Keskustelut Puukauppa hankinnasta kysymys

Esillä 7 vastausta, 31 - 37 (kaikkiaan 37)
 • hankinnasta kysymys

  Merkitty: 

  Tein kaverin metsässä motolla pienen hankinta hakkuun, 100-mottia. Itse olen motokuski niin ’liisasin’ työnantajalta koneet joilla tein kaverin hakkuun. Kysymys kuluukin miten verottaja tämän näkee kun kaveri myy puut hankintana, mutta ulkopuolinen tehnyt. Itse otin koivuina tekopalkan noin 30mottia. Miten verottaja katsoo asiaa kun merkkaa hankinta kaupoista saadut tulot mutta ei hankintatyön arvoa tai metsätalouden muita vuosimejoa joihin tässä tapauksessa ulkopuolisen palkka kulut kuuluu. Mutta palkkana oli koivukuidut. Pitäisikö näiden rahallinen arvo merkata 29€x30=870€ muihin kuluihin koska tämän verran kaverille koitui kuluja hakkuusta.

  Vähän sekava kirjoitus mutta vaikea selostaa selvemmin.

 • Visakallo Visakallo

  Tästä samasta asiasta on taidettu vääntää joskus ennenkin. Onko se niin, että siellä Tolopaisen suunnalla metsänomistajien oma firma ei luota metsänomistajiin.

  oksapuu

  Myhistyksen korjuupalvelun hankintakauppa tilitetään mittiksellä/motolistalla…

  Tolopainen

  Eipä ole mitään ongelmaa ollut pystykaupoissa. Minun ei tarvitse vääntää pystykauppoja hankintakaupoiksi metsävähennyksen takia. Hankintapuut menee kuormavaakalla, enkä alkais hakkuista eri mitalla maksamaan moto yrittäjälle.

  Juri

  Edekkenkään tässä ei ole pystykaupan kanssa mitään tekemistä jonka luulisi tolpankin älyävän

  Tolopainen

  Niin olen täysin samaa mieltä kysyjän kanssa, että ei ollut pystykauppa. Mutta joku muu on tehnyt pystykauppoja ja väittää niitä hankintakaupoiksi verotuksellisista syistä. Harvemmin hankintakauppaa sanotaan myös toimitusksupaksi, mutta sellaistakin esiintyy. Sitten tuo hankintatyön vähennysoikeus, niin sehän ei tässä tapauksessa täyty, vaikka mitään kauppaa ei ole tehty. Nuo puut, jolla työ maksettiin pitää kuitenkin hinnoitella pystyhinnalla ja sehän voi olla 3-10€ kiinto. Mehän emme tiedä myydäänkö puut sehän on omistajan asia ja samoin se mitä vähennyksiä hänellä on vuosi menoina, saattaa hyvinkin tulla tappiollinen vuosi, jos noin vähän myyntiä. Rahat kuitenkin tuosta kaupasta tulee vasta ensi vuonna, hankintapuut ovat yhtiöille ilmaista puuvarastoa ja ne viedään tehtaalle yleensä loppukeväästä. Eli nyt jos tekee hankintakaupan rahat on tilillä joskus ensi vuoden kesäkuussa.

  isaskar keturi

  Oi voi, kun ei tiedetä eikä välitetä ottaa selvää!!!

  Ei nyt sotketa tähän enää toimituskauppaa, joka taas on eri juttu kuin hankintakauppa. Toimituskaupassa myyjä hoitaa puut sahalle tai tehtaalle asti, eli se sisältää myös kaukokuljetuksen. Tätä hommaa tekee Suomessa pääasiassa Metsähallitus.

  Vaikka kuinka ollaan leluja hankittu, niin harvalla meillä on tukkirekkaan varaa.

  Tolopainen

  Ei sitä rekkaa tarvitse itse omistaa, jos kuljetuspalveluja käyttää. Aika harva suuryhtiökään rekkoja omistaa tai metsäkoneita. Rahalla saa ja rekalla liikkuu suuret puuvirrat kokoajan. Kalustoa on kyllä riittävästi hoitamaan puut tehtaalle ja sitä on ylimäärin.

Esillä 7 vastausta, 31 - 37 (kaikkiaan 37)