Keskustelut Metsänhoito Hallitusneuvottelut

Esillä 10 vastausta, 1,621 - 1,630 (kaikkiaan 2,372)
  • Hallitusneuvottelut

    Orpo kysyy.

    Millä konkreettisilla keinoilla parantaisitte suomalaisen ruuantuotannon ja metsätalouden tulevaisuutta?

    Mitä raati vastaa?

    Nyt olisi aika ottaa kantaa.

  • Visakallo Visakallo

    Olisikin kieltämättä aika erikoinen tilanne, jos luottamuslauseäänestyksessä hallituspuolue RKP äänestäisi hallitusta vastaan, ja oppositiopuolue Keskusta hallituksen puolesta! Onkohan vastaavaa koskaan aikaisemmin tapahtunut?

    Rane

    En tiedä äänestääkö Keskusta hallituksen luottamuksen puolesta eikä oppositiopuolueen tehtävä ole pitää hallitusta pystyssä vaan tarjota vaihtoehto.Tilanne on vaan se että jos kokoomus ja SDP ryhtyisivät muodostamaan uutta hallitusta,ei meillä olisi  hallitusta ainakaan tämän vuoden puolella..Ja todennäköisesti pitäisi kuitenkin järjestää uudet vaalit ja niiden pohjalta sitten hallitusneuvottelut.Toimitusministeriö ei voisi tehdä mitään poliittisluonteisia esityksiä eduskunnan käsiteltäväksi joten mikään ei edistyisi

    Eli kun katsoo maan etua niin nykyisen hallituksen on vaan jatkettava/aloitettava työnteko.

    Hämis

    Eräs natsirasisti höpöttäjä voisi vaikka seuraavaksi olla huolissaan kaikenlaisten tulisijojen muurauksesta nykyään. Ties mihin hirmutekoihin lietsoo kansaamme.

    Kurki Kurki

    Juurikin näin. Kepu pettää aina.

    Juurikin niin, että Kepu joutuu aina korjamaan muiden puolueiden töppäyksiä ja tyhmä kansa pettää sitten vaaleissa, että tuhovoimat taas pääsee valtaan.

    – Esko Ahon hallitus joutui korjaamaan Suomen talouden romahdusta 1990-luvun alussa, jonka aiheutti beljakovilainen ay-liike 40 % palkankorotuksilla Holkerin hallituksen aikana 1990-luvun alussa kilpailijamaita korkeammilla palkankorotuksilla. Saksassa palkat nousivat samaan aikaan alle 10%. Kalevi Sorsa veti Yhteiskuntasopimusta, jossa palkkoja olisi laskettu n. 15%, mutta beljakovilaiset liittojohtajat Mäki, Lund ja Aitamurto torppasivat sopimuksen ja päädyttiin 40% pakkodevalvaatioon, joka tuhosi Suomen talouden ja saatiin 500 000 työtöntä, josta vieläkään ei ole toivuttu.

    – Sipilä joutui palauttamaan hintakilpailukykyä sisäisellä devalvaatiolla Kikyllä n. 15%, kun ay-liike nyt  euroaikana kilpaijamaita korkeammilla palkankoruksilla pysäytti talouskasvun ja aiheutti pysyvän 500 000 suurtyöttömyyden ja sitä kautta velkaantumisen.

    – Nyt ollaan taas hätätilassa. Yksityisen sektorin luomat verotulot eivät riitä nykyisten julkisten menojen ylläpitoon ja siksi Kepua nyt tarvitaan Orpon taloutta korjaavan hallitusohjelman tueksi velkaantumisen katkaisemiseksi leikkauksin ja rajoittamalla beljakovilaisen ay-liikkeen valtaa, että saataisiin yksityissektorin verotulot taas kasvuun.

    Suomen beljakovilainen ay-liike on tehtaillut Suomeen ”miljoonia” työttömiä historiansa aikana.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Jos hallitus ei saisi eduskunnan luottamusta saisiko Orpo vielä yrittää uudelleen hallitusta kasaan? Olisi se kuitenkin nopeampi vaihtoehto kuin uudet vaalit. RKP vaihtuisi keskustaan ja neuvottelut olisivat nopeat.

    Luulisi että työelämän kysymykset eivät muodostuisi kynnykseksi keskustalle vaan maaseutuelinkeinoja puoltavat. Pohjanmaalle ainakin annettaisiin tukea ja lisäkoulutusta turpeen ja turkisten tuotannosta luopuville.

    Rane

    ”RKP vaihtuisi keskustaan ja neuvottelut olisivat nopeat.”

    Ei vaihdu.Persut saa hoitaa ihan itse asiansa.

    Hämis

    Kuka muistaa ne ajat,kun koronaa alkoi ilmaantumaan ulkomailla oleilevilla suomalaisilla ? Koneet otti suunnan kohti hki vantaata. Henriksson oli silloinkin vain huolestunut yksilösuojista ja lainkirjaimista kun porukka paino koronassa karmit kaulassa lentoasemalta pihalle ja pitkin suomea. Ei voitu tehdä mitään !?!? Ei se viime hallituksen toiminta silloin ollut mitenkään erityisen jämäkkää..

    RKP:lla jatkuu sama linja, aina poikittain. Kai he paikkansa löytää joskus.

    MaalaisSeppo

    Ei Kepu ole sitoutunut äänestämään hallituksen puolesta tulevan rssismitiedonannon yhteydessä. Ilmoitti vain, että voi äänestää hallituksen puolesta, jos ko esitys on hyvä.

    Tällä ilmoituksella loi paineita hallitukselle tehdä hyvää työtä. Jos olisi selvää, että koko oppositio äänestäisi hallitusta vastaan riippumatta ko esityksen sisällöstä, niin paine RKP: n sisällä voisi johtaa siihen, että se kokonaisuutena olisi hallituksen puolella. Jos Kepu tukee hallitusta, niin RKP:n sisäisen hajaannuksen on helpompi tulla esiin. Jos RKP alkaa pullikoimaan, mutta hallitus saa luottamuksen, niin joutuuko RKP pakkotyöhön hallitukseen? Mielenkiintoinen veto Kepulta.

    Nostokoukku

    Kurki. Taitaa Kepulla olla nyt sittenkin ikävä hallitukseen. On haistanut EK:n hallitusohjelmasta, että nyt olisi mahdollista nöyryyttää ay-liikettä. Kepullahan on ikävä torppariaikaa, jolloin työmiehen täytyi tehdä isännille muutama ilmainen taksvärkkipäivä viikossa. Kun taksvärkkipäivistä, ruokapalkalla töitä tekevistä piioista, rengeistä ja huutolaislapsista luovuttiin, se tiesi kartanoiden ja mahtitalojen loppua. Loppui ilmainen työvoima. Oikein vanhanajan kepulaisella se on vieläkin kivenä kengässä. Kun paljon on takana ja ei oikeastaan mitään edessä päin, on kiusaus katsoa taakse päin.

    Kurki Kurki

    Kepullahan on ikävä torppariaikaa,

    Höpö. Höpö.

    Kumpaa vaihtoehtoa Nostokoukku olisi kannattanut (tai kannatti) 1990-luvun alussa, kun sitä yritettiin välttää .

    Kalevi  Sorsan vetämää ratkaisua, jossa kansainvälistä kilpailukykyä olisi palautettu palkkoja laskemalla, kun se niillä revityillä 40% palkankorotuksilla oli mennytkin? SAKn Ihalaisen nimi tuli myös sopimuspaperiin palkkojen alentamiseksi ja Suomen talous pelastuisi romahdukselta ja palkansaajien työpaikatkin säilyisivät.

    Vai Lundin, Mäen ja Aitamurron sopimuksen kaatolinjaa, josta seurasi Suomen historian pahin lama ja 500 000 työtöntä?

    Missä tässä näet saman kaltaisuutta torppariaikaan?

Esillä 10 vastausta, 1,621 - 1,630 (kaikkiaan 2,372)