Keskustelut Puukauppa Hakerangan hinta ?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 50)
 • Hakerangan hinta ?

  Heps,

  Oletteko myyneet kokopuu rankaa kummalla kaupalla kiintoina vai megawatteina ? Olemme tehneet energiapuuta ja olen kysellyt ostajien halukkuutta mutta näyttää että markkinat on tällä hetkellä melko olemattomat kun kaikilla tuntuu olevan entisiäkin vielä tienvarsilla odottamassa.  Millaisia hintoja maksetaan eripuolilla suomea olisin mielenkiinnolla kysellyt ? Onko määrällä ollut vaikutuksia hintaan ?

 • Jätkä

  Jos ainespuun mitat täyttämätöntä rankaa kaataa ja kasailee, niin jos vaatimus on, että se karsitaan, on sen työllistävä vaikutus aika iso.

  Aika usein lehtipuusta tekee nopeastikin rankaa, kun oksia on vain tupsu latvassa ja se kannattaa katkaista jäämään metsään.

  Aika monta rankaa pitää kiintoon tehdä, alle nelisenttisiähän ei oikein kannata käsitellä, maahan vaan.

  Varsi

  Loppuvuodesta 2016 hakettamolle toimitettuna 32 €/m3. Onnekseni tilalaltani hakettamolle  kaksi km. No, nyt enää tuota hintaa saisi.

  Tolopainen

  Miten tuo mittaus tapahtuu, ilmeisesti ostajalla on aika hyvä kerroin, muuten kukaan ei tuollaisia hintoja maksaisi.

  Jätkä

  Rätnäilin tuota karsitun rangan tekemistä. Kun lähdetään siitä, että metsä on mallissa jotain tarttis tehdä ja siinä on valtavasti riukuuntunutta – etupäässä lehtipuuta, joka pitäisi poistaa, mutta sen järeys ei oikein riitä kuitupuun mittoihin, niin sehän pitäisi hoitaa.

  Jos otetaan lähtökohdaksi se, että risut jätetään maahan kaadettuna metsään ja tehdään hoito nopeasti, mutta niin, että siitä saa palkkaakin, niin malli voisi olla se, että varsinainen karsiminen jätetään minimiinsä. tehdään siistiä, tavoitepituista rankaa ja muu jätetään metsään.

  Jos aletaan tekemään nelimetristä riukua, niin järkevien rankapuiden latvus, jossa oksatkin lähes kaikki ovat, voidaan katkaista.

  Laskeskelin, että rungon-osa, joka on neljä metriä pitkä ja keskikohdasta mitattuna kuusi senttiä, ei vielä kelpaa kuitupinoon, mutta jo siitä saa yli 10 litraa puuta. Noita kun naputtelee kasaan sata kpl, on koossa yli kiintokuutio. Jos karsitusta rangasta maksetaan kolmenkympin tasoa olevaa hintaa / kuutio, eikä lähikuljetus ole ongelma, niin kyllähän tuosta saa ihan hyvän palkan hyötyliikunnasta. Metsä tulee hyvään iskuun, kroppa saa erinomaista kuntoliikuntaa (parasta mahdollista) ja palkankin saa tilityksen myötä – voiko olla parempaa?

  Timppa

  Taas oli uutisissa, että tuoreesta puusta saa poltettaessa enemmän energiaa kuin kuivatusta ja tietenkin tosi paljon enemmän kuin nykyisistä pari vuotta lahonneista. Vaikuttanee jossain.

  Nykyinen vilkas kuusitukkien hakkuu tuo latvusmassaa entistä enemmän markkinoille.  Ei taida olla eduksi hakerangan hinnalle.

   

  Tolopainen

  Jätkän kannattaisi siirtyä sieltä toimistosta keräilemään noita nelimetrisiä rankapuita. Voin tarjota alueen, kerätyt rangat saat pitää, mutta teitä ei saa tehdä. Voi aloittaa liiketoiminnan eikä tarvitse edes omistaa metsää, kova kunto ja ahkeruus riittävät.

  Apli

  Sahaus käy semmosilla kierroksilla että sieltä saadaan polttoon purua ja kuorta, energiapuulla voidaan sitten täydentää palettia se on kaikkien etu. En ole myynyt kuin latvusmassaa, puut kasvaa kuitupuuksi ja sitten ne päätyy muualle kuin polttoon.

  Jätkä

  Kyllä ajourat pitää tehdä, ja kun kerran tarjolla on hehtaarituki ja energiapuulle mahdollisesti myönnettävä kuljetustuki, niin ne myös tekijälle.

  Toisaalta minulla on oma savotta tuossa ihan liiterin takana, jossa riittää MINULLE liikuntaa useammalle vuodelle. Liiketoimintaa en aio asian tiimoilta viritellä, se aika on jo ohi.

  Metsuri motokuski

  Tuo Tolopaisen harvennusmalli on kuin eräällä isännällä. Harventaa olisi koneella pitänyt mutta ajouria ei olisi saanut tehdä. Oli sellainen yhtelö että en voinut toteuttaa varsinkin kun pinta-ala oli 9 ha. Tultiin siihen tulokseen että kun ei mitään tee niin ei mene ainakaan pilalle.

  Tolopainen

  Ei tule ajourista ongelmaa, kun metsistäni ei energiapuuta hakata. Harvennukset hoidetaan ajoissa raivausssahalla ja myöhemminnTilhillä, eikä siihen ajokonetta tarvita, kun riukuja ei kannata kerätä tosi elämässä. Vain vitseissä renki on isäntää viisaampi.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 50)