Keskustelut Puukauppa Hakerangan hinta ?

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 50)
 • Hakerangan hinta ?

  Heps,

  Oletteko myyneet kokopuu rankaa kummalla kaupalla kiintoina vai megawatteina ? Olemme tehneet energiapuuta ja olen kysellyt ostajien halukkuutta mutta näyttää että markkinat on tällä hetkellä melko olemattomat kun kaikilla tuntuu olevan entisiäkin vielä tienvarsilla odottamassa.  Millaisia hintoja maksetaan eripuolilla suomea olisin mielenkiinnolla kysellyt ? Onko määrällä ollut vaikutuksia hintaan ?

 • Burl

  Joo, saanto on ainakin 20 % parempi näin tehtynä, kun kuitupuun mitat täyttämättömiä riukupuita on aika paljon. Kasalle niitä kyllä nakkelee suhteellisen vaivattomasti ja mieluummin jättää samankokoisen päävaltapuun oksaisen latvan karsimatta kuin riukupuun metsään lahoamaan.

  Palsta on avohakattu noin 22 vuotta sitten ja ästysvakoon männyt istutettu. Varhaishoitotoimenpiteet jäänyt tekemättä ja kun vihdoin raivaussahan kanssa paikalle menty, on lähinnä koivuja jätetty kolmisentuhatta kappaletta hehtaarille. Koko- ja tilajakauma on epätasainen ja puut ovat usein ryhmissä = suorat ja symmetriset puut harvassa. Hankala päästä miestyönäkään tyydyttävään lopputulokseen. Lisäksi mt-pohja on laihanpuoleinen koivulle, mutta kun lakirajalle harventaa, niin eiköhän tuosta vielä vanerikoivikko kehity.

  Puuki

  Ylivuotinen koivu ei ainakaan kelpaa hakeyrittäjille.  Mutta lannoitteeksi ajattelin levittää kasan takaisin metsään. Osan voisi jättää pikkulinnuille pesäpuiksi pystyyn puita vasten. Samalla tulee hoidettua monimuotoisuutta.   Hakkeeksi voisi myös tehdä suoraan metsikön reunasta palstalle niin maatusivat nopeammin.  Lannoiteena puista saa luultavasti suunnilleen saman taloudellisen tuloksen kuin jos joku ostaisi haketettavaksi,  että ei siinä taloudellistakaan tappiota tule.

   

  -Risukkojenraivaaja- -Risukkojenraivaaja-

  Kaupat tehtiin ja kkintoja tuli 49 ja kiinnolle tuli hintaa 22€. Lisä ehtoihin tuli että hintaa tarkistetaan kun on haketettu ja saadaan lämpöarvot….

  rame

  Tuoretta tavaraa ilmeisesti myitte, mikä oli muuntosuhde rangalla punnituksessa (m3=x kg)?

  wanhajätkä

  Karsitun rangan hinta on täällä Rovaniemen seudulla mielestäni ihan kohallaan. MHY:n sopimus 1000 m3 oli 28e motti, Vapon kans elokuuhun 2018 kestävä sopimus 2000 m3 on 26 euroa. Hakkuutähde 18.

  Ainoa mutta ja iso sellainen on että yhtään rekkakuormaa ei ole kahteen vuoteen lähtenyt sopimuksista huolimatta. Lämpölaitokset ei ota vastaan. Tilihän tulee vasta kun puu on laitoksella! No Vapo on tullut mukavasti vastaan ennakkomaksuilla.

  Eipä se paljoa mieltä lämmitä kun tili on hamassa tulevaisuudessa.

  Havukuitu on 30 kaikkine lisineen ja koivu euroa parempi.

  torppari

  mikä lienee pystyhinta. tietysti riippuu runkojen koosta ja alueesta.. mutta energia mikä ei vielä kaikki ole kuitu mitoissa. onko ollut myyjiä..”jees ei tarvii vastata” ku ei niin paljo muut sua..  seleviää kyllä kun kyselöö ostajilta, mut oleletteko myyneet

  Metsuri motokuski

  Toivottavasti wanhajätkä ei tehnyt kilowatti kauppana. Silloin menetys on todella suuri.

  koillis lappi

  Tuossa muutaman viikon takaisessa hakkuussa oli tarkoitus tehdä myös energiapuuta.Urakoitsia ois sitä mielellään tehny että olis saanu omalle autolle ajoja.Kun alko selviämään,ettei puulle ole mitään varmaa osoitetta( milloin rovaniemi,ranua,pudasjärvi)eikä mitään tietoa milloin lähtee.Yhtään kalikkaa ei vielä kerinny tehä kun totesin että tehään kaikki kuiduksi.Moteissa nyt vähä hävisi mutta tietää että lähtevät sovittuna aikana.Se mikä jäi tekemättä menee raivurilla näppärästi nurin.

  Puuki

  Onkohan se niin, että se energiantuottotuki sotki energiapuukaupan Suomessa, kun tukea maksetaan tuontipuustakin. Sahatkaan ei taida saada kaupaksi kaikkia sivutuotteitaan enää. Siis karhunpalvelus kotimaiselle metsätaloudelle.

  koillis lappi

  Naapuri vaihto hetki sitte työpaikkaa.Tuumas että kuudella rekalla ajavat kolmessa vuorossa kemijärveltä kemiin keitelegroupin sivutuotteita.Nyt sitte posiollakin olivat päätyneet samaan sivutuotteeseen.Aikaisemmin käyttivät paikallista hakerankaa.Yhteismetsä ja metsähallitus tais olla suurimpia rangan toimittajia.Seassa jokunen yksityinenkin.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 50)