Keskustelut Metsänhoito Hakkuukielto

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 89)
 • Hakkuukielto

  Luonnonsuojeluliitto on  tekemässä esityksen hakkuukiellosta touko-kesäkuun ajaksi. Esitys on todella upea asia. Annetaan luonnolle lisääntymisrauha.

  Toivottavasti saadaan EU tuki tarvittaessa asialle.

 • Puuki

  Tuossahan on ihan ”tolokun homma” kyseessä.  Kun turpeennostopaikka olisi kunnossa ympäristönsuojelunkin kannalta, niin koko toiminta estyy suon ennallistamisella.  Lisäksi kun suo-ojat tukitaan, niin vedenpinnan noustua vähenee kasvu-/kasvihuonekaasu c02-päästöt mutta samalla kasvihuonekaasu metaanin päästöt lisääntyy .  Haitan tekoa . Toivottavasti yrittäjä saa peruttua järjettömyyden tai ainakin korvaukset yritystoiminnan estämisestä.

  Gla

  Suojeluvimmassa kannattaa muistaa, että alue on luontoarvoiltaan ihan yhtä hyvä, on se suojeltu tai ei. Erona on vain se, että toisessa tapauksessa väliin pääsee ne, joilla ei pitäisi olla minkäänlaista valtaa ko. alueen käytöstä päättää.

   

  rööri roope

  Visa meneekö Hartolan kumpikin turvesuo käyttökieltoon?

  Visakallo

  Eipä Rööri ne suot käyttökieltoon mene, kun on voimassaolevat nostoluvat ja paikat ovat asianmukaisessa kunnossa. Ongelma tuleekin vesitaloudesta. Jos naapurin suojelualueella aletaan ojia tukkimaan, käy turpeennosto käytännössä mahdottomaksi. Eihän Neuvostoliitonkaan lainsäädäntö kieltänyt yksityisyrityksiä, mutta käytännössä niitä ei vain ollut.

  kitsas

  Mikäli ls-alue tulee myöhemmin voimaan, niin laillisesti tehdyt ojat ja toiminnassa oleva kuivatus saavat toimia.

  Mikäli ls-alue estää luvallisen toiminnan edellyttämän kuivatuksen, niin jonkin tahon pitänee korvata haitat tai korvaavat kuivatusreitit.

  Kaiketi ennen ls-alueen perustamista on ollut joku kuulutus tai jopa naapurin kuuleminen, koska siitä voi olla mainittuja vaikutuksia- jos näihin ei ole reagoinut, niin sitten voipi  olla hieman hankala tilanne.

  Timppa

  Kyllä vesilaki koskee kaikkea, mikä vesistöihin vaikuttaa.  Esimerkiksi meillä asikanaan murskaamon vaikutusta veskistöön ja tässä tietysti päin vastoin.

  Visakallo

  Voimassa oleva vesilaki ei välttämättä kaikilta osin päde ennallistettavissa suokohteissa. Lakia säädettäessä kun ei kenenkään mieleen voinut tullut, että joku saisi päähänsä tukkia suo-ojat.

  A.Jalkanen

  Voisiko suojelusuon alueelta leviävää vettä verrata metsäalueelta leviäviin kaarnakuoriaisiin? Suojelualueen omistaja olisi siis korvausvelvollinen haitoista.

  Gla

  Oliko tuo tukittujen ojien suo turvealan ylä- vai alapuolella?

  Puuki

  Eikö tuo liene melko selvää, että alapuolella on suojelualue   . Mitä se yläpuolella haittaisi (?).

  Kun laskua ei ole paljon , kuten useimmiten soilla , niin vedenpinta nousee ennallistettavan yläpuolisella alueella myös.  Mutta jos ennallistaminen tehtäisiin kunnolla ja pidettäsiin 20-30 cm ojasyvyys jatkuvasti auki, niin haitta olisi pienempi tai sitä ei olisi ollenkaan,  ja samalla myös ennallistaminen toimisi oikeasti eikä vain kuvitelmissa.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 89)