Keskustelut Tekniikka Helsingin hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 63)
 • Helsingin hiilinielu

  Merkitty: 

  Suomen 3 suurinta yksittäistä päästölähdettä taitaa olla  ssab raahe, helen helsinki ja neste porvoo. Mitä näille tulisi tehdä? Taitaa ainoastaan raahella olla selvät suunitelmat. Porvoo taitaa olla aika hissukseen. Ja helsinki jatkaa samaan malliin.  Taitaa sekä Soinivaara että Vapaavuori olla sitä mieltä että hiilikattilat ovat niin hyvät että jatketaan pössyttelyä hamaan tulevaisuuteen. Metropoli  on aina metropoli ja muut sammutelkoot tulet autoistaan ja valot taloistaan. Ei sovi metropoliin tuuli eikä ydinvoima.

 • Rane

  Ideaa joutuu ehkä vielä miettimään,ei nimittäin ole helppoa Bullillakaan.

  https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/6c9ada60-ce68-4751-8f2a-eb27641a6190

   

  Tolopainen

  Tuonnäköiset miehet eivät koskaan pääse  rasittamaan eläkejärjestelmäämme.

  Japine56

  Kyllä Aasiaan ja Aasiasta lennetään. Asun sellaisessa paikassa Itä-Suomessa mistä Aasian koneita menee yli usein, joskus jonossa, näkyy flightradarilla. Äänen kuulee, mutta ei haittaa, lentokorkeudet yleensä 40 000 jalkaa.

  Onko kaikki tarpeellisia matkoja? Päästöt.

  Tolopainen

  Suomi on sitoutunut kierrättämään puolet jätteistä tämän vuoden loppuun mennessä. Miten tuokin temppu tehdään, kun puuttuu infra ja laitokset. Poliitikot ovat valmiita tekemään kaikenlaisia sopimuksia, mutta jonkun muun pitäisi ne saattaa käytäntöön.

  MJO

  Onko tolopainen jätteenkierrätys ylivoimainen tehtävä?

  https://www.syke.fi/fi-FI/Ajankohtaista/Kotitalouksien_tuottamasta_jatemaarasta_(48791)

  Visakallo Visakallo

  Fortum lisää Saksassa hiilivoimaa. Joutuvatko suomalaiset tästä maksumiehiksi?

  Fortumin Uniper sai tahtonsa läpi – yhtiön kiistelty uusi kivihiilivoimala käynnistyy ja ruskohiiliyksikkökin pyörii vuoteen 2034.
  Kauppalehti

  Tolopainen

  Fortumin omistaman Yberin uusi hiilivoimala tuottaa hiilidioksidia lähes saman verran kuin koko Suomen henkilöautoliikenne. Näin meidän valtiollinen yhtiömme osti suomalaisilta ryöstetyillä rahoilla itselleen oikeuden saastuttaa ilmaa Euroopassa. Miten valtionyhtiön tyhmiä liiketoimia ei mitenkään pystytä estämään, vaikka ne ovat hallituksen omistjaohjausministerin  valvonnassa. Yhtiön pakkomielle ostaa saksalainen yber oli täysin käsittämätön. Ensin järjettömät miljardien haaskaukset Venäjälle ja sitten t konkkapesä piti hankkia Saksasta. Se on tätä kun rahankeräys Suomen sähkömarkkinoilta on tehty niin helpoksi monopolistille tuottajille. Miksi noita  miljardeja ei käytetä ilmaston suojeluun Suomessa tai vanhustennhoitoon. Valtionyhtiöt ovat haaskanneet suomalaisten rahoja ulkomaille epäonnistuneisiin liiketoimiinsa enemmän kuin meni sotakorvauksiin.

  pitkät neulaset pitkät neulaset

  Tutkivaa journalismia pitää toivoa asian tiimoilta.

  Rahaahan Saksassa on omasta takaa.

  Onko ala tulevaisuudessa niin tappiin verotettu ,ettei toiminta tule olemaan missään olosuhteissa kannattavaa?

  Outokumpu osti ruostumattoman teräksen valmistuksen sanktioineen.

  Ilmakehää … ja nyt Fortum?

  Matematiikka on saksalaisilla veressä. Turha kuvitella siinä heille pärjäävän sillä alueella.

  Puuki

  Forttumilla oli niin paljon rahaa, että eivät tainneet tietää mihin sitä käyttäisi.  Sama voi tosiaan toistua kuin umts -kaupoissa aiemmin.  Mutta kyllä se siitä, kun Harakka muuttaa autoliikenteen Suomessa hiilettömäksi, niin sehän kompensoi yhden hiilivoimalan päästöt.

  Matematiikka ja laskentataidot ei ole olleet viime aikoina päättäjien vahva laji. ”Hei me tienataan tällä” ei ollut sekään loistava idea aikoinaan, paitsi jos ko. henkilö tarkoitti vain omaa pörssiään.

  Aimo Jortikka

  Eihän Fortum maksanut noista Saksan 70- luvulla rakennetuista hiilivoimaloista mitään, tiesi jo ostaessaan että ne suljetaan. Nyt sai luvan  pyörittää niitä vielä  15 vuotta. Uniperilla on paljon muutakin voimaa, vesivoimaa Saksassa, ydinvoimaloita Ruotsissa, venäjällä maan suurimmat maakaasuvoimalat. Sai halvalla tuon uniperin kun kukaan muu ei halunnut noita hiilivoimaloita, mutta eihän niistä tarvinnut mitään sitten maksaakaan.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 63)