Keskustelut Metsänhoito Harvennukset ja hirvet syövät kasvua

 • Tämä aihe sisältää 384 vastausta, 35 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten VisakalloVisakallo toimesta.
Esillä 4 vastausta, 381 - 384 (kaikkiaan 384)
 • Harvennukset ja hirvet syövät kasvua

  Sen omin silmin olen havainnut että harvennukset syö kasvua.  Mutta sitä että hirvien syöminen näkyisi puuston kasvussa on kyllä enemmänkin huuhaata, kyllä se on mitätöntä hiilenkiertoon suhteutettuna.  Saman tasoinen mutta paljon todempi on kun sanoiksi asettaa, taimikon ja nuoren metsän harvennukset, taimikonhoidot, vähentävät kasvua ja nopeuttavat hiilenkiertoa.  Se on tosi mutta sillä on paaaljon suurempi vaikutus kuin hirvien syömällä puuuvaraston vähenemisellä, hiilen sidonnan pienemisenä…..  molemmat kuin kuin itikan pieru saharassa.  Varmasti metsäasiantuntijat osaavat sen, noiden, vaikutuksen uskottavasti laskea.  Mutta tuo raivaussaha se se on paha kone että menetelmä hiilen sidontaa ajatellen.

   

 • Gla Gla

  ”Tuntuu vähän oudolta, että 620 000 metsänomistajaa ei saa muutamaa kymmentätuhatta hirveä nurin.”

  Ei ollenkaan. Ei metsänomistus tarkoita kiinnostusta metsästykseen. Ja kun matkaa palstalle on yli tunti, tulee monille jo siinä kipuraja vastaan.

  Eihän kauriitakaan saada nurin, vaikka on ns. vapaata riistää. Seuraan kuuluvat todennäköisesti ampuu 95% saaliista. Muiden potentiaali on olematon. Keitä metsästys tuossa mittakaavassa kiinnostaa, ovat seuratoiminnassa jo mukana.

  Montako yli 10 ha omistajaa on enintään puolen tunnin ajomatkan päässä metsästysseuran tukikohdasta?

  Nostokoukku

  Montakohan hirvenmetsästäjää on puolen tunnin ajomatkan päässä metsästysmailta? Eikö hirvenmetsästys pitäisi ymmärtää metsänomistajien parissa taimikonhoidoksi? Auttaisiko yhtään se, jos siitä saisi Kemeran kautta avustusta, vaikkapa saman verran hehtaarilta kuin varhaisperkauksesta? Ainakin metsästys on yhtä työlästä kuin varhaisperkaus.

  suorittava porras suorittava porras

  Nostokoukku! Älä älä sotke enää kemeraa tähän soppaan enempää ,kun sitä on tähän asti sotkettu! Sillähän ne hirvet on kasvatettu vuoteen 2015 asti ,johon mennessä varhaisperkaus ei olut vielä tuen piirissä. Tuota aiemmin ”oikea” aika raivata taimikoita oli vasta ,kun hommaan saatiin kemeraa. Jos toimenpiteen ajoitus venähti tästäkin , liikkeelle lähdettiin vasta kohteen tultua energistuen piiriin. Tämän jälkeen yleisesti ihmeteltiin ,mihin mänty oli kuviolta kadonnut. Kun palstalta löytyi hirven jäljet , oli löytynyt syyllinen nuoren metsän huonoon tilaan. Mitään muuta vaihtoehtoa ei ole edes pohdittu. Nyt ”nautitaan” tuloksista täysin siemauksin.

  Niin… olen hieman mainostanut ,että yhtiöiden taimikoista pidetään hyvää huolta ja hakkuussa palstoilta löytyy muutakin ,kun terveisiä. Hirvivahingotkin ovat minimaalisia , mutta käytössä ei olekaan kemeraa.

  Visakallo Visakallo

  Nostokoukku: ”Ainakin metsästys on yhtä työlästä kuin varhaisperkaus.”

  Kyllä metsästys nyt sentään työläämpää ja kalliimpaa on varhaisperkaukseen verrattuna, kun lasketaan kaikki metsästyksen työvaiheet mukaan. Toki harrastuksen ja työn vertaaminen on hieman haasteellista. Olen aina ollut metsästyksen kannattaja, ja arvostan suuresti siinä tehtyä työtä. Tämän takia toivonkin, ettei sorkkaelukoiden kanta pääsisi kasvamaan ja aiheuttamaan harveneville ja harmaantuville metsästäjille enää lisärasitusta.

Esillä 4 vastausta, 381 - 384 (kaikkiaan 384)