Keskustelut Metsänomistus Hirvikuolemat

Esillä 3 vastausta, 21 - 23 (kaikkiaan 23)
 • Hirvikuolemat

  Taas uutisoidaan hirvien oudoista kuolemista. Muistanko oikein, että ehkä vuosi sitten epäiltiin hirven syöneen kauraa tai muuta viljaa ja sen seurauksena kuollut. Lopen tapaus taitaa kuitenkin olla kokonaan toisenlainen.

  http://yle.fi/uutiset/oudot_
  hirvikuolemat_
  kummastuttavat_jalleen_
  lopella/6411100

 • jees h-valta

  Tämä Köyliön suunta viimeinen hyvä esimerkki miten olematon asia vyörytetään tiedotusvälineiden avulla suhteettomiin. Nyt kun on mahdollisuus oikeasti havainnoida niin havainnot,kas kummaa, loppui siihen. Ja oikean laskennan tulos oli se yksi lauma joka oli tiedossa. Kaikki muu oli metsästäjien propakandaa.

  jees h-valta

  Artollekkin tiedoksi että silloin kun hirvet joltain alueelta loppuu häviävät sieltä sudetkin. Ne kun kulkevat myös ruuan perässä.
  Niitä syötäviä vain piisaa oheistuotteina kotvaseksi vielä ilman varsinaisia hirviäkin. Ne kun ovat kuitenkin aika moniruokaisia niin lähtöviivettä saattaa esiintyä. Mutta sinne lähtevät missä on hirviä. Se on varma. Jos ei niitä turhaan tapeta sitä ennen.

  Korpituvan Taneli

  Minä olen toki sitä mieltä ettei Suomen metsissä tarvittaisi hirviä eikä kyllä susiakaan.

  Realistina tiedän kuitenkin että hirviä pitää olla jonkun verran metsissämme, eikä pieni kanta sinänsä ole metsätaloudelle edes vaaraksi.

  Miten sitten tuohon pieneen ja tasaiseen kantaan päästäisiin?
  Ei ainakaan ampumalla vuoroin lehmät, vuoroin sonnit vähiin. Sillä saadaan vain kanta jatkuvaan heiluriliikkeeseen. Jossa vaihtelevat rauhoitus, ettei kokonaan kanta häviä ja taas tolkuttomat vahingot kun kanta popsahtaa liian suureksi.

  Olen esittänyt lukuisia kertoja että että hirvitiheys pitää määrittää niin ettei se missään ylitä talvella 2 / 1000 ha. Samalla se kuitenkin pitää yrittää saada mahdollisimman lisääntymiskykyiseksi. Lehmien ja sonnien suhteet oikeiksi, mitkä ne sitten ovatkin, ehkä tutkijat tietävät. Tämä takaa sen että sitä metsästettävääkin sitten kuitenkin on. Tässä systeemissä vasojen merkitys saaliseläiminä vain korostuisi.

  Tämä etiikka siitä että vasoja ei pidä ampua, mutta susille niitä kyllä voi syöttää, maistuu minun suussani etikalta.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 3 vastausta, 21 - 23 (kaikkiaan 23)