Keskustelut Tekniikka Huono teräketju

 • Huono teräketju

  Merkitty: 

  Sattunut kohdalle jo toinen stihlin teräketju, jolla ei tee mitään.Teroituksen jälkeen pystyy sahaamaan muutaman leikon, jonka jälkeen se ei pysty mihinkään. Piissä näkyy ihan silmällä tylsyminen, aivan kuin olisi hienoon hiekkaan sahattu. Ilmeisesti liian pehmeä. Onkohan muilla tällaisia tapauksia ?

 • Jätkä

  Nyt – täydellä eläkkellä ollessani en ole ostanut yhtäkään uutta teräketjua. Kuitenkin minulla on uutta vastaavia ketjuja jemmasa, ostin niitä eräältä palstalaiselta laatikollisen, kun hän ei saanut niitä enää leikkaamaan mielestään hyvin.

  Kun sahaustarve on Max 20 kuutiota vuodessa ja osan sahailen kovapalaketjuilla, niin yksi kunnollinen teräketju kestää minulla varmasti 5 vuotta. Silloin on ihan sama, maksaako ketju 5 – vai 50 €.

  Köyhän ei kannata ostaa huonoa. En ole vielä nähnyt Kiinalaista Tilhi-ketjua, Voi olla, että tavarataloissa myytävät Oregon-ketjut ovat sellaisia, mutta en taida enää koskaan tarvita uutta teräketjua.

  Viiloja kyllä vielä joudun ostelemaan, koska en teroita laikkateroituskoneella ketjuja, hiomakoneella/ ja -puikolla livautan ainakin kovapalaketjua, jos tarvetta tulee. Normaaliketjua 4,5 millin viilalla (pikku-Tilhi) – ja 4,8 millin viilalla  normaaliketjua teroittaen pärjää aika hyvin.