Keskustelut Tekniikka Husqvarna 340 teräketjuöljy vuoto

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 59)
 • Husqvarna 340 teräketjuöljy vuoto

  Merkitty: 

  Mistähän lähtisi syytä etsimään? Eli sahan alla on öljylammikko varastossa. Kun sahaa nostaa tippuu öljyä ja purukotelo on märkä.

 • kuusessa ollaan

  No johan on teoria, siis Tolopainen meinaa että moottorisahan ketjun voitelu perustuu ilmanpaineeseen (mikä muutoin muodostaa sen hydrostaattisen paineen öljysäiliöön?), ja painovoimaan jota kumoamaan on suunniteltu noin monimutkainen mekanismi…

   

  Eipä tässä voi kun todeta, että eipä ole syytä alkaa enää väittelemään tästä asiasta 😀

  Tolopainen

  Jos ei edes tiedä mikä on nesteen hydrostaattinen paine on turha puhua pumpuista mitään. No eipä monet insinööritkään osaa laskea kymmenen metriä korkean vesisäiliön hydrostaattista painetta ilman laskinta.

  kuusessa ollaan

  No kyllä sen tiedän, mutta voisit viisaampana laskea paljonko moottorisahan öljysäiliön ja laipan öljyreiän välinen korkeusero on ja sitten miettiä uusiksi nuo mielipiteesi…

  Jätkä

  Kyllä Tollobainen on jo selkeästi osoittanut, että hän ei tajua YHTÄÄN MITÄÄN.

  Tuosta pumpun kuvasta puuttuu jousi, joka työntää männän viistettyä osaa aina säätöruuvia (16 ) vasten. Toinen vaihtoehto on, että viiste on kaksipuolinen, jolloin se pakottaa männän ilman jousta edestakaiseen liikkeeseen. Joissakin pumpuissa on ollut kaksi eri jyrkkyydellä olevaa uraa, joista kummassakin on eripituinen männän isku, eli kun vaihdetaan pitempi laippa, siirretään säätöruuvi toiseen reikään.

  Tuollainen öljypumppu on niin yksinkertainen laite, että en ole ikinä osannut kuvitelle jonkun olevan niin Tollo, että ei tajua edes sen toimintaa.

  Tolopainen

  Miten se Jätkä saa vapaasti pyörivän akselin edestakaiseen liikkeeseen pelkkien kierteiden avulla. Koita nyt jättää nuo yksinkertaisuudestasi kertovat kommentit vähemmälle.

  Visakallo Visakallo

  Voisit jo Tolopainen luovuttaa. Hauskaaahan meillä on kustannuksellasi ollut, mutta nyt voitaisiin jo mennä eteenpäin. Et vain ymmärrä sinällään aivan yksinkertaista juttua ja sillä hyvä.

  Tolopainen

  Se on hyvä että on hauskaa joskus teilläkin, niin on ollut minullakin.

  Jätkä

  Veikkaan, että jokaikinen palstaa lukenut ymmärsi teräöljypumpun toiminnan ehkä Jeessiä lukuunottamatta, mutta koska hän on ymmärtänyt olla aiheesta hiljaa, luetaan hänetkin viisaammaksi kuin Tollobainen.

  Tolopainen

  Veikkaan, että ei juuri kukaan ymmärrä pumpuista mitään. Suurin osa ei edes tiedä kumpi on pumpun imu-tai painepuoli, jos näytetään tavallista vesipumppua, tuskin Jätkäkään.

  Jätkä

  Kun Jätkä oli oikein nuori, hän kunnostautui perehtymällä kaikkien mahdollisten vehkeiden ”sielunelämään”. Ensimmäinen ”uroteko” oli isän taskukellon purkaminen aivan osiksi. (ikää n. 3 vuotta). Se projekti päättyi kokoamisvaiheeseen,jonka sitten tekikin kelloseppä.

  On pelottomasti avattu sähkölaitteita, moottoreita jne, joista suurin osa on saatu myös koottua niin, (ensimmäisen mopon moottorin kokoaminen kesti noin kaksi viikkoa) – että ne ovat toimineet hyvin tai joskus paremmin kuin uutena.

  Normaali vesipumppu ei ole minullekaan mikään ongelma, ja tiedän kyllä nopeasti, kummasta liittimestä veden pitäisi mennä tai tulla.

  Viimeistään tuon edellä olleen kuvan jälkeen tyhmempikin tajuaa, miten pumpun mäntä liikkuu, mutta jos ei asia ole valjennut, niin kehoittaisin olemaan purkamatta sahansa teräöljypumppua. Se ei todellakaan toimi niin kuin joku Tollo luulee.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 59)