Keskustelut Puukauppa Hakkuu naapurin puolelta

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 172)
 • Hakkuu naapurin puolelta

  Hakkuu ulottui  MHYn toimesta väärin rajatun leimikon takia naapurin puolelle. Kauppa tehtiin MHY,n valtakirjakaupalla. Asia selvisi vasta vuosien kuluttua. Millä perusteella naapurille korvataan puut? Korvauksen suorittanee myyjä vaikka kauppa tehtiin MHY.n valtakirjalla. Pitääkö korvaukseen sisältää myös korko kuluneelta ajalta, ja jos pitää, niin mitä korkokantaa käytetään? Inlaatioprosenttiako?

  Nimimerkki neuvoista kiitollinen.

   

 • Ola_Pallonivel

  Aloittajan passiivisuus sitä luokkaa, että tuskin kukaan toimittaja kiinnostuu. Vuosia kulunut, ja vahinko edelleen määrittämättä? Mitä jos alkuun vaikka laskisi ne kannot? Ilmeisesti naapurin kanssa puheväleissä, kun valtakirjakauppa tiedossa?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Luin aloituksen huonosti, ja luulin että kyseessä tuore tapaus. Puutili on siis maksettu jo aikoja sitten, ja osa siitä meni väärään osoitteeseen. Nyt pitäisi ensi paikantaa se todellinen raja, ja sitten laskea väärin tilitetut puut. Maanmittari olisi hyvä, mutta kuka maksaa? Puiden arvo pitäisi määrittää, mutta kuka maksaa? Lopuksi puiden arvo pitäisi maksaa sille kenen tilalta ne hakattiin, mutta kuka maksaa? Loppuviimeksi kai se joka sai niistä rahat, eli se rajanaapuri joka hakkautti liikaa.

  Ei kannata lähteä käräjille – siellä puiden arvo moninkertaistuu. Halvinta olisi paikantaa raja ja sopia naapurin kanssa keskenään mahdollinen vahingonkorvaus. Vahingonkorvaus on vahingon suuruinen eli itse tarjoaisin laskentaperusteeksi: puiden arvo + kasvu menetetyiltä vuosilta + mahdolliset uudistamiskulut.

  Oikeusturvavakuutus ei välttämättä auta kuluissa, kun metsässä on kyse elinkeinotoiminnasta. Ainakin ehtojen tulkinta pitäisi varmistaa ennen kuin lähtee rettelöimään. Ihan hyvä olisi kirjoittaa lehtijuttu, mutta ehkä mieluiten jälkikäteen eikä nyt kun tilanne on päällä.

  Mielenkiintoinen keissi jossa on ennakkotapauksen piirteitä. Miten nämä on aiemmin ratkottu? Metsänomistajien palvelutoimiston lakimiehen ja MTK:n lakimiehen kantaa voisi kysyä, se ei vielä maksa maltaita. Maanomistajien Arviointikeskuksesta voi pyytää puustoarvion ja lakiapua.

  Jos rajanaapurin kanssa ei pääse eteenpäin, voi jatkaa asian selvittelyä muiden tahojen kanssa ja lisätä niiden kulut vahingonkorvausvaatimukseen.

  Ola_Pallonivel

  On kokemusta, kun sähköyhtiö avasi linjaa ja väärin meni. Soitin yhteyshenkilölle ja selviteltiin vahinko. Tarjosi reilua korvausta, niin ei sen enempää keskusteltu. Paperit tuli postissa ja nimi alle, niin korvaus maksettiin.

  Nämä on sovittavissa olevia asioita, ei tarvita MHY:tä väliin tekemään arviota vahingoista. Saatikka maksaa siitä.

  Kävisin kyllä naapurin kanssa paikalla kuulemassa, mitä ehdottaa. Jos ovat siis puheväleissä.

  Metsuri motokuski

  Onnistuuko mitenkään jos metsänomistajat pitäisivät rajansa auki. Jos nyt kuitenkin on päässyt menemään tukkoon niin yhdessä naapurin kanssa tekisivät rajankäynnin. Ei maksa paljoa ja sotkuilta selviäisi.  Nyt kun me työntekijät niitä rajoja pusikoissa merkkaamme niin ei se ole sen tarkempaa puuhaa kuin omistajien itse tekemänä. Gps:stä katsotaan missä se raja voisi mennä ja siihen nauha. Onko se kohdallaan niin eihän sitä kukaan voi tarkasti sanoa kuin maamittari jos rajalinjan ei löydy. On jotenkin typerää vaatia korvauksia ulkopuoliselta sellaisesta työstä jonka syyt johtuvat metsänomistajan laiminlyönnistä. Se että mennään selvästi merkatun rajalinjan yli niin onkin sitten eri asia.

  akkli

  Maanomistajat jaMhy:n, Ml:n kaveri paikalle olkoon kuka tahansa.Todetaan missä raja kulkee ja selvitetään väärin hakatut puut (mitataan kannot) ja loppu on matematiikka.Raukkamaista on paeta vastuuta tehdystä virheestä.Soittele ”pääkonttoriin” uskon että alkaa tapahtua.

  Husgumies

  Naapurin palstalle on tulossa hakkuu alue merkitty nauhoin. Olen itse merkinnyt oman tontin puut jotka melkein rajassa kiinni n, 10 cm nauhalla jossa lukee säästä suojele nauhalla. Viimeksi käydessäni tontilla nauhat oli revitty pois. Merkkasin uudestaan ja laitoin aurauskepit vielä rajalinjalle näiden puiden kohdalle. Miten tarkkaan motomies katsoo rajan ja puut kenelle kuuluvat.

  Petkeles Petkeles

  Jos 10cm tarkoittaa nauhan pituutta, sitä ei edes voi katsoa tarkasti, kun ei näy moton koppiin.

  mehtäukko

  Noin on kuten Petkeles toteaa. Nauhaa saisi roikkua sen puoli metriä solmusta alas.Jos solmii tuplanauhat, vielä parempi.

  Metsuri motokuski

  Motomies katsoo nauhat tarkkaan sitä varten ne sinne laitetaan. Nauhoja pitää olla vain tarpeeksi tiuhaan että käy selvästi ilmi rajalinja. Kuskihan katsoo sitä rajaa jopa 10 m sivusta.  Nauhoitus niin että nauhapuu jää paikalleen.

  Husgumies

  Puut on rajalinjan keskilinjalta 10 cm naapuritontin puolella. Lukekaas loppuun aloitus.

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 172)