Keskustelut Metsänhoito ”HIRVET HOTKIVAT HIILINIELUA”

Esillä 2 vastausta, 151 - 152 (kaikkiaan 152)
 • ”HIRVET HOTKIVAT HIILINIELUA”

  Kyseinen artikkeli julkaistu metsälehdessä 25.3.2021, mutta kommentointi on jäänyt vähäiseksi. Erikoisesti hirvipolitiikan vaikutus metsien hiilinieluun ja ilmaston lämpenemiseen, sekä myös luontokatoon talousmetsissä, kaipaisi uusia ajatuksia.

  Artikkelin julkaisusta on aikaa yli 8 kk, mutta uutisoinnin sisältö on juuri nyt ajankohtainen. Tuore ympäristöministeri Emma Kari TV-keskustelussa painottaa ilmastokriisin ja luontokriisin torjunnan tärkeyttä. Hänen mukaan esimerkiksi luontokriisin (luontokadon) ratkaiseminen on kokonaan meidän omissa käsissämme. Se ratkeaisi EU:ta myötäillen 30%:n suojelulla vanhoista metsistä alkaen.

  Ainakin minusta tuntuu siltä, että ikääntyneet hirvestystä harrastavat ”jäärät” EU:n ilmastopaneelissa eivät halua vähentää hirvikantojaan ja metsästysmahdollisuuksiaan niin vähäisiksi, että myös lehtipuilla ja männyllä olisi paremmat onnistumisen mahdollisuudet metsiä uudistettaessa.  Sehän olisi selvä vaihtoehto tuollaisille ylisuurille suojelupinta-aloille. Koivumetsät kestäisivät paremmin terveinä ilmaston lämmetessä.

   

   

 • Visakallo Visakallo

  Keski-Suomen metsät erovat näköjään huomattavasti näistä Päijät-Hämeen metsistä. Keski-Suomessa kun hirvivahingot tulevat vain hoitamattomiin taimikoihin, kun taas täällä Päijät-Hämeessä se tulevat vain hoidettuihin taimikoihin.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Ratkaisu on helppo: jätä Visakallo taimikkosi hoitamatta niin hirvituhot loppuvat?

Esillä 2 vastausta, 151 - 152 (kaikkiaan 152)