Keskustelut Puukauppa Hakerangan hinta ?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 50)
 • Hakerangan hinta ?

  Heps,

  Oletteko myyneet kokopuu rankaa kummalla kaupalla kiintoina vai megawatteina ? Olemme tehneet energiapuuta ja olen kysellyt ostajien halukkuutta mutta näyttää että markkinat on tällä hetkellä melko olemattomat kun kaikilla tuntuu olevan entisiäkin vielä tienvarsilla odottamassa.  Millaisia hintoja maksetaan eripuolilla suomea olisin mielenkiinnolla kysellyt ? Onko määrällä ollut vaikutuksia hintaan ?

 • Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Onpa todella joillakin hyviäkin hintoja energiapuulle.

  Jos tuon 30€ kiinnolle saisi, niin minä en yrittäisikkään myydä kuitua enää. Viime keväänä sain vielä minäkin 28€ ja olinkin tänä talvena antanut pienen erän järeähköä koivua mennä sinne, yksinkertaistaa asiaa kun ei tarvi puulajeja erotella. Kun sitten laskivat hintaa 4€, niin oli pakko tehdä koivut kuiduksi, mutta ei niistä silti saanut kuin sen 30€.

  Siitä mittaamisesta. Viime kevään 28€ kasa mitattiin vielä kepillä, enkä kyllä olisi siitä itse enempää osannut mitata. En usko että noissa mainituissa hinnoissa olisi jotain mittauskompensaatiota. Pääasiassahan hankintapuu nykyään mitataan puntarilla.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Varsi

  32 €/m3 maksettiin moto mitan mukaan. Moto kuski tuttava eli oikein meni.Oli harvennus hakkuu josta josta ”kuitu” toimitettiin hakettamolle. Mutta niinkuin sanoin en tuota hintaa enää saisi.

   

  kawatus

  Näissähän olisi kiva kun olisi maininta missäpäin suomea leimikot on olleet

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Nuo minun hintani ovat Etelä-Pohjanmaalta.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Jätkä

  Eräs hakemies teki hakerankaa – olin hänellä yhden päivän kaverina Kauhajoella. Hän kyllä kätevästi karsi alikasvoskuusen turilaat pystyyn moottorisahalla ja kaatoi, pisti kasaan. Ei uskonut yhden päivän aikana, että kun hänen pikkukuuset olivat keskimäärin n. 2 litraa, niin ei kannata karsia ja kasata.

  Näin hänet pari vuotta myöhemmin asian tiimoilta, eikä hän enää halunnut karsia, eikä pikkukarahkoita keräillä.

  Ammatikseen hakerankaa tekevät eivät kylläkään enää karsi.

  savo'ttamies savo’ttamies

  ”32 €/m3 maksettiin moto mitan mukaan.”

  Minkä merkkisen kouran terät/rullat menee niin kiinni, että motolla pystyy luotettavasti alle 5 cm energiapuuta mittaamaan.

  Varren savotta on pitäny olla harvennuskuitua….

  Tolopainen

  Sillä nyt ei ole mitään merkitystä, jos on saanut pienestä polttopuuerästä 32€ kiinto, kun se ei ole mikään yleinen hintataso. Ja määrät ovat pieniä, joita voi saada myydyksi, eihän noita puuta polttavia voimaloita edes kannata pitää käynnissä nykyisin, kun sähköä saa Ruotsista halvalla. Sähköä on halpuutettu jo useita vuosia. Olen minäkin saanut joskus pienestä koivukuituerästä polttopuuksi toimitettuna yli 40€ kiinto.

  Burl

  Karsittu energiaranka 27 € / kiinto tien varteen ajettuna ja hankintasavotta par’aikaa käynnissä. Kuitupuun hintatarjous oli sama, joten vapaamman katkonnan ja väljempien laatuvaatimusten takia päätin tehdä energiapuuksi. Koivikon ensiharvennus kyseessä ja lähtevät puut usein riukuuntuneita. Lähtevän puun keskikoko ehkä 40 litraa, mutta eipähän tarvitse hirveästi karsia ja noita vielä jaksaa kaatumisvaiheessa saatella samaan nippuun ja sitten joukkokäsittelynä kerralla poikki. Bensaa palaa kolmannes havupuuleimikon ensiharvennukseen verrattuna, mutta päivätuotoksessa suurta eroa ei liene.

  Viisi kuutiota jos päivässä saisi tehtyä, niin viitisen kymppiä päiväpalkkaa jää pystykaupalla myyntiin verrattuna. Kuten tiedetään, riukukoivikko ei yleensä ole koneenkuljettajan suosikkikohde ja nyt hakkuu tulee tehtyä asiallisesti ja lopputulos on mieleinen.

  Jätkä

  Burlin toimissa on itua. Kun haluaa hyvän jäljen , niin ennakkoraivaushan olisi tehtävä, mutta se tulee samalla, kun raapaisee energiapuusavotan, Jos myyntiin menee, niin tukiahan tuohon saa. Motoyrittäjän hermoille on hyväksi, kun sen tekee omin keinoin.

  En oikein ymmärrä Jeessin himoa revityttää metsänsä motolla vielä surkeammiksi rääsyköiksi. Siinä touhuilussa ei ole muita tyytyväisiä kuin konekauppiaat.

  Metsuri motokuski

  Itseasiassa riukukoivikko on aika hyvää tehdä koneella. Suoraa silkavaa puuta. Jos leimikko on 40 litraa niin mikä ettei. Hieskoivikko on sieltä ikävämmästää päästä. On mutkaa ja haaraa ja paksuja oksia.  Kyllä tuolla energiapuulla paremman tilin tekee jos hinta lähentelee kuitupuun hintaa. Onhan saanto varmaan 20 % suurempi kuin kuitupuuna kun voi tehdä pienempään latvaläpimittaan.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 50)