Keskustelut Metsänhoito Havupuun kasvatus ilman harvennuksia

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 50)
  • jees h-valta

    Tuskin on meidän murhe eikä me kuitenkaan sitä pystytä estämäänkään vaikka tulisikin. Kuten ei jääkauttakaaan. Mitään takuuta ei ole kumpaan suuntaan lähdetään.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Totta. Kyllä turpeen käytön osaaminen tulisi säilyttää jos täällä tulee vilu.

    Kumikettu

    Mukavaahan metsiä on harvennella, rahaakin saa jo ennen loppulitviikkiä. Ensin motörsahalla ja sitten motolla, hakkuolosuhteet on hyödynnettävä silloin, kun ne ilmenevät. Kesälläkin voi saada metsän harvemmaksi monin paikoin. Menetelmiä kehitetään päät punaisina.

    Eikös tästä kuusiaitamallista kasva muunlaista puuta kuin ympyräistä, kun katkaisujälkeä tutkitaan? Laatuhaittaa, tarkoitan.

     

    Visakallo Visakallo

    Miksi kuusikkoa pitää mennä harventamaan roudattoman ja märän talven aikana, kun piteneviä kuivia kesiäkin on käytössä?

    jees h-valta

    No sanoppa se Visa, kyllä, aivan samaa mieltä. Minullakin kuiva, kova mäki vartoaa harvennusta vaikka kesällä on kuin betonilla kävelisi. Mutta kun ei hyväksytä kun Metsään.fi:ssä on talvikohteeksi mainittu.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kyllä yhtiö hakkaa kesällä talvikohteet, jos antaa luvan, mutta silloin saattaa joutua ottamaan suuremman omavastuun korjuujälkien suhteen. Kesällä alkukesä on periaatteessa lintujen pesimäaikana hieman haitallinen. Muuten olette oikeassa, kesä voi olla monesti parasta korjuuaikaa. Myös suometsissä. Juurikäävän torjunta vaan pitää tehdä huolella havumetsien kesähakkuissa.

    Jätkä

    Tuo Anttoon mainostama kuusiaitamalli on ollut käytössä Keski-Euroopassa jo useammankin vuosikymmenen ajan. (Ei joka paikassa)

    Sydeemi, jossa puut istutetaan riveihin, metrin välein ja riviväli on viisi metriä, on : Halvempi perustaa, Halvempi hoitaa taimikkona, Edullisempi harventaa = joka toinen rivi pois. Ja Helppo uudishakata ja viljellä uusi sukupolvi.

    Noin ne siellä hoitavat kuusikoitaan, mitä nyt vähän kirjanpainajat vaivaavat.

    Metsät hivelevät silmää, kun puut ovat siisteissä riveissä.

    Gla Gla

    Metsään.fi ei määrittele minulla käsittelytapaa tai aikaa. Kauppakirjaan merkitään, että kohde on korjattavissa talvella tai kuivan kauden aikana kesällä. Ostaja päättää, kumpi sopii logistiikkaan paremmin. Kesäkorjuussa tulee myyjälle kuluja kantokäsittelystä.

    jees h-valta

    Gla, en tiedä miten sinä tarjouspyynnöt teet mutta minun ei tarvitsekkaan laittaa sinne kuin kuvioiden numerot joille toivon tarjousta. Tottakait he katsovat silloin korjattavuuden ja se saattaa jopa vaikuttaa hintaankin. Paikanpäällä tuollaisista sitten voidaan tietysti vääntää mutta aika vähän sillä on ainakin oman kokemuksen mukaan toteutumaan merkitystä. Eikä tietysti talvikorjuusta muuta ole kuin hyötyä mutta monessa kohteessa valinnan varaa kyllä olisi.

    Gla Gla

    Onko systeemi siis se, että metsään.fi-järjestelmässä rastitetaan kuviot, joille tarjousta pyydetään ja sen jälkeen homma on ostajien vallassa? Tunnetustihan tiedot on tuolla muutenkin mitä sattuu.

    Kun näen, että minulla on savipohjainen kuvio, joka on kuivana asfaltin veroinen alusta, tottahan ilmoitan tarjouspyynnössä kohteen olevan korjattavissa kesällä kuivana kautena ja lisäksi talvella. Miksi jättäisin tuollaisen maininnan pois? Oletusarvohan on, että talvikohdetta ei kesällä voi korjata eli rajaisin ostajalta yhden mahdollisuuden pois. Sehän on vain omaan jalkaan sahaamista.

    Toki ostaja päättää, näkeekö siinä itselleen lisäarvoa.

     

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 50)