Keskustelut Metsänhoito Hirvikapina kytee – riittääkö harras pyyntö?

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 84)
 • Hirvikapina kytee – riittääkö harras pyyntö?

  Tuolla otsikolla kirjoittaa täysin yllättäen maaseudun tulevaisuuden toimittaja.

  Toimittaja siteeraa Matti Kärkkäistä, joka on puhunut Teuvalla hirvituhoseminaarissa: ”…Meidät on houkuteltu uskomaan, että hirvivahinko on se, mikä näkyy taimikossa. Näin ei ole, vaan suurin talousvaikutus tulee siitä, että hirvituhojen välttämiseksi istutetaan kuusentaimet lahon kuusikon tilalle. 30 vuoden kuluessa uusi puusto saa saman maannousemalahon. Kuusikoita on jouduttu istuttamaan aivan liian karuille maille. Sadan vuoden kuluttua joudutaan myymään puusto kuitupuuna kuitupuun hinnalla…”

  Sekä kuusenjuurikääviköitä uudelleen kuusenjuurikääviköiksi että kuivia kankaita kuuselle on kumpiakin istutettu miljoona (1000000) hehtaaria (15 vuoden uudistusalat). Tilanne on täysin kestämätön. Uusin tutkimustieto kertoo, että jokainen hirvi tuhoaa vuodessa 2,5 hehtaaria taimikoita (satatuhatta hirveä tuhoaa 250000 hehtaaria, enemmän kuin vuodessa uudistetaan). Aarin sieltä, toisen täältä, jostakin vain muutamia kymmeniä neliöitä, jostakin hehtaarin.

  Toimittajan loppusanat hirvenmetsästyksenharrastajille (niille holtittomille): …Mutta muistattehan, että maanomistajille hirvikannan koko on hirveän tärkeä. Jos se on pielessä, ei mene kauan kun on piru merrassa…

 • Jätkä

  Otsikon voisi jo muuttaa: Hirvinapina. Sillä aiheella on tukehdutettu keskustelupalsta aika pitkälle.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Muistatko jätkä sitä mhy-lain uudistusta edeltänyttä pitkällistä napinaa? Tämäkin jatkuu kunnes asioihin tulee selkeä korjausliike.

  Jätkä

  Kyllä pitäisi Napina saada mahtumaan yhdelle palstalle. Se että täällä Napisee – tuskin vie asiaa parempaan suuntaan.

  Voisi sanoa, että ne kaikki Napinat on Napistu jo tuhansia kertoja, eikä mitään ole tapahtunut. Tällä menolla ei tapahdukkaan. Meni miten meni, koskaan kaikki eivät ole tyytyväisiä.

  Myönnän, että hirvieläin juttu on ristiriitaisessa tilanteessa, mutta enemmän saisi tulosta uimalla poliittisten päättäjien liiveihin ja painostamalla omia kansanedustajia aiheesta.

  Planter Planter

  Kaikki eivät ole kuin Jätkä, rauhallisia kuin viilipytty, joka ei hermostu koskaan, eikä mistään.

  Hirviasiassa on pahoja epäkohtia, siksi se painaa monen mieltä ja pitää päästä purkamaan tuntojaan ja joskus voi kiehahtaa ylikin. Toki ”omia” kansanedustajia ja MTK:ta (Metsästäjien TukiKeskus) on painostettu tekemään korjausta. Maa-ja metsätalousministerikin on jo sanonut, ettei hirviä saa olla liikaa. Eiköhän ne sitten ymmärrä vähentyä, kun ministeri käskee.

  Planter Planter

  Suurin palstan valtaaja on autokeskustelu (5000 kommenttia). Aika  kummallista, kun siinä on täysi valinnanvapaus. Kuka vaan voi ostaa mieleisensä auton ja vaikka kuinka monta, ei tarvitse anoa autonostolupaa. Kaikkien pitäisi olla tyytyväisiä?

  Ymmärtäisin keskustelut jos autoja vainoaisi joku elukka, jota käsiteltäisiin kuin hirviä. Ajatellaan esimerkkinä, että rotat söisivät Jätkän autosta renkaat joka vuosi. Et saisi kuitenkaan tappaa rottia, vaan se pitäisi tehdä rotanmetsästysseuran kautta ja vaatimuksena, että rotanmetsästysseuralla on rotantapposopimus vähintään tuhannen autoilijan kanssa, joiden tontit rajoittuvat toisiinsa. Sen jälkeen rottaseuran pitäisi anoa tappoluvat rotanhoitosuunnitelman tehneeltä rottakonsernilta.

  Lupia ei kuitenkaan myönnetä kuin muutama ja ne käytetään naapurin mersua vainoavien rottien ampumiseen.

  On kuitekin olemassa rottakorvaussysteemi. Teet vahinkoilmoituksen autokeskuksen vahinkotarkastajalle. Tarkastaja tulee ja toteaa, että renkaat on syöty vain yläpuolelta, alapuolet ovat kunnossa, kyllä niillä ajaa, kun alapuolet rengaskiehkurat ovat kunnossa. Saat 170€ tarkastusmaksun.

  Viilipytttymäinen rauhallisuus saattaisi rakoilla?

   

   

   

  jees h-valta

  Planterilta täyttä asiaa hauskalla mutta erittäin osuvalla vertauksella!

  Jätkä

  Autoilu on kyllä pysynyt suurinpiirtein yhdessä ketjussa, mistä pitää antaa kiitos puheenjohtaja Jeessille. Hänkään ei ole kiimastaan huolimatta avannut esin viittäkymmentä ketjua aiheesta, vaikka KO ketjun aukeaminen onkin täysin P..ceestä.

  Meillä on kyllä kaksi melko reipasliikkeistä kissaa, jotka pitävät varmasti rotat loitolla. Metsästäjät ovat paljon saamattomampia kuin meidän kotikissat, taikka sitten vaan ovat ottaneet viljelykannan, eli kasvattavat saalistaan.

  Kissat ovat niin tyhmiä, että listivät kyllä kaikki pahantekijät, jotka vain pystyvät.

  William Munny William Munny

  Jätkällä kunnon katin rontteja talos.Ei rupee jyrsijät hevostelee.

  Metsuri motokuski

  Onkohan jätkä syy kuitenkaan metsästäjissä ? Minusta metsästyksellä on aika moni eläinlaji tuhottu sukupuuttoon. Tiedät esimerkkejä itsekkin.

  Syy ja seuraus löytyy muulta ja aika usein sieltä omasta pesästä. Sieltä ne parhaat syylliset usein löytyy.

  Jätkä

  Eipä nuo kissat koko valtakunnan rotta – jyrsijäkantaa sukupuuttoon tapa, mutta kyllä niiden (jyrsijöiden) kannattaa hieman katsoa, miten ja milloin avoimesti tallustelevat.

  olen tarkkaillut joitakin lintujakin, kun ne pomppivat pihassa, vaikka kissa on aivan liikkumattomana jopa puolen metrin päässä, että kyllä ovat tyhmiä siivekkäitä.

  Jänistäkin kissa saatteli pihassa kerran aika vauhtia, mutta Jänkky oli nopeampi. En kuitenkaan usko, että jää pyörimään nurkkiin, sai se sen verran areän lähdön.

  Matokuureja pitää kissoille antaa kolme kertaa vuodessa, on tuo luomuravinto sen verran arveluttavaa.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 84)