saa kuusen taimet metrin korkeuteen, ei haapa ole ongelma. Sorkkaeläimet laiduntaa ne lahoaviksi pensaiksi.

  Apli

  Tämä on muuten totta mitä Gla kertoo, sitten lahoavat pensaat on helppo niittää maahan raivaussahalla, itse olen muutamia isoja ja vanhoja haapoja jättänyt kuusen taimikoihin, komeita ovat maisemapuuna..

  Jätkä

  Tieto pitää paikkansa sataprosenttisella varmuudella. Kaulaus pitää vain osata tehdä oikein, niin että kolmannen kesän jälkeen ei puihin tulee yhtään vihreää! Tämä on siis tieto, ei luulo!

  Gla Gla

  Samaa mieltä olen ainakin siitä, että kaulaamisen voi tehdä väärin. Ei riitä, että pätkä rungosta on vailla kuorta.

  jees h-valta

  EDIT Kun haapaan tulee yksikin viilto se alkaa välittömän vesomisen. Aivan sama vaikka koko runko kalvettaisiin pystyyn. Aina sieltä juuristo toimii ja uutta lykkii.

  Puuki

  Isojen haapojen kaulaus perustuu siihen, että vaikka alkuun saattaa tulla juurivesoja , niin muutaman vuoden sisään niiden tuleminen loppuu, kun juuristo kuivuu.

  Gla Gla

  Kunhan haapa ei luule väärin tehdyn kaulauksen seurauksena, että päärunko kaadettiin ja nyt on aika jatkaa elämää vesakon avulla.

  Apli

  Tyhmä kysymys mutta kysytään jos joku tietää.. Kauanko tuollainen iso haapa elää? Jos se jätetään säästöpuuksi ja alle kasvaa kuusikko tai sekametsä, niin rupeaako iso haapa esim pikkuhiljaa lahoamaan ja sitten tuuli kaataa sen yms..

  Timppa

  Joskus ensimmäinen kunnon tuuli kaataa jättöpuuhaavan.  Kerran leimikkoa tehdessä kierrettiin yhden ison ympäri nauha ”suojele, säästä”.  Ei auttanut.

  Kerran pihapiirin lähellä kasvoi suuri haapa entisessä lehmähaassa.  Senkin tuuli kaatoi.  Juurivesoista kasvoi uusia haapoja tosi laajalle alueelle.  On pari kertaa harvennettu ja nyt meillä on monimuotoisuusmetsä.  Haapojen alla kasvaa kuusia.

  Haavan säilyminen näyttää sattumanvaraiselta.  Meillä on lähes 30 vuotta tehdysdsä aukossa iso haaparyhmä.  Silloin pelättiin niitä juurivesoja ja siksi haavat jätettiin pystyyn.  Muutama on siitä ryhmästä kaatunut.

  Näyttäisi että jättöpuuhaavat ovat usein kestävämpiä kuin jättöpuukoivut.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 62)