Keskustelut Tekniikka Helsingin hiilinielu

Esillä 3 vastausta, 61 - 63 (kaikkiaan 63)
 • Helsingin hiilinielu

  Merkitty: 

  Suomen 3 suurinta yksittäistä päästölähdettä taitaa olla  ssab raahe, helen helsinki ja neste porvoo. Mitä näille tulisi tehdä? Taitaa ainoastaan raahella olla selvät suunitelmat. Porvoo taitaa olla aika hissukseen. Ja helsinki jatkaa samaan malliin.  Taitaa sekä Soinivaara että Vapaavuori olla sitä mieltä että hiilikattilat ovat niin hyvät että jatketaan pössyttelyä hamaan tulevaisuuteen. Metropoli  on aina metropoli ja muut sammutelkoot tulet autoistaan ja valot taloistaan. Ei sovi metropoliin tuuli eikä ydinvoima.

 • Planter Planter

  Onkos tuo matka nyt niin pitkä. Nordstream kaasuputkea lasketaan mereen 1200 km, halkaisijaltaan 1,4 m rööriä.  Helsinki-Porvoo väli on 40 km, jos siihen välille laskisi mereen samankokoisen putken, niin se olisi helppo nakki ja halpa kuin tarjousnakki. Merenpohjassa on talvipakkasillakin +4 astetta lämmintä, joten ei vaadi ihmeellistä eristystä verrattuna siihen, että se mitoitettaisiin maanpäällä -20 asteeseen.

  Eikä olisi pitkä vaikka jatkaisi Loviisaan asti.

   

  Tolopainen

  Kilpilahdesta Mellunmäkeen on 28,4km, eikö se ole Helsinkiä. Ei kai sitä lämpöä tarvitse eduskuntatalolle asti vetää runkoputkella. Lämpöputken korjaus on paljon helpompaa kun se on maalla kuin merenpohjassa.

  mettämiäs

  Urheilugaalassa Helsingin kaupungin edustajat kovasti kehuivat, miten kaupungissa puhalletaan yhteen hiileen…

Esillä 3 vastausta, 61 - 63 (kaikkiaan 63)