Keskustelut Metsänhoito Hankintahakkuun kannattavuus

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 47)
 • Hankintahakkuun kannattavuus

  Merkitty: 

  Kysymys paljonko sitä tappiota tuli tehdessä 110 kiintoa hankintahakkuuta hintaan 33.5€ kiinto ja ajo maatalousfortsonilla, vertailukohteena pystykauppa jossa kuidun hinta 15€? Oma palkka 12€, jää vielä 6,5€ josta ajo remontteineen polttoaineineen oli 400, teräketjun ja polttoaineet yhteensä 100€. Nyt kävin katsomassa palstalla, käskin moton harventaa tiheänlaiseksi, mielestäni työ oli jälleen vain 6 suoritus vaikka aihio oli hyvä kangas metsä niinkuin sahoille yleensä kelpaavat, harvaa tuli ja nyt siellä on kymmenkunta tuulen ja lumen kaatamaa hehtaarilla. Siinä omassa hankintatyömaassa hakattava metsä oli paljon hankalempi rytö, siitäkin tuli suht harvaa, mutta ainuttakaan kaatunutta runkoa ei löytynyt. Hakkuu jäljelle antaisin myös mittaamattoman arvon jos se on 10.

 • Metät kunnossa!

  Hankintahan omana työnä kannattaa silloin kun on kyse pienemmistä tuulituhosiistimististä, satunnaisista lumituhoista ja omalla kohdalla ensiharvennuksesta. Kuntoilulle kun laittaa hyvän tuntipalkan ja jos hyvästä harvennusjäljestä tulee lähes org…meja niin kuutioista saatavalla tilityksellä ei sitten olekaan enää niin eurolleen merkitystä.

  Minulle on tärkeää, että pidetään metät kunnossa!

  Jätkä

  Jätkänpätkä:”-Sama hintahan se oli hankinnalla harvennukselle tukin hinta kuin pystyyn, aukolla tietysti aivan eri. Lisäksi oli jo sen verran myöhäinen ajankohta että hankintatukit kysyntä oli niin huono että ylipäätään ostivat, yleensä kuitenkin harvennuksella hankintatukit saa reilusti paremman hinnan kuin pystyyn.”

  Noinkohan se onkin? Olen ilmeisesti tulkinnut noita hinnastoja väärin.

  Puuki

  Ei se varmaan harventamaton metsä kaikkia häiritsekään. Itseäni vähän häiritsee joskus semmosen pilalle meneminen , vaikka en itse omistaisikaan.  Sen verran tutusta omistajasta on kyse.   Mutta anna sinä sitolkka vaan vaikka kaikkien metsäpalastesi muuttua ryteiköiksi jos saat siitä huvia. Kunkin oma asiansa se on , jos omiin ”housuihinsa haluaa kusta”.

  Oletko Taneli tuntipalkalla vai urakalla teettänyt ylispuuhakkuut ?

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Puuki: ”Oletko Taneli tuntipalkalla vai urakalla teettänyt ylispuuhakkuut ?”

  Tuntipalkalla. Eihän se aina joka paikassa onnistu. Pitää löytää oikeat tekijät. Myös raivauksia olen tuntitaksalla teettänyt.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

   

  harrastelija harrastelija

  Hankintaa olen ahertanut siitä saakka, kun muutin Kainuuseen 1979. Työaikana se oli todellista terapiaa paperi ja sisähommien vastapainona. Välineet ovat vaihtuneet alun; piensaha + m.kelkka,  nykyiseen; 4 piensahaa + 2 traktoria + metsäkärry + 2 klapikonetta.

  Raakapuun tekoa käytän sen mitä omaa työtä verottomana voi tehdä. Jalostettuna saa raakapuun hinnan nostetuksi vähän mielekkäämmäksi. Silti näillä hommilla ei juuri olisi kannatusta. Suurin hyöty on hyötyliikunta ja sitä jatkuukin niin kauan, kun työ maistuu ja toimintakyky säilyy !

  Aamukaffeet on nautittu, uuni lämmitetty  ja seuraavaksi puuro kiehumaan. Sitten alkaakin klapin teko taas maistua 🙂

  Tolopainen

  Kannattaa laittaa pääomat töihin, niin pääsee itse helpommalla. Ei tulisi mieleenkään alkaa klapien kanssa värkkäämään, kun voi katsella ikkunasta sateista säätä.

  jees h-valta

  Tolopalla se on sitten kehittävä harrastus. Tuumaa vähän kuin yksi tuttu kun muutti asumaan kauas kotoaan. Kun tuli täällä käymisiin joku tuttu kysyi että mitä olet siellä uudella asuinpaikkakunnallasi nyt sitten tehnyt. Päätteli että sitä samaa kuin täälläkin, katsellut keittiön ikkunasta pihalle.

  pitkät neulaset pitkät neulaset

  Isäukon kommentti oli tuo kun metsätöistä tultuaan söi makkarapottuja.

  ”Sama kuin ois katsonut ikkunasta pihalle”….

  Tolopainen

  Kun on nuorena opiskellut, ei ole tarvinnut haalareita koskaan laittaa päälle töihin lähtiessä, eikä kynää raskaampaa työvälinettä kanniskella. Nykyisin voi valita sään,  koska lähtee metsätöhin. Tuolla on kaapissa  muutama täysi pullo Renault konjakkia, että kyllä sisälläkin voi töitä tehdä, lasitöitä nimittäin, ei työt ihan heti lopu.

  tamperelainen tamperelainen

  Hankintahakkuu on mukava liikuntaharrastus,kun maa jäässä,5cm lunta(että pölli kulkee raahatessa).Kyllä meni tänäkin vuonna vaikeaksi Pirkanmaallakin tammikuussa,kun lunta oli 40cm ja joka puusta tuli kuorma lunta niskaan

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 47)