Keskustelut Tekniikka Huono teräketju

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 41)
 • Huono teräketju

  Merkitty: 

  Sattunut kohdalle jo toinen stihlin teräketju, jolla ei tee mitään.Teroituksen jälkeen pystyy sahaamaan muutaman leikon, jonka jälkeen se ei pysty mihinkään. Piissä näkyy ihan silmällä tylsyminen, aivan kuin olisi hienoon hiekkaan sahattu. Ilmeisesti liian pehmeä. Onkohan muilla tällaisia tapauksia ?

 • Jätkä

  Niin ja mitä sitten? Miten sinun poppakonstisi avaisivat kytkimen?

  kim1

  Ööö,mitä noihin teräketjuihin tulee..,niin joku mun kaveri oli joskus 30 vuotta sitten Oregonin tehtaalla vierailulla…,myönsivät että rullan viimeiset metrit..? kilometrit…,niin ketju saattaa olla tylsempi…,kertoivat myöskin koomisia tarinoita siintä kun alkaa ketju loppumaan…,niin robotti alkoi säästämään ketjua…,siksi alkoi tekemään ihan omia pituuksia..

  Pavekka

  Kytkinkikka jätkälle. Laita saha käymään väärinpäin. Paina hiukan jarrua ja nosta kierroksia. Sitten yhtäkkiä jarru pois ja kierrokset tappiin. Tadaa..  Toinen, kiilaa kytkin tikulla, vedä startti huulille ja pidä. Sitten vaan vedät ketjulla puuta vasten. tadaa uudestaan. Eikä tarvi vasaralla hakata

  Jätkä

  Ei aukea. Vasta äsken avsimme kytkimen ”oikeasta moottorisahasta”, eikä se auennut mäntää Narulla lukitsemalla, eikä taltalla ja vasaralla, normaalisti kytkin aukeaa kolauttamalla taltalla puristusta vastaan.

  Avasimme kuitenkin kylmätulpalla, hyvällä taltalla ja vasaralla. Joskus on jouduttu männän suojelemiseksi käyttämään öljyä männän päällä. Ei ainakaan mäntä puhkea.

  Kun kytkimessä on valmistajan toimesta lovet talttaa varten, on perusteltua syytä käyttää siinä työssä talttaa.

  Esim Ruotsalais-sahojen käynnistimen kynnet yleen hairaavat kiinni, kun moottori edes liikahtaa takaperin. Kovapuristeinen saha katkaisee käynnistimen narun – saattaapa heikko kohta käynnistimessä muualtakin pettää.

  Kun kytkimessä on ollut tulppa-avaimelle sopiva kuusiokanta, niin vain ääliö alkaa pelleilemään muuta. Ei minun sahan käyntiinlähtemisessä ollut muuta poikkeavaa kuin se, että virta oli päällä, jolloin kipinä syttyi. Toki Pavekalle ei ole koskaan tapahtunut sellaista, että kireässäkin pakkasessa kone lähtee ensimmäisen puristuksen avulla käyntiin.

   

  metsänhenki

  Tuli Oregonilta huono yksilö vastaan tarjouksesta. Nivelet liian jäykät ja kireät. Kiristäminen ongelmana.

  akkli

  Kannattaa katsoa lukeeko pakkauslaatikossa China vai USA

  Tikkula

  Olin kans ostanu varalle oregonin laippa- ja ketju paketin. Viime viikolla meni laippa ,niin vaihdoin ketjunkin samalla. Ei ollut kyllä terävä. Vertasin toisen sahan vanhaan huskun ketjuun mikä meni kuin veitsi voihin. Viilattu pari kertaa ja eilen vielä viilasin ruuvipenkissä kunnolla ja pudotin purupiikkiä niin alkoi pystyä puuhunkin. Huskun ketjut olleet uutena kyllä purevia.

  akkli

  Oregon laippa +2ketjua paketti aiemmin ainakin tehty kiinassa.yksittäinpakatut usassa.

  Rane

  Muistaakseni silloin kun Stihlin ketjut tehtiin vielä(?) Saksassa niin niissä oli leikkuuhampaan ulkopinnassa ohut kova karkaisu joka ainakin periaatteessa piti terän terävänä pitempään.Muuten  oli pehmeämpää että pystyi teroittamaan.

  arto

  Haen tänään hankijalta jonsered ketjun. Huomenna suuria puita kaatamaan kun ei moto saa nurin. Näyäkyi valmistus maa olevan ruotsi.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 41)