Keskustelut Tekniikka Huono teräketju

Viewing 10 replies - 11 through 20 (of 41 total)
 • Huono teräketju

  Tagged: 

  Sattunut kohdalle jo toinen stihlin teräketju, jolla ei tee mitään.Teroituksen jälkeen pystyy sahaamaan muutaman leikon, jonka jälkeen se ei pysty mihinkään. Piissä näkyy ihan silmällä tylsyminen, aivan kuin olisi hienoon hiekkaan sahattu. Ilmeisesti liian pehmeä. Onkohan muilla tällaisia tapauksia ?

 • Berza

  Noin 400 kiintoa kuitua vuosittain sahaavana ja ainakin viisi ketjua loppuun käyttävänä ,uskallan olla 100 prosenttisesti eri mieltä. Neljäs 200 / 201 saha menossa. Stihlin Ketjuja äkkipäätä laskettuna lienee sadan luokkaa kulunut parin vuosikymmenen aikana.

  Pitäneekö Jesselle lähettää tämä viimeinen raakki, jotta tämä yhden ketjun mies uskoisi tämän vaivan

  jees h-valta

  Kyllä minulla jokunen kymmenen tuolta alhaalta löytyy, en tarvitse lisää. Kaikki ne on sahaamalla loppuun vietyjä enkä ole kyllä kaikkia taltioinut että paljon on mennyt metallin keräykseenkin. Yleensä ne pilataan hel…inmoisella viilausinnolla. Minä sahaan aina muutaman tankillisen ennen viilausta. Ja aina yritän sen tehdä mahdollisimman kevyellä kädellä. Tuppasi aikanaan tuolla omalla alalla että öljypolttimen suuttimia meni eniten aina omatoimikorjaajille. Muille ne menikin vain kahden vuoden välein kuten kuuluukin.

  Berza

  Edellisen vein liikkeeseen ja myös siellä tunnustettiin, että joskus karkaisu epäonnistuu. Liekö sattunut heille huono sarja ? Sain myös uuden tilalle. Huomenna palautan tämän toisen.

  Nämä molemmat ketjut lakkasivat toimimasta ensimmäisen kevyen viilauksen jälkeen. Kolmesti toistin teroituksen, kun piti luovuttaa. Näkee silmälläkin tuon tylsymisen.

  Pavekka

  Ei ole vastaavaa laatupoikkeamaa osunut kohdalle samassa ketjussa koskaan millään merkillä. Voi se mahdollista olla, ei vaan ole näkynyt. Epätasaisesti kuluneita viiloja ja terottamalla karkaistuja hampaita kyllä ollut ja tehnytkin.

  urbo

  Käännähän bertza ketjut oikein päin niin leikkaa vähän paremmin eikä tarvii painaa niin paljoa

  rakentaja

  Yksi tilhen ketju ollut, se ensimmäinen ja viimeinen. Liian kova viilattavaksi ja teräväksi ei saa koskaan. Oregon on hyvä ja halpa.

  Mettämakuri

  Pärre on nyt seonnut merkeissä, tiili lähtee toisella nykäisyllä ja jonsku  viidennellä. Molemmat ihan hyviä sahoja kun ei paremmasta tiedä.

  Sveitsiläinen 6.2 mm viila  on paras.

  Jätkä

  Garltonin teräketjussa on ollut AINA 1 – 2 liian kovaa hammasta, jotka vievät viilan pilalle. Muuten se kyllä leikkasi miehekkäästi, mutta nuo kovat hampaat. Kethuissa olen pitäytynyt vain merkkituotteissa ja niissäkin omasta mielestä parhaissa. Tilhin ketjuista en ole ainuttakaan huonoa tavannut. mutta nekin naarmuuntuvat jos sahataan maihin tai kiviin. ( En minä mutta poijjat!”)

  Mettämakurille: Wallobren paksu viila = RS-terille hyvä, mutta olen käyttänyt vain 6,3 millisiä…

  Sahan saa kyllä lähtemään ekallakin, kun sammuttaa sen iltasella kaasu pohjassa ja tukehduttamalla se ryypyllä. Sitten vielä jätetään ryyppy päälle yön ajaksi.

  Tuo siis apukeinoksi teille hinteläharteisille, joille sahan helppo käynnistyvyys on maailman tärkein asia.

  Pavekka

  Hahhaa! Ekalla käyntiin kikkoja.  Laakista käyntiin sahoja kysellään välillä. Joka kerta joutuu tuottamaan pettymyksen. Joulusatuja.

  Parhaiten saa kun kaataa tuoretta bensaa männän päälle. Mutta helpommin se menee kun vetelee ne mitä tarvii. Normaali toimiva saha tarvii n. 3-10 vetoa.

  AMMATTIMIES

  EN TIETÄN ONKON OLTUT VIKA KETIUSA VAIKON MIEHESÄ KUN,TIILI ON AINAN TEHTYT NE PARAIMAT KETIUT.SEKÄN MYÖSKIN LAIPAT EI TARVIA MONESTI VAIHTELA.VIILA EI ISTU JOKAN,MIEHEN KÄTEEN SEKÄN,KETIUNKIN HYVÄNKIN SAA PILALEN.JOS KUN EI OLE TAITOJA.MIKANTERI OLETKON KUULOLAN.

Viewing 10 replies - 11 through 20 (of 41 total)