Keskustelut Metsänhoito ”HIRVET HOTKIVAT HIILINIELUA”

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 152)
 • ”HIRVET HOTKIVAT HIILINIELUA”

  Kyseinen artikkeli julkaistu metsälehdessä 25.3.2021, mutta kommentointi on jäänyt vähäiseksi. Erikoisesti hirvipolitiikan vaikutus metsien hiilinieluun ja ilmaston lämpenemiseen, sekä myös luontokatoon talousmetsissä, kaipaisi uusia ajatuksia.

  Artikkelin julkaisusta on aikaa yli 8 kk, mutta uutisoinnin sisältö on juuri nyt ajankohtainen. Tuore ympäristöministeri Emma Kari TV-keskustelussa painottaa ilmastokriisin ja luontokriisin torjunnan tärkeyttä. Hänen mukaan esimerkiksi luontokriisin (luontokadon) ratkaiseminen on kokonaan meidän omissa käsissämme. Se ratkeaisi EU:ta myötäillen 30%:n suojelulla vanhoista metsistä alkaen.

  Ainakin minusta tuntuu siltä, että ikääntyneet hirvestystä harrastavat ”jäärät” EU:n ilmastopaneelissa eivät halua vähentää hirvikantojaan ja metsästysmahdollisuuksiaan niin vähäisiksi, että myös lehtipuilla ja männyllä olisi paremmat onnistumisen mahdollisuudet metsiä uudistettaessa.  Sehän olisi selvä vaihtoehto tuollaisille ylisuurille suojelupinta-aloille. Koivumetsät kestäisivät paremmin terveinä ilmaston lämmetessä.

   

   

 • arto arto

  Meillä monella seuralla juoksee vielä monta hirveä. Tyky päivä oli eräs seura kerto 8 olevan saamata. Viikolopulla kotipaikalla ei näkynyt kuin suden jälkiä. 6 laumassa liikkuneet. 60 km teitä ajelin ei näkynyt sorkka eläinten jälkiä.

  Visakallo Visakallo

  Mikähän niissä susissakin mahtaa olla, kun välillä ne ovat syöneet hirvet, ja taas toisella kertaa niillä ei olekaan merkitystä hirvikantaan.

  Planter Planter

  ”Keski-Suomessa lupien käyttöaste on 65..”

  Eli on aivan oikea päätös ripustaa Vesterinen munistaan Keski-Suomen korkeimpaan näreeseen. Montako prosenttia vaikutti?

  https://www.sisasuomenlehti.fi/paakirjoitus-mielipide/4317427

  suorittava porras suorittava porras

  Osoittaa vain ,että Vesterinen oli kartalla ja Planter ei.

  Paikkakunnallani puuttuu kaadettavaksi suunnitellusta määrästä 4 aikuista ja 17 vasaa. Tämän jälkeen olisi vielä 19 pyyntilupaa lupapankissa. Sen ovi ei aukea ,jos seura ei ole kaatanut vasakiintiötään.

  Kuten riistaneuvoston puheenjohtajisto epäili , vasoja on arvioitua vähemmän. Niitä pitäisi kuitenkin liikkua metsässä vielä metsästyksen jälkeenkin 25-30% jäävästä kannasta. Nyt nuo prosentit eivät toteudu.

  arto arto

  Visalle karhu syö vasat ja ihmiset ampuu loput. Kyllä ne vähenee.

  jees h-valta

  Olen edelleen ja tulen aina olemaan sitä mieltä että pedot hoitavat sorkkaeläinten kannan oikeaan tasoon kunhan niiden annetaan rauhassa sitä tehdä. Ja metsästäjät vähentävät samaa tahtia eli vakautetaan kanta oikeaksi ja luonnonmukaiseksi.

  suorittava porras suorittava porras

  Pitkään saa Jesse odotella tuloksia. Hukka saa tuskin 2%:n lovea hirvikantaan vuositasolla. Hirvet lisääntyy kuitenkin 40-50% vuodessa.

  Ola_Pallonivel

  On se kumma homma, ku toiset ajelee kymmeniä kilometrejä näkemättä mitään. Minä sahailin viikonloppuna reippaassa pakkasessa tuulenkaatoja, niin melkein selän takana oli käyneet elukat kääntymässä. Oisko emo ja vasa, parit jäljet kuitenkin. Ei pelkää pärinää eikä ihmistä ainakaan nuo hirvet. Seuraavalla kerralla kivitän, kun vastaan tulevat.

   

  Visakallo Visakallo

  Lähes päivittäinhän niitä hirviä täälläkin näkee, vaikka alueen porukalla alkaa olla luvat käytetty. Eipä todellakaan lopu hirvet Suomesta. Sitä ei tarvitse kenenkään pelätä. Nytkin jääväksi kannaksi on arvioitu keskimäärin yli 300 hirveä / kunta, eli joka kylän taimikoihin  jää runsaasti ruokailijoita.

  Gla Gla

  Minäkin toppuuttelen Jessen puheita. Sellaista susikantaa ei tämä yhteiskunta siedä, että hirvieläinkannat sen avulla pysyisi kurissa. On myös ihan biologian perusasioita, että saaliseläimiä pitää olla runsaasti, jotta pedot voisi hyvin.

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 152)