Keskustelut Puukauppa Haapatukkia

Esillä 6 vastausta, 31 - 36 (kaikkiaan 36)
 • Haapatukkia

  Jesse ja muutkin. Fasessa ” puukauppa” ryhmässä joku kaipailee haapatukkia 100-400 m3 A tukkia

 • Puuki

  Vinkki J-h.v:lle : Laita männyntaimiin (niille joista on tarkoitus joskus saada kunnollista tukkia ) 3-piikkiset muovihäkkyrät latvoihin heti kohta. Helpompaa kuin sähköaitojen virittely ja niiden vahtaaminen. Joka syyskesä pitää vain nostaa häkkyrät uuteen kasvaneeseen latvaan taimikon kasvaessa. Sen tekee iltakävelyn merkeissä suht. vähällä vaivalla.

  Tolopainen

  Haavikon tukkisaanto on niin huono 20%, että 1000 runkoa on sopiva kasvatustiheys, koska kuitenkin 80% menee kuiduksi.

  Per Ä Reikäs

  Tukkivannesahalla voisi isoja haapatukkeja hyödyntää?

  Ja on se muutoin aikaa jännää, että kuinka eräitä muka tulokas lajeja kuten lupiini, kurtturuusu ynms. Oltiin kovasti hävittämässä, kunnes tuli Korona, joka kai ollut ihmisiä hävittämässä.

  Visakallo Visakallo

  Viimeksi hakatussa haapaleimikossani tukkiprosentti oli yli 70. Puut olivat toki hyvin järeitä, pitkiä ja hyvälaatuisia.

  Tolopainen

  Minulle tuli viime yönä veronpalautus tilille, maksoivat 100%. Jostain syystä joillakin kasvupaikoilla haavat ovat lahovikaisia jo kuitupuukokoisina.

  jees h-valta

  Tolopalla lahoaa jokin muukin kuin haavat. Mutta omapa on ongelmasi. Puukin vinkki aivan hyvä männyille mutta aloin kyllä aitaamaan. Pidän sen helpompitöisenä ja varmempana tässä kohteella. Autolla pääsee viereen ja aidat ovat helpossa maastossa. Haapaa jalostetaan nimenomaan vannesahalla tukkien osalta aivan lähivuoisna. paikkakunnalla löytyy sellainenkin sahuri.

Esillä 6 vastausta, 31 - 36 (kaikkiaan 36)