Keskustelut Metsänhoito Hirvikannan säätely metsänomistajille

Esillä 10 vastausta, 281 - 290 (kaikkiaan 300)
 • Hirvikannan säätely metsänomistajille

  Merkitty: 

  Eläkkeellä olevat lukelaiset (metla) dosentti heikki smolander ja professori pekka niemelä kirjoittivat maaseudun tulevaisuudessa (22.01.2018):

  ”…On aika päättää, ovatko metsästäjien ja hirvikoiraharrastajien intressit painavampia kuin metsänomistajien ja autoilijoiden ja näiden kautta koko yhteiskunnan…”

  Tässä ovat vastakkain metsästäjät (100000= satatuhatta) sekundasusiharrastuksineen, metsänomistajat (740000=seitsemänsataaneljäkymmentätuhatta, joista 40000, rapia 5 prosenttia metsästää sorkkaeläimiä), autoilijat (muutamia miljoonia) ja koko yhteiskunta (nafti kuusi miljoonaa).

  ”…Luken ilmastomuutokseen sopeutumista käsittelevässä raportissa (Sopeutumisen tila 2017, Luonnonvara- ja biotalouden tutkimus 18/2017) hirvivahinkojen arviona käytetään vuoden 2013 maksettuja 800000 euron hirvivahinkokorvauksia. Tämän mukaan yksi hirvi aiheuttaa metsissä vain noin kymmenen euron vahingon…”

  Edelleen: ”…Luonnonvarakeskuksen (Luke) professori Antti Juutinen ja erikoistutkija Jani Pellikka ovat uutisoineet näyttävästi arvioita metsästyksen yhteiskunnallisesta hyödyistä tämän lehden tiedesivuilla (MT 18.9.2017)…  …Myös jotkin artikkelin arviot hirvestyksen hyödyistä ovat mielenkiintoisia. Juutinen ja Pellikka hyödynsivät liikenneviraston soveltamia hirvionnettomuuksien korvausarvoja, kun he laskivat hirvenkaatojen synnyttämän säästön eteläsuomalaisella hirvitalousalueella. Yhden vuoden esimerkkilaskelma osoittaa, että hirvijahdit säästivät laskennallisesti noin 350000 euroa. Suomessa hirvitalousalueita on 58…”

 • jees h-valta

  Sitäpä tässä myös on tehty. Sellainen aika iso hieskoivikko nyt myös ensiharvennukseen. Toki kumma olo kun mäntyä sinne on kattavasti tullut istutettua. Ei se tässä vaiheessa vielä isoin tappio ole mutta tästä eteenpäin kyllä. Jossain kohtaa aika nopea uudistus ja toivoa siihen mennessä että karjankasvatuspakko olisi jo poistunut.

  Gla Gla

  Ministeri Leppä jyrähti: ”Se [tavoitteen mukainen hirvikanta] pitää saavuttaa. Tämä ei ole leikkipuhetta.”

  Aprillipäivä on vasta ensi viikolla.

  jees h-valta

  Leppä kuten MTK:in kovasti muka profiiliaan nostanut. Mutta jos se jää vain näiksi ”jyrähdyksiksi” kuten iät ajat taaksepäin on ollut ei vakuuta. Jotain konkretismia peliin niin ministeri kuin MTK:kin. Uhalla saadaan tulosta. Jos Riistakeskukselle pistetään vaihtoehdoksi vaikkapa esim. helikopterista tehty tihentymien hävitys alkaa varmasti jahti maittaa. Senverran persoja siellä metsästysporukoissa lihan perään ollaan.

  mulle

  Hirvet voisi taas kerätä takaisin tarhoihin,kuten aikoinaan on tehtykin.

  Jees kyllä h mieskin tietänee historiaa.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  3,5 tuhatta hehtaaria kohden voi olla jossain liikaa jos alueella ei ole taimikoita niin paljon.

  mulle: korjaa kieliasu!

  mulle

  Asia tietoa vain kerron asua säädän.

  https://yle.fi/uutiset/3-8464479

  Metsuri motokuski

  Ensi syksyn hirvilupien ja vhp lupien anominen alkaa olemaan käsillä. Luvat on anottava 30.4. mennessä. Monessa seurassa lasketaan verostussuunnitelmilla oman alueen hirvikannan kokoa ja ensi syksyn verotusta. Nyt kannattaisi metsänomistajien ottaa yhteyttä paikallisiin metsähoitoyhdistyksiin että laittaisivat paimenkirjeen riistahoitoyhdistyksiin mieleisen hirvikannan saamiseksi. Ainakin Mhy Keski-Suomi oli laittanut kirjeen meidän rhy:een ja se huomioitiin kyllä verotussuunnitelmassa.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  mullen linkittämä uutinen on vuodelta 2015. Metsänomistaja Mynämäeltä sanoo: ”Kaksi tuhannella hehtaarilla tai vähemmän olisi sopiva määrä”.

  Perko

  Riittää kaksi Korkeasaareen ja  kolme  Ähtäriin.  Jos joku keksii syyn pitää hirviä metsässään niin hankkikoon ja aidatkoon. Sama koskee ministeriäkin.  On  seonnut käsitteet tuotannolliset- ja luonnoneläimet.

  Metsuri motokuski

  Kumpikohan täällä on ensiksi ollut perko vai hirvet. Voitaisiin pohtia kuka sinne korkeasaareen ja ähtäriin pitäisi siirtää. Molemmille kyllä tilaa löytyy.

Esillä 10 vastausta, 281 - 290 (kaikkiaan 300)