Keskustelut Metsänhoito Hakkuukielto

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 89)
 • Hakkuukielto

  Luonnonsuojeluliitto on  tekemässä esityksen hakkuukiellosta touko-kesäkuun ajaksi. Esitys on todella upea asia. Annetaan luonnolle lisääntymisrauha.

  Toivottavasti saadaan EU tuki tarvittaessa asialle.

 • Rane2

  Virkamiehen tulisi kyllä tietää ettei EU maksa tukia tuommoiseen tarkoitukseen.

  jees h-valta

  Piiperot nyt esittää mitä milloinkin. Onneksi kymmenestä esityksestä yhdeksän ei johda mihinkään ja se yksikin vain otetaan tiedoksi.

  Timppa

  Hieno homma.  Vaatinee vähän koulutusta, että myös kotkat, kanahaukat, monet pöllöt, supit, ketut, minkit, varikset, korpit, harakat, närhet, käpytikat, oravat ym saadaan talkoisiin mukaan.

  Varmaan osaat virkamies kertoa miten homma hoidetaan.

  Kannattaa huomata, että em eläinten jäljiltä jää myös runsaasti syötyjä emolintuja.  Hakkuissa saattaa toki joki joku pesäkin tuhoutua, mutta emolinnut ovat hengissä ja voivat  tehdä uusintapesueen.  Sekin kannattaa huomata, että vuosittaiset hakkuut kohdistuvat pesimäaikana vain muutamalle prosentin kymmenykselle metsäpinta-alastamme, mutta petojen vaikutus koko metsäpinta-alalle.

  Virkamies

  Tarkennus Rane2 kommentiin.  EU:n säädös kieltää lintujen pesinnän tahallisen häirinnän.  Kun metsäkoneet seisovat 2 – 3 kuukautta keväällä ja kuljettajat ovat työttöminä, nuoret ymmärtävät olla menemästä metsäkouluun. Tämä edistää myös nuorten muuttamista pois naaseudulta.

  Virkamiehen mielestä Suomesta tulee tehdä eurooppalainen kaupunkivaltio.

   

   

  suorittava porras

  Liikennekin pitäisi pysäyttää kokonaan vastaavaksi ajaksi. Autolla tapetaan luonnon eläviä huomattavasti enemmän , kun metsäkoneilla. Aika monta pesää on pelastunut hakkuualueilla pienpedoilta , kun kanalintu on piilottanut pesänsä tuoreen vahvasti pihkalta tuoksuvan hakkuutähdekasan suojiin. Olen nähnyt ketun marssivan ohi muutaman mertin päästä havaisematta  havukasan kätköissä hautovaa koppeloa. Pesä merkittiin ja ympäristö hajustettiin hieman myöhemmin . Siitä kehittyi reilu puoli tusinaa virkeää metson poikasta. Rehevimmille paikoille ei yleensä mennä ollenkaan pesimisaikaan. Pesien suojaaminen on koneen kuljettajille mieluinen velvollisuus.

  mehtäukko

  Mehtäukon mielestä myös kaikki ylimääräiset elättivirkamiehet täytyisi lomauttaa ilman korvausta 2-3 kuukaudeksi. Ja tietysti osallistumaan pesimärauhan pysäyttämien koneiden vekselikustannuksiin.

  Visakallo

  Mitä toimenpiteitä Virkamies ehdottaa Keski- ja Etelä-Euroopan maihin, missä linnut pesivät käytännössä ympäri vuoden?

  Virkamies

  Suorittava porras

  Liikenne vähenee kun maaseudulla asuvat muuttavat taajamiin asumaan työpaikkojen lähelle.  Hallitus on nostamassa autojen polttoaineveroja, vain valitettavan vähän.

  Liikennevirasto miettii parhaillan minne tulevaisuuden liikenneinvestoinnit kohdennetaan, missä on tarvetta rakentaa RAUTAteitä ja maanteitä.

  jees h-valta

  Niin ja mistä virkamies löytää metsiä niiden hakkuiden pysäyttämiseksi siellä muissa EU-maissa?

  Visakallo

  Meilläpäin onkin jo ruvettu sanoista tekoihin. Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä käynnistää koko 7000 työntekijäänsä koskevat yt-neuvottelut, kun pitää kaapia 34 miljoonan euron vaje jostakin äkkiä kasaan. Siinä saattaa jokunen virkamieskin muuttaa osoitteensa kilometritehtaalle.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 89)