Keskustelut Tekniikka Huono teräketju

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 41)
 • Huono teräketju

  Merkitty: 

  Sattunut kohdalle jo toinen stihlin teräketju, jolla ei tee mitään.Teroituksen jälkeen pystyy sahaamaan muutaman leikon, jonka jälkeen se ei pysty mihinkään. Piissä näkyy ihan silmällä tylsyminen, aivan kuin olisi hienoon hiekkaan sahattu. Ilmeisesti liian pehmeä. Onkohan muilla tällaisia tapauksia ?

 • jees h-valta

  Nopealiikkeinen saa kaksatasen tilhin käyntiin sillä ensimmäisen lupauksen nykäisyllä mutta hiukan harjoitettua nopeutta se vaatii ryyppynappulan normaaliasentoon tökkäämisessä. Yleensä se on tosiaan se toinen tai kolmas kunnon nykäisy kun se lupaa.

  Jätkä

  Pavekka:”Hahhaa! Ekalla käyntiin kikkoja. Laakista käyntiin sahoja kysellään välillä. Joka kerta joutuu tuottamaan pettymyksen. Joulusatuja.”

  Antakaa hänelle anteeksi, sillä hän ei tiedä, mistä hän puhuu!

  Metsänmies

  Minä olen huomannut, että saha ei lähde aina käyntiin eka nykäisyllä, mutta on takuuvarmaa, että lähtee viimeisellä, jos ei naru katkea. On totta, että harva saha lähtee ensimmäisellä yrityksellä, ainakaan yön jälkeen. Lämpimänä usein lähtee, jos ei ole sahattu täysin kuivaksi.

  Jätkä

  Jos saha on oikein harva, ei se lähde käyntiin lainkaan. Pilotillakin vain korkeintaan yskii…

  Tein pientä savottaa kohtalaisen pitkän kävelymatkan takana. Pakkastalvi ja pakkasta yli 25 astetta. Piti vaihtaa uusi ketju ja vetorissa myös, koska se oli jo kulahtanut. Saha oli viettänyt yönsä kannon päässä, säkki suojanaan – silloin käytin sitä tapaa aina. Irroitin ketjun ja laipan, avain kytkimeen ( Husku) – Nappasin avaimeen vänkärillä ja saha lähti käyntiin kerta napauksella. Avain kävi aika korkealla, mutta löytyi kyllä. Kytkin aukesi hieman myöhemmin, eikä silloin ollut enää virta päällä.

  Kyllä sekin saha käynnistyi kylmästä kertanykäisyllä, joskus narua ei tarvinnut vetää kuin parikymmentä senttiä, kun kone jo kävi.

  Rane

  Muinoin oli Kajaanissa maatalousnäyttelyn metsäosastolla näytös jossa vertailtiin leikkimielisesti metsätyön kehitystä.Siinä moottorisahamies,pokasahamies ja kaksi justeerimiestä ”kilpailivat” kuka sahaa eniten leikkoja telineellä olevasta pölkystä.Moottorisahamies oli tietysti ennakkosuosikki koska hänellä oli iso huski.Tällä metsurilla vaan meni suurin osa kilpailuajasta-5-10 min-nykiessä sitä käyntiin.Lopulta lähti ja kerkisi sahata senverran että niukasti voitti justeerimiehet.Moottorisahamies taisi hiota eniten.

  Per Ä Reikäs

  Kyllä se on Husqvarna aina lähtenyt viimeistään kolmannella nykäisyllä käyntiin.Jonseredin valmistus on jo lopetettu.

  Jätkä

  Rane. Leikki on leikkiä. Jyväskylässä oli M-sahauksen MM-kisat, joiden loppukaronkka aloitettiin raviradalla. Myös siellä oli kisa Kanadalaisen jätti-metsurin ja ”normaalin ” Ms-metsurin välillä. Jätillä oli ainakin kolme metriä pitkä höylähammasjusteeri ja toisella oli iso Husku. Kyllä se Jätti voitti, mutta lähti kyllä lastu justeerin terästäkin. Huskussa ei kyllä ollut H-suutin kovin tiukalla, ei kiertänyt kunnolla. Mutta Show on aina kivaa seurattavaa.

  Kirveen käyttö oli ukoilla  (3 kpl ) – hallussa. n. 25 senttinen pölkky katkesi kirveellä kyllä nopeasti. Seisoivat pöllin päällä ja löivät ensin aloituspuolelta puoleenväliin, sitten kääntyminen tasakäpälää pompaten ja loput toiselta puolen. Kaksiteräinen kirves oli miehillä.

  kmo

  Timber worlds haulla löytää YouTube videoita, esim https://youtu.be/CqoWRjv7W5E

  Mitä muuten säheltää tuon videon lopussa?

  Omasta mielestä näyttävin laji tuo missä ensin lyödään tukkiin parit astinlaudat kiinni ja lopuksi tukki poikki.

   

   

  Nimetön

  Mitä muuten säheltää tuon videon lopussa?  Tarkoitat ehkä irtonaista käynnistysnarua ja ei tahdo jäädä käymään yhdellä nykäsyllä?

  Pavekka

  Ymmärsinkö oikein että jätkä käynnisti pakkasmetsässä yöpyneen sahan kytkimestä, napauttamalla vänkärillä avainta?  Höh… Olisit kiilannut puutikulla kytkimen ja vetänyt ketjulla puunrunkoa vasten. Tai vielä helpommin imaisut poskareilla (ei henkeen) pakoputken reiästä alipaineella.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 41)