Keskustelut Metsänhoito Havupuun kasvatus ilman harvennuksia

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 50)
 • Ammatti Raivooja

  ”1200 kpl/ha on kuusen taimilla lakiraja.” Tästä asiasta löytyy runkolukäyrä mikä on alin hyväksytty runkoluku hehtaarilla. Etelä-Suomessa 1200 jäävää kuusta on tuen myöntämisen puolesta vasta 6-8metrin pituudessa. Esim. Varhaisperkaustukea 1200 kuusta hehtaarilla ei saa.

  Puuki

  Siksi pitääkin olla luontaisia taimia lisäksi jotta onnistuu.  1300 kpl/ha on täydennysraja ja 1200 kpl/ha lakiraja.

  Ammatti Raivooja

  Vastaa puuki 400e kuluja ja 230e tukea, paljon menee pääomaveroa valtiolle?

  Ammatti Raivooja

  Ihan niinkuin tällästä ei olisi Suomessa huomattu, että ahaa 1200 kuusta ni ei kannatakaan harventaa. Niinku kuka uskoo oikeasti tälläne asia olisi jäänyt vuosisadassa huomaamatta, minä en ainakaan.

  A.Jalkanen

  120 euroa vähennystä menoissa – 69 maksua tuloissa = +51 euroa veronpalautusta normaalitilanteessa eli 30 % pääomaverokannalla. Jos taas on vähentämätöntä tappiota, ei voi vähentää menoja eikä mene veroa tulosta. Tällöin hoito maksaa 400 – 230 = 170.

  Tolopainen

  Eipä ole vielä koskaan pääomatulot menneet tappiolle. Eikä ole edes mahdollista vaikka ei möisi kalikkaakaan.

  A.Jalkanen

  Vähennettävää tappiota syntyy myös luovutuksista, esimerkiksi sijoitusasunnon myynnistä.

  Tolopainen

  Eikö se kannata myydä silloin kun on metsätuloja, joista voi vähentää tappiot. Niin minä tekisin.

  A.Jalkanen

  Joskus käy niin että ei voi optimoida.

  pihkatappi

  80 luvulla kuusitukin hinta oli parhaimmillaan ehkä 10% yli kuusikuidun hinnan, jolloin mahdollisimman suuri ainespuun tuottaminen oli taloudellisesti järkevin tavoite. Nyt näyttää kuusen tukki olevan halutuin tuote ja kuusikuidun tarve vain vähenee ja noiden hinnan ero on niin valtava että 80 luvulla ei sitä olisi uskonut kukaan. Eli ar:lle siitä 100 vuoden periodista oman muistin ajalta suunnitteluun vaikuttava pikku muutos, massapuun pakkotuottamisen lisäksi lainsäädäntö muutoinkin kiertoaika vaatimuksineen ja metsätalouden tuet, agraari ajan tasainen metsätulonsaanti, ryssän pelko yms ovat vaikuttaneet päätöksentekoon.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 50)