Keskustelut Tekniikka Husqvarna 340 teräketjuöljy vuoto

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 59)
 • Husqvarna 340 teräketjuöljy vuoto

  Merkitty: 

  Mistähän lähtisi syytä etsimään? Eli sahan alla on öljylammikko varastossa. Kun sahaa nostaa tippuu öljyä ja purukotelo on märkä.

 • Tolopainen

  Kannattaa myös alkaa käyttää hyvän laatuista teräketjuöljyä, eikä näitä markettien jäteöljystä puhdistettuja litkuja. Teräketjuöljyn pitää olla tarttuvaa siirappimaista. Notkea öljy tulee pienemmästä reijästä kuin vesi, ei noiden sahojen yksinkertaiset ruuvipumput mitään tiiviitä ole, kyllä niistä öljy läpi tulee, jos säiliö on täynnä ohutta litkua.

  Jätkä

  Yhdessäkään moottorisahassa ei ole ”ruuvipumppua”, eikä pumppu yleensä ole ensimmäinen vuotokohta. Koko pumppu on yhtenäinen palilla, jonka sisällä on melko pitkävartinen mäntä, se sylinteri ei yleensä vuoda, vaikka sillä pumppaisi kuinka ohutta tai jopa mustaa jäteöljyä. Pumpun suhteen ainoa ongelma voisi olla, että se menee tukkoon, tai sitä pyörittävä kierukka kuluu loppuun.

  arto arto

  Öljypumpun tiiviste mennyt. Ei kallis maksaa alta kympin. samalla uusi letku. sillä pääsee oireesta eroon.

  Tolopainen

  Jätkä ei tunne edes moottorisahan öljypumpun rakennetta. Olen Tilhin öljypumpun monesti putsannut, enkä ole sieltä mäntää löytänyt. Kutkin akseli pyörittää niissä yksinkertaisesti ruuvia., eli kyseessä on ruuvipumppu. Hussen öljypumppua en tunne, mutta luulen että sama tekniikka.

  Jätkä

  Voi hyvänen aika. Tuo matoruuvi on vain voimansiirto – ja alennusvaihde, jolla pumpun pyörimisliike hidastetaan 1 : 10 – 20 kokoiseksi. Öljyä pumppaa mäntä, jonka päähän on tehty lovi ja se yhdessä ehjän puolikkaan kanssa tekee venttiilin tehtävää, eli imupuolen auki ollessa mäntä liikkuu ulospäin sylinteristä ja kun mäntä kääntyy painepuolen avaten, mäntä liikkuu sisäänpäin työntäen terälevyä kohti öljypisaran.

  pituussuuntainen liike hoidetaan hammasratapuolella olen viisteen avulla, jossa on myös mahdollinen säätöruuvi. Paluuliike männälle tapahtuu jousen avulla.

  Jos vaikka Dollobaise olisi ”purkanut” miljoona Tilhin pumppua, häneltä on lopullinen purkaminen jäänyt tekemättä. Ainakaan hän ei ole oivaltanut edes öljypumpun toimintaa.

  Sattumalta MINÄ TIEDÄN, miten teräketjuöljypumppu toimii.

  Planter Planter

  Katsos vaan, artokin on palannut lomalta. Varmaan ollut taas pari kuukautta Thaimaassa. Kun painaa syksyn ja kevään arton tahdilla karbiditerä punaisena, niin jää aikaa ja rahaa lomailuun. Täällä onkin kaikki raikkaat uudet työmenetelmät ja ajatukset olleet sillä välin Tolopaisen varassa.

  Tolopainen

  Jätkä on ymmärtänyt väärin tuon öljypumpun toiminnan mutta ei se enää haittaa kun on jo eläkkeellä. Mitään mäntiä siellä ei ole vaan tuo kara hoitaa öljyn liikuttamisen siinä on ura ja reikä josta öljy liikkuu ja takaisku venttiili on tuo kuvaamassa mäntä.

  Visakallo Visakallo

  Jäämmekin nyt toivonsekaisella jännityksellä odottamaan arton ja Tolopaisen täysimittaisia yhteis-luentoja näistä saha-aiheista. Syksyllä tiedämmekin taas paljon enemmän!

  Jätkä

  Voi hyvää päivää. Luulin, että palstan kaikkein tyhmin löytyi Harjavallasta, mutta Ykköspöljäksi nousi ”musta hevonen” ihan ylivoimaisella Tolloudellaan.

  Jos teräketjuöljypumpun on purkanut ja koonnut niin, että se vielä toimiikin, eikä vieläkään tiedä, MITEN se toimii, niin kannattaisi vielä purkaa ja koota pumppuja.

  Kysymys 1: – Miksi pyörivä mäntä liikkuu pituussuunnassa 1 – 2 mm?

  Kysymys 2: – Miten kampiakselin ympärillä oleva ”ruuvikierre” pumppaa öljyä?

  Tolopainen

  Katso yotubesta esittelyvideo siellä sanotaan mikä on Tilhin öljypumpu jos osaa englantia tai etsi varaosa öljypumppu,  ei tule mäntiä vastaan.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 59)