Keskustelut Metsänhoito Hankintahakkuun kannattavuus

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 47)
 • Hankintahakkuun kannattavuus

  Merkitty: 

  Kysymys paljonko sitä tappiota tuli tehdessä 110 kiintoa hankintahakkuuta hintaan 33.5€ kiinto ja ajo maatalousfortsonilla, vertailukohteena pystykauppa jossa kuidun hinta 15€? Oma palkka 12€, jää vielä 6,5€ josta ajo remontteineen polttoaineineen oli 400, teräketjun ja polttoaineet yhteensä 100€. Nyt kävin katsomassa palstalla, käskin moton harventaa tiheänlaiseksi, mielestäni työ oli jälleen vain 6 suoritus vaikka aihio oli hyvä kangas metsä niinkuin sahoille yleensä kelpaavat, harvaa tuli ja nyt siellä on kymmenkunta tuulen ja lumen kaatamaa hehtaarilla. Siinä omassa hankintatyömaassa hakattava metsä oli paljon hankalempi rytö, siitäkin tuli suht harvaa, mutta ainuttakaan kaatunutta runkoa ei löytynyt. Hakkuu jäljelle antaisin myös mittaamattoman arvon jos se on 10.

 • Tolopainen

  Kyllä meilläpäin voi laskea hnkintapuun hinnaksi 40€ kiinto kun tulee bonukset ja kemerat, yleensä hakkaan vain 25m3 kiintoa hehtaarilta, kun en niitä 5m leveitä käytäviä tee 20m välein, josta motohakkuiden kertymistä tulee puolet.

  Menninkäinen

  Kyllä tässä vielä jotain tekopalkkaa on jäänyt tukillekin. Kun vertaa pystyhinnoista mitä maksetaan harvennuksilla tukista.

  kim1

  Jos on joutilasta aikaa niin miksi ei kannattaisi…,aina pääsee tuntipalkoille,etenkin jos vaihtoehtona on kattoon räkiminen ja ryyppääminen,olettaen että tiedät mitä teet.Itse olen tehnyt jopa pienimuotoisia päätehakkuita hankintana ..n.250 kiintoa sellainen normihankinta määrä…,teko tietysti ajoitettuna vuodenvaihteen molemmin puolin …ainakin paperilla.

  En ole pariin vuoteen tehnyt hankintahakkuita,koska olin reissuhommissa,ja viikonloput halusin  vain ottaa rennosti,

  Mut nyt kun olen kotinurkissa töissä ja jos en tuhlaa kesällä liikaa lomia niin voishan sitä taasen  taasen pienen hankintahakkun tehdä…p.s. toki tänäkin vuonna lumituho puita tullut sen verta sahailtua että muutaman vuoden niillä pirttiä lämmittää.

  Jätkäpätkä

  Sama hintahan se oli hankinnalla harvennukselle tukin hinta kuin pystyyn, aukolla tietysti aivan eri. Lisäksi oli jo sen verran myöhäinen ajankohta että hankintatukit kysyntä oli niin huono että ylipäätään ostivat, yleensä kuitenkin harvennuksella hankintatukit saa reilusti paremman hinnan kuin pystyyn.

  metsänkasvattaja

  ensiharvennuksissa ja  kakkosharvennuksissa  hankintahakkuu  kannattaa jotenkin  muut seikatkin  siihen  vaikuttaa   esim  työnjälki  ja   voi  tehdä  milloin  haluaa  koneremontteja ei  kannata  laskea  se  riskihän kuuluu  normaali  yrittäjyyteen  mutta  ihan huonolla  kalustolla kuljetukset  kannattaa  jättää  ulkopuolisen  ajettavaksi

  kim1

  Itse en ole edes miettinyt oman metsä traktorin hankintaa,koska naapurista löytyy Valtra 6400 asian mukaisesti varustettuna ja ihka oikea ajokone.

   

  Puuki

  Lähinaapurissa on ensiharvennusmetsä kohta ihan pilalla, kun omistajat ei halua moton jälkiä metsään .  Kannattasi harventaa jo ihan näköalankin takia, jos ei niin muusta syystä kiinnostakaan .  Metsä on melko näkyvällä paikalla.  Pitäisi kai koettaa markkinoida metsurin tekemänä mutta sitten voi ottaa  hinnasta kiinni.       Oletteko kukaan teettäny vieraalla manuhakkuita enää nykyaikana ?     Siirtelykaato ja pitkät latvukset ilman karsimista laskisi työn hintaa melkoisesti. Vaan lieneekö enää  tekijöitäkään, kun ei niitä harvennuksia enää juuri tehdä m-sahalla muutoin kuin hankintahakkuissa.

   

  petep

  Kannattaa lopettaa moiset räpistelyt ja siirtyä tälle linjalle  😀  36 €/h kun pilkotaan sähkösahalla puita.

  https://www.tori.fi/pohjois-pohjanmaa/Polttopuiden_tekoa_55526004.htm?ca=2&w=1

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Puuki: ”Oletteko kukaan teettäny vieraalla manuhakkuita enää nykyaikana ?”

  Minä olen pari ylispuu hakkuuta teettänyt, kun on olleet pieniä länttejä motollekkin. Eihän se mitään hirveää rahantuloa ole, mutta kun kuviolla pitää päästä seuraavaan vaiheeseen kuitenkin, niin tehtähän se vain on.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  sitolkka

  Pitänee piruuttaan jättää näkyvälle paikalle metsä harventamatta jos se kerran jotain häiritsee. Minua ei naapurin metsät häiritse, oli niissä tehty tai jätetty tekemättä mitä tahansa. Kunhan pysyvät rajan oikealla puolella.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 47)