Keskustelut Harrastukset Hirrenveisto

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 76)
 • Hirrenveisto

  Merkitty: 

  Moniko palstalainen harrastaa hirsitöitä ja mitä on tullut rakenneltua?

   

 • Mettämakuri

  Kyllähän liimahirsitaloissa taitaa olla kaikissa koneellinen ilmanvaihto? Edellytetään rakennusluvassa.

  Tekikö visakallo kesämökin haapapuusta?

  Visakallo Visakallo

  Kyllä vain!

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kiitos Jätkä. Joskus aiemmin kyselin, kannattaako paksummassa eristetyssä hirsi + eriste + paneeli -rakenteessa hirsi laittaa ulkopuolelle vai sisäpuolelle. Esimerkiksi Sunhouse tarjoaa kumpaakin vaihtoehtoa, riippuen sisustustarpeista ja ehkä siitäkin onko rakennus talviasuttava vai perinteinen kesämökki. Itse ajattelisin että pomminvarma ratkaisu olisi se, jossa hirsi on sisäpuolella kosteutta tasaamassa.

  Puurtaja

  Kyllä painovoimasen ilmanvaihdon voi tehä nykyäänkin. Voi toki vaatia kunnolliset suunnitelmat/lisäselvitykset paikasta riippuen.

  Jätkä

  Anneli. Lapualla on ”Hirsitalonrakentaja”, joka tekee kaksinkertaisen höylähirsi mökin, jonka eristepaksuuden voi itse valita.

  Selluvilla puhalletaan puuvalmiin seinän sisään. Nuo eristetyt seinät ovat siis ulkoseiniä.

  Vaikuttaa melko pitkälle suunnitellulta rakenteelta.

  Normaalikokoisen talon rannuskustannuksissa itse talon runko muodostaa vain pikkuosan lopputuotteen hinnasta.

  Rukopiikki

  Ei ne suunnitelmat tarvi sen kunnollisempia olla painovoimaisellekaan. Koko ajanhan niitä yleisesti tehdään.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kiitos tiedoista. Oma mahdollinen rakennusprojektini tulee varmaan toteutumaan lamellihirrestä ilman lisäeristeitä, pääasiassa lämpimämmän puolen vuoden käyttöön.

  metsänkasvattaja

  liimattu  lamellihirsi  vaatii  kyllä  koneellisen ilmanvaihdon . liimasauma estää  henkittävyyden  ja  niitä  on  hirressä  useampia  kerroksia

  Jovain

  Haapa on hyvä hirsirakentamisen materiaali, on muodokasta puuta ja on helppo työstää. On muodoiltaan kuhmuraisen männyn tai kelon luokkaa ja on niiden jälkeen tai ohella parasta mitä hirsirakentamisessa voi käyttää. Aito vuoltu hirsi soveltuu myös sisäseinään ja erityisesti haapa muodostaa patinan, johon Visakallo viittaa. Ei tarvita suoja-aineita (myrkkyjä) ja ei mitään muutakaan. Tulee luomuna ja ihan itsestään.

   

   

   

   

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  metsänkasvattaja saattaa olla oikeilla jäljillä. Hirsirakenteisessa kesäasunnossa riittänee kuitenkin kevyt ratkaisu. Esimerkiksi korvausilmaventtiilit, liesituuletin, saunan pesuhuoneesta koneellinen tuuletus ulos.

  http://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/169071/Opinnäytetyö_Hirsitalojen%20ilmanvaihto_TanjaRusila_TRY15S1.pdf?sequence=2&isAllowed=y

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 76)