Keskustelut Metsänhoito Hankintahakkuun kannattavuus

Esillä 7 vastausta, 41 - 47 (kaikkiaan 47)
 • Hankintahakkuun kannattavuus

  Merkitty: 

  Kysymys paljonko sitä tappiota tuli tehdessä 110 kiintoa hankintahakkuuta hintaan 33.5€ kiinto ja ajo maatalousfortsonilla, vertailukohteena pystykauppa jossa kuidun hinta 15€? Oma palkka 12€, jää vielä 6,5€ josta ajo remontteineen polttoaineineen oli 400, teräketjun ja polttoaineet yhteensä 100€. Nyt kävin katsomassa palstalla, käskin moton harventaa tiheänlaiseksi, mielestäni työ oli jälleen vain 6 suoritus vaikka aihio oli hyvä kangas metsä niinkuin sahoille yleensä kelpaavat, harvaa tuli ja nyt siellä on kymmenkunta tuulen ja lumen kaatamaa hehtaarilla. Siinä omassa hankintatyömaassa hakattava metsä oli paljon hankalempi rytö, siitäkin tuli suht harvaa, mutta ainuttakaan kaatunutta runkoa ei löytynyt. Hakkuu jäljelle antaisin myös mittaamattoman arvon jos se on 10.

 • kim1

  Mikä sinulle kutakuinkin jäi runkotilavuudeksi..?

  kim1

  Toivottavasti ei käy näin ,jos kuitupuu hinta jatkaa samaa kehitystä myöskin tulevat 30 vuotta,niin silloin puhutaan noin 40 €:n hankintahinnoista…,keskituntipalkka lieneejossain 50€:n kieppeillä silloin…..pystyhinnaltaan harvennus kuitu on silloin rajusti negatiivinen,mutta uskon että hintojen konpensoinnilla se saadaan +- ,nollaan.

  sitolkka

  Aika vaikea yhtälö on puunhinta pitkässä juoksussa ajateltuna. Ei kovin kirkkaalta näytä.

  Tolopainen

  Aika vaikea tilanne, kun hienopaperilla oli aikoinaan paras hinta paperituotteista ja sehän on suurelta osin norjalaisen saven myyntiä kovalla katteella. Jäljellä on tuotteita joiden hinta on kolmannes hienopaperin hinnasta, aika paljon tuossa on teollisuus joutunut saneeraamaan ja siirtämään tuotantoa tropiikkiin, että katteet on saatu nykyiselle tasolle. Suomen osuus yhtiöiden tuloksista on aika vaatimaton, täältä hankitaan vain raaka-aineet ja markkinat ovat Aasiassa  tuhansien kilometrien päässä.

  Puuki

  Kartongin teossa jää parempi kate kuin paperin teolla vaikka liikevaihto pienenee. Ei tarvitse rahdata eucalyptustakaan etelästä.

  Professorin huolta en ymmärrä hiilinielun pienenemisestä, jos harvennuspuuta hakataan kotimaasta vähän enemmän kuin aiemmin. Kartonkia käytetään korvaamaan muovista tehtyjä mm. hedelmälaatikoissa. Se vähentää päästöjä .Kierrätyskelpoistakin se kartonki on .

  pihkatappi pihkatappi

  Pienpuun kemeratuen poistuessa vuonna 2021 nostavat metsäyhtiöt yksissätuumin kuitupuun hintaa noin tukitason verran. Ei siksi, että puukauppa kävisi, vaan koska patruunat ovat olleet aina reiluja. Pystykaupan enskassa kemeratuen osuus metsärahoista on 20-50%, että 20% korotus lienee realismia.

  pihkatappi pihkatappi

  Hankintakaupassa tuki jää prosenttuaalisesti pienemmäksi. Eli hankintakauppa kannattaa sitten 2021 eteenpäin suhteessa paremmin, jos metsäyhtiöt eivät sattumalta olekaan niin reiluja.

Esillä 7 vastausta, 41 - 47 (kaikkiaan 47)