Keskustelut Metsänhoito Höttöä tukkia

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 110)
 • Höttöä tukkia

  Sanomalehti Kalevassa oli eilen mielenkiintoinen juttu kuusitukkien huonosta laadusta. Jospa pohjoisen tiukkasyinen puu nousisi uuteen arvostukseen.

  ”Suomalainen rakennuspuu heikkenee

  Yhä harvemmasta kuusitukista tehty sahatavara täyttää rakennuspuun lujuusvaatimukset. Syynä on puiden liian nopea kasvu, joka laskee puuaineksen tiheyttä. Asiantuntijan mukaan kehitys varjostaa jopa suomalaisen metsätalouden tulevaisuutta.

  – Metsänomistajan on taloudellisesti järkevämpää kasvattaa iso kasa huonoa puuta nopeasti kuin samankokoinen kasa parempaa puuta hitaammin, sanoo puututkija Henrik Heräjärvi Lukesta.

  – Laadun kannalta haitallisinta on nuoruusvaiheen nopea kasvu, Heräjärvi toteaa.

  Tutkijan mukaan nuorten puiden kasvua nopeuttavat erityisesti nuorten kuusikoiden pitäminen liian harvapuustoisina. Riittävän tiheässä kuuset kasvavat hitaammin, jolloin eritysesti huonolaatuinen nuorpuun osuus jää pieneksi. …………”

   

 • pihkatappi pihkatappi

  52 dm on normaali sorvipölkky ja 26 dm apumittana. Joskus noin 15 vuotta sitten sai tehdä hankintana sorvia pelkkiä 26dm tyviä, apteeraukseen hyvä pelivara. Näin siis Suolahden havusorvilla.

  jees h-valta

  Noh, enpä sitten virka mittään. Kyllä ne ehkä sitten saattoi sorviakin olla. Tuskin ne 5,2:ta pitempiä olivat. Pitääpä vaikka mitata (ja voisihan ne kuvatakkin). Oksaisia ne kyllä oli, tienvarresta.

  Visakallo Visakallo

  Nuo Jessen savotat tahtoo olla aika mielenkiintoisia. Moto on lähtenyt ja ilmeisesti suurin osa puistakin, mutta Jesse ei tiedä, minkä verran ja minkä pituista sorvia on tehty. Muistaakseni kertoi käyneensä työmaallakin useamman kerran. Mihin se Jesse sitä Metsäverkkoa oikein mahtaa käyttää?

  Pilke silmässä Pilke silmässä

  Lohjalle taitaa viedä Ml ne jees-hvallankin sorvitukit. Pituudet muistaakseni 58 ja 39.

  jees h-valta

  Ei niitä Visa vielä viety ole. Kyllä pitää jotain olla vielä juuri sorastetun tienkin kulkuun. Kyllä tulee komeaa tietä, tänään juuri alkoi lopullinen murskeen ajo ja kyllä on reilusti ajettu, ei sovi kyllä kitistä.

  pihkatappi pihkatappi

  Onko Jessellä hinnat kullekin puutavaralajille, vai runkohinta kauppa. Kait se vähän kiinnostaa metsänkasvatuksenkin kannalta, mitä puista tehdään ja mitä laatuvaatimuksia milläkin puutavaralajilla on.

  Apli

  Ennen oli joka kylällä kenttäsahuri, nyt jäljelle jääneillä monesti niin kovat hinnat et kannattaa ostaa valmista lankkua k-raudasta esim.  Paitsi jos haluaa jotain erikoistavaraa paljon esim leveitä lankkuja.

  Tolopainen

  Harjavallassa ajellaan metsiin sepeliä, on sitä aikoihin eletty noiden harrastusten kanssa.

  jees h-valta

  Oikein hyvä harrastus Toloppa! Ei sitten tarvii itkeä ettei leimikko kelpaa kun olosuhteet aina joskus mitä ovat. Tänätalvena olisi hakkuu vielä sujunutkin ehkä ilman tietä mutta poisajo ei. Kyllä investointia on kilvan kiitelty. Ja kun ammattilaiset tekee niin siitä saa hakea nyt puuta kesälläkin. Kestää ja varmasti.

  Tolopainen

  Kaikenlaista se puunhinnan lasku metsänomistajilla teettää ja metsänomistajan jättäminen puukaupan ulkopuolelle. Nuo puut olisi Valmetilla siirtyneet tienvarteen parissa päivässä.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 110)