Keskustelut Puukauppa hankintahakkuu

Tämä aihe sisältää 122 vastausta, 23 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Puuki 7 kuukautta, 1 viikko sitten.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 122)
 • hankintahakkuu

  Ostin 15ha metsäpalstan jossa paljon ensiharvennettavaa. Minkälaista tiliä tuosta voisi tehdä hankintakaupalla verrattuna siihen jos päästän moton irti? En elä metsästä, joten en tarvitse ns. Omalle työlle palkkaa, vaan teen puhtaasti harrastuksesta ja ilosta joten ainoastaan käteenjäävä raha merkitsee. Ajotyöstä joutuisin maksamaan muutaman satasan/100 kiintoa.

 • petep

  Saha vaa soimaan jos jälki merkkaa ja mielenterveys kiittää. Saahan kuidusta tuplat siitä mitä maksavat pystykaupasta.

  Tolopainen

  Pessinen hakkasi 500 kiintoa kuukaudessa eli 15k€ miinus ajot ja verot ja kulut. Eli 10k€ kuukaudessa netto. Hän harventaisi tuon vajaassa kahdessa kuukaudessa.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Yleensähän se ero kuidulla, pystyyn ja hankintatana on enemmänkin.

  Saattaa vieläkin saada 14€ pystytarjouksen ja hankintana 32…34€, Ajattelen lähinnä mänty- ja koivukuitua. kuusella ero saattaa jopa hiukan suurempi.

  Kannattaa kuitenkin neuvotella ostomiesten kanssa. varsinkin jos kesäkorjuukelpoinen. Firmoilla on niin pienet ostetun puun varannot, että tuon kokoinen ensiharvennus saattaa hyvinkin kysytty, jos saa huomenna alkaa hakkuun.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  sikari

  Hankinnasta ei niin kokemusta,mutta taimikonhoidosta sen verran että otin muutamille etäpalstoille tarjouksia ja totesin että taidan tehdä itse. Nyt kun työt tehty laskin kta:n olevan siinä 50€ tuntumassa vaikka en ole mikään ammattilainen. Taisivat yrittää etäomistajaa kusettaa.

  Jätkä

  Paljonko maksat sivukustannuksia, jotka ovat yrittäjämetsurilla huomattava kuluerä?

  sikari

  Juurikin niin. En ole huippu tekijä, mutta tiedän mikä pitää lopputuloksen olla ja se on vertailukelpoinen. En syytä yrittäjä metsureita koska ne oli täysin työllistettyjä ja en saanut niiltä tarjouksia. 30vuotta yrittäjänä itseni elättäneenä tiedän myös, ettei siitä jää kuin puolet. Mutta sekin jää tuottamaan sinne metsään kun ei tarvitse organisaatioita elättää.

   

  Jätkä

  Omatoiminen metsätyö on parasta, mitä voi tehdä ”housut jalassa” ja siinä kyllä tulee huimat säästöt, jos osaa tehdä kunnon jäljen ja suhteellisen ahkerasti. bEn kuitenkaan puhuisi palkasta, vaan säästöstä.

  Mielestäni on se hiljainen hetki, kun tankillinen sahattu – parasta istua reppujakkaralla ja katsella tehtyä jälkeä.

  Voisi melkein sanoa, että en koskaan tähyile eteenpäin, vaan ihailen ja arvioin työjälkeä. Hakkuulla kasaan aina koko ajan niin, että uutta puuta ei kaadeta, ennenkuin pollit on siinä, mihin ne jäävät kuljetusta odottamaan. Joskus olen neuvonut tekemään ensin aluspuut ja pistämään ne valmiiksi. (kolmimetristä hakattaessa)

  Sahan täytyy olla siinä kunnossa, että se käydä naputtelee maassa sen aikaa, kun pöllejä käännellään. Sen jälkeen sitä voi huudattaa niin paljon kuin vain pystyy ilman, että se joutuu liian koville.

  Minä suorastaan rakastan hakkuutyötä, kun se ei ole ainoa leiväntuoja. Nyt vaan on tuo syöpä vienyt fysiikan sen verran kehnoksi, että jalkojen varassa olo pitemmän päälle tuottaa tuskaa.

  sikari

  Se että sen omantyön jäljen käy katsomassa muutan vuoden jälkeen niin silloin sille osaa antaa arvon. Palkka on siinä.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Sikari:

  ”Nyt kun työt tehty laskin kta:n olevan siinä 50€ tuntumassa vaikka en ole mikään ammattilainen. Taisivat yrittää etäomistajaa kusettaa.”

  oliko siinä 50€ kta:ssa mukana sahakin. herkästi omassa työssä ei huomata kaikkia kuluja edes laskea.

  Sikari:

  ”Se että sen omantyön jäljen käy katsomassa muutan vuoden jälkeen niin silloin sille osaa antaa arvon. Palkka on siinä.”

  Siellähän sitä palkkaa Sinulla todella onkin ja se ettet tarvitse maksaa kuntosalille.

  Terveisin: korpituvan Taneli

  Jätkä

  Tavallinen tallaaja kun harventaa ilman, että mittaa runkolukua, huomaa ällistyksekseen, että olisi pitänyt viisi vuotta sitten ottaa paljon enemmän, sehän olisi taas mentävä harventamaan.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 122)